Veel geld #besparen met een boodschappenlijstje.

Veel geld #besparen met een boodschappenlijstje.


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

 Je kan heel wat geld besparen, door gebruik te maken van een boodschappenlijstje. Wanneer je geld wilt besparen, is het raadzaam om te winkelen met een boodschappenlijstje. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je geen onnodige uitgaven doet en je budget bijgevolg ook onder controle houdt. Wie nieuw is met dit soort lijstjes, zal misschien even moeten wennen. Maar al doende leert men en voor je het weet ben je een professional. Maar hoe maak je nu zo een boodschappenlijstje? Het is raadzaam om te kijken wat jouw budget is. Ik probeer altijd te winkelen voor ongeveer een week, al zijn er natuurlijk altijd nog wel dingen die ik de dag zelf moet halen omdat ze vers moeten zijn. Ook daar moet je rekening mee houden. Zoals ik al aangaf, maak ik gebruik van een weekbudget. Maar het kan evengoed een dagbudget of zoveel dagen budget zijn. Wat voor jou het gemakkelijkste werkt. Tenzij je natuurlijk niet graag wat wilt besparen...

Menu

Om aan mijn lijstje te beginnen, ga ik eerst even door mijn kasten en koelkast om te kijken wat ik nog in huis heb en of ik deze kan combineren naar een maaltijd. Allereerst ga ik dan een weekmenu gaan samenstellen. Uiteraard hoef je je daar niet exact aan te houden, maar het is toch wel gemakkelijk om je boodschappenlijstje mee samen te stellen. Maak dus je menu op voor een week. Ook met een krap budget kan je besparen en voor een week boodschappen doen. Zoek in dat geval gewoon naar 'goedkopere' opties en gerechten.

Boodschappenlijstje – Stap 1

Ik verdeel mijn blad in twee, door een scheidingslijn over de pagina te tekenen. Ja, ik werk dus nog met blad en papier voor mijn boodschappenlijstje. De linkerkant is de 'droge' voeding (drank, conserven, koek, eigenlijk alles wat niet in een koelcel of diepvriezer ligt). De rechterkant verdeel ik in 2 delen. Het bovenste voor voedingsmiddelen uit de koelcel en het onderste voor de voedingsmiddelen uit de diepvriezer. Op die manier neem je dus alles mooi hoe het hoort en zijn je etenswaren niet ontdooit tegen dat je aan de kassa komt.

Boodschappenlijstje – Stap 2

Nu mijn blad mooi verdeeld is en ik mijn weekmenu heb opgesteld, begeef ik me opnieuw naar de bergruimte of kasten waar mijn voedingsmiddelen bewaard liggen.

 • Ik kijk eerst of mijn dieren alles in huis hebben wat ze van de supermarkt nodig hebben. Zo niet, schrijf ik dat op.

 • Dan kijk ik naar de basis behoeftes zoals bijvoorbeeld wc papier. Je kan best niet zonder vallen.

 • Dan komt drank aan de beurt (daarmee bedoel ik melk, sapjes, frisdrank, koffie, enzovoort).

 • Daarna overloop ik ook nog even of alles aanwezig is voor het ontbijt van iedereen. Denk er wel aan dat je eventueel nog brood zal moeten bijkopen in de week, al kan je meerdere broden kopen en invriezen als je diepvriezer groot genoeg is.

 • Dan neem ik mijn menu erbij en ga ik alle voedingsmiddelen die ik nodig heb, netjes in de juiste kolom schrijven. Denk hier ook aan bakboter of olijfolie als je die nodig hebt om bepaalde gerechten klaar te maken.

 • Wij eten niet veel charcuterie, maar wel kaas. Eet jij ook nog andere dingen voor de lunch of om mee te nemen naar het werk, dan moet je die er ook bij vermelden.

 • Ook fruit wordt aan het lijstje toegevoegd. Al beperk ik me hier meestal maar tot een drietal soorten omdat we geen echte fruiteters zijn.

 • En daarna kijk ik voor de overige zaken (bijvoorbeeld keukenrol, wasmiddel, koeken, aluminiumfolie, enzovoort).

Besparen voor de nieuwelingen

Ben je helemaal nieuw met boodschappenlijstjes? Dan is het misschien wel raadzaam om met een kort lijstje te beginnen of je te voorzien van genoeg geld. Vooral omdat je misschien ook nog niet goed weet waar je geld op kan besparen, wat voedingsmiddelen betreft. Het is iets dat men leert al doende en hoe meer je het doet, hoe meer bedreven je erin zal worden. Het is niet moeilijk maar je moet er natuurlijk wel je hoofd bijhouden. Wat je ook kan doen, mits je goed in hoofdrekenen bent, is 'tellen'. Iedere keer dat je iets uit de rekken neemt, de prijs toevoegen aan het bedrag. Let hierbij wel op dat je het bedrag dan telkens naar boven gaat afronden, zo ben je altijd zeker.

 
 

Reageren op deze post of zelf ook #bloggen op Yoors? Meld je hier gratis en vrijblijvend aan en start meteen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (18 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ga ik proberen
| 23:58 |
Zeker doen! Werkt goed :)
| 14:09 |
Ik maak mijn boodschappenlijstjes niet om te besparen, maar in de 1e plaats om niets te vergeten.
De volgorde is volgens de indeling van de winkel: ik ga 1x per maand naar de hypermarket en ik heb geen zin om die enorme winkel kriskras heen en weer te rennen. Ik maak 2 lijstjes: 1 voor mijn man met artikelen uit de ene helft van de winkel en 1 voor mijzelf met de andere helft. We ontmoeten elkaar met onze 2 karretjes bij de afdeling groenten en vruchten, die doen we dan samen. Dat spaart enorm veel tijd.
| 06:53 |
Hé, dat is leuk!
| 12:49 |
Hier kun je ook geld terug krijgen: scoupy.com/nl/
| 13:44 |
Super!
| 14:06 |
Gouden tip waar ik wat mee kan
| 18:06 |
Super!
| 19:16 |
Goede tips, dank je!
| 15:48 |
Graag gedaan :)
| 15:52 |
Goede tips Kim! Zeker het kijken wat er nog is in huis en wat je daar nog van kunt maken is een goeie!
| 15:02 |
Dank je wel!
| 15:02 |
Graag gedaan!
| 03:04 |
doe ik altijd zo.n lijstje
| 14:52 |
Ik ook :)
| 14:59 |
Wat verhelderend weer . Ik werk met lijstjes (als ik ze niet vergeet grr ken je dat ? ) Maar je hebt er mooie tips voor !
| 11:43 |
Herkenbaar ;0
| 14:51 |
Handig! Ga ik es proberen!
| 11:15 |
Zeker doen, laat me weten hoe het verlopen is!
| 22:31 |
Erg handig om op die manier je lijst te maken, ik ga het zeker proberen
| 11:09 |
Ja, zeker doen :) Ik vind het heel handig.
| 12:00 |
Een trucje dat ik ook gebruik is veel meenemen in de snelverkoop en invriezen.
Yoghurt bijvoorbeeld blijft zeker nog goed tot 21 dagen na houdbaarheidsdatum.
Hier worden resterende yoghurts ook ingevroren als ijsjes.
Zeker die kinderyoghurts in zakjes...
| 20:45 |
Ja, super goede tip!
| 20:51 |
Deze blog is echt handig!
| 22:14 |
Dat vond ik toch ook :)
| 11:14 |
Wow, dit is echt super handig!
| 13:00 |
Fijn om te horen! Dank je wel :)
| 19:43 |
Super handige blog! Ga deze delen voor je :)
| 10:04 |
Super! Dank je wel :)
| 10:25 |
Graag gedaan! Bedankt voor de 10 Yp :-)
| 10:27 |
:))
| 10:27 |
Leuke blog met handige tips!
| 00:16 |
Dank je wel :)
| 08:41 |
Handige tips, vooral ook voor mensen die net op zichzelf gaan.
| 22:09 |
Dank je wel :)
| 08:42 |
Heel erg georganiseerd hoor, petje af! Ik vind die scanners tegenwoordig zo ideaal, je weet precies wat je in je karretje hebt, en het gebeurt wel dat mijn man zegt, zullen we dit of dat ook meenemen? Dat ik dan zeg, we hebben nog €3 ruimte ;)
| 19:48 |
Ja, als een winkel scanners heeft, is dat inderdaad een goede optie. Helaas hebben niet alle winkels dat :(
| 20:04 |
Ik ben erg blij dat de Jumbo hier ze heeft
| 20:09 |
Ja, ik woon in België en waar ik winkel, hebben ze die dus helaas (nog) niet.
| 20:14 |
Ik hoop voor je dat ze daar snel toe overgaan
| 20:24 |
:)
| 20:45 |
ons boodschappenlijstje bestaat uit een paar dingen die we zeker nodig hebben en de rest is improvisatie als we in de winkel staan :)
| 19:36 |
Ja, maar dan loop je nog steeds het risico om goed over het budget te gaan :)
| 20:05 |
Dat wel haha
| 20:06 |
:))
| 20:14 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen