Hoe kan ik mijn #spaargeld verdubbelen?

Hoe kan ik mijn #spaargeld verdubbelen?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In september, streefde ik een plan na om vroegtijdig te kunnen gaan rentenieren. Ik besloot de helft, 50 procent, van mijn beschikbaar inkomen te gaan sparen. Eerlijk? Het was hard, maar niet onmogelijk. Ja, het verplichtte me om te stoppen met buitenshuis te gaan dineren en ik moest ook zeer creatief gaan worden tijdens het weekend. Ik leerde mezelf betere winkelvaardigheden aan en ik merkte dat het me steeds minder kon schelen om die gemakkelijke en dure afhaalmaaltijden te schrappen. Die kocht ik meestal toen ik te lui was om te koken.

Sparen tips

De bovenstaande woorden van Emmie, bevat waarschijnlijk heel wat herkenpunten bij anderen. Vooral bij mensen die ook willen sparen, maar daar op de één of andere manier, niet echt aan toe lijken te komen. Emmie toont, door middel van haar verhaal en tips, aan dat het eigenlijk helemaal niet onhaalbaar is om te sparen. Sterker nog, als je het doet zoals Emmie, komt het helemaal goed. Emmie vertelt dat ze ervan overtuigd was dat ze in september al zeer verantwoordelijk omsprong met haar geld, door deze maandelijks naar haar spaarrekening te verplaatsen. Maar ze kreeg het moeilijk omdat ze haar sociale leven begon te missen. Ze mistte de restaurants die ze regelmatig met haar vrienden bezocht of het uitgaan met haar kamergenote. Bovendien had ze last van constante stress. Emmie begon te rekenen en besloot, om in plaats van 50 procent van haar inkomen opzij te zetten, te gaan voor een beetje minder. Op die manier bleef haar spaargeld stijgen en hield ze elke maand genoeg over om toch ook nog wat leuke dingen te gaan doen. Ze installeerde een bank applicatie en zorgde voor een automatische opdracht. Die zou ervoor zorgen dat er elke maand, automatisch, een bedrag van haar gewone rekening naar haar spaarrekening ging. En zo verdubbelde ze haar spaargeld in een jaar tijd.

 
 

Reageren op deze post of zelf ook bloggen op Yoors? Meld je hier gratis en vrijblijvend aan en start nu. Bovenstaande post delen wordt geapprecieerd. Sharing = Caring.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zo gaaf hoor!
| 16:56 |
:)
| 09:17 |
Ik bedoel PLUS !!!!
| 12:28 |
Als je dat spaargeld gebruikt voor koopzegels van supermarkt Puls, kan je opnieuw verdubbelen (50 procent rente) en speel je meer dan quitte
| 12:27 |
Goede interessante toevoeging!
| 12:31 |
Nou ja , als je elke week uit eten gaat en afhaalmaaltijden haalt en je schrapt dat , dan zal dat best veel geld opleveren . Maar hoeveel normale gezinnen doen dat ? wij in ieder geval zeker niet. ( we hebben het super goed en geen schulden dat is al een zegen )
Dus dan moet je gaan bezuinigen op andere meer nodige dingen , dan helpt het om beter te letten op wat je weggooit om tweedehands te shoppen om minder impulsinkopen te doen . 50 procent red je daar niet mee denk ik maar het helpt wel
Nu is sparen op dit moment ook niet echt lonend met een rente van 0.8 procent of minder zet dat niet echt zoden aan de dijk
Heb je bijvoorbeeld een hypotheek dan is daar iets op aflossen vaak nuttiger dan een fors bedrag op je spaarrekening laten staan ( maar ja moet ik wel eerst dat forse bedrag even bij elkaar sparen )
| 12:25 |
Je snijdt goede punten aan, dank je wel!
| 12:31 |
Als ik 50% van mijn inkomen moet gaan sparen, kan ik mijn huur en belastingen niet eens meer betalen, gaat niet lukken dus
| 23:11 |
Ietsje minder dan :)
| 12:31 |
Ik neem aan dat beschikbaar inkomen betekent: inkomen na vaste lasten :)
| 15:06 |
Ja, inderdaad :)
| 17:28 |
Sparen is soms wel moeilijk
| 21:54 |
Ja, dat klopt!
| 12:32 |
Sparen dat lukt vaak aan het begin van de maand en aan het einde van de maand gaat het spaargeld weer eraan maar ja geld moet rollen ;-)
| 23:04 |
Ja, daar heb je een goed punt.
| 14:35 |
50% is wel heel erg veel, gelukkig heeft ze het bijgesteld naar een voor haar schappelijk percentage. Sparen wordt steeds voor veel mensen lastiger, maar met wat tips zal het toch wel moeten lukken.
| 10:45 |
Ja, dat was volgens mij ook niet echt haalbaar 50 procent...
| 10:53 |
Ons lukt het nu nog niet echt om iets deftig op zij te zetten
| 13:08 |
Komt vast wel :)
| 14:35 |
50% is wel erg veel, maar als je het kan missen.
Al vind ik wel dat je ook moet genieten, je hebt er hard genoeg voor gewerkt, dus moet je je geen 'luxe' dingen gaan ontzeggen om maar te sparen.

Zelf heb ik een inkomen op bijstandsniveau en schulden. Dus sparen zit er voorlopig niet in. Maar zodra het kan, gaat er zeker maandelijks automatisch geld naar een spaarrekening (en naar mijn dochter)
| 17:47 |
Ja, 50 procent is inderdaad best wel veel. Ik zet ook elke maand automatisch geld naar mijn dochters rekening en zie het langzaam maar zeker oplopen :)
| 12:44 |
Ik zou al blij zijn als "iets" kon opzij zetten maandelijks, dat zal nog wel een jaar of 2 duren vooraleer die mogelijkheid terug bestaat, jammer maar helaas.
Maar idd verstandig omgaan met geld leren we allemaal vroeg of laat. Gelukkig :-)
| 16:54 |
Wel, tegenwoordig is het zeker niet gemakkelijk meer hoor. Ik kan ook niet veel aan de kant schuiven hoor.
| 12:45 |
Meeste mensen niet denk ik, daarom fijn dat we hier zo af en toe een blog erover hebben, alle kleine beetjes helpen of doen een lichtje branden (kosteloos :-) uiteraard)
| 12:46 |
Ja, inderdaad! Alle kleine beetjes helpen!
| 12:48 |
50% is voor de meesten dan ook wel heel heftig. Maar met verstandig(er) inkopen en het schrappen van (vele) afhaalmaaltijden kun je inderdaad al heel wat besparingen halen én sparen. Dan is 10, 20 of 30% ook al heel mooi :-)
| 16:15 |
Ja, 50% vond ik ook wel veel.
| 16:19 |
Niet gaan uiteten scheelt idd veel. Deze maand niet gaan uiteten omdat ik aan het proteinedieet ben. En dat merken we absoluut aan de rekeningstand.
| 14:03 |
Ja, dat geloof ik best!
| 15:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen