Vitamini A zuur, verschrikkelijk of geweldig?! DEEL 2

Vitamini A zuur, verschrikkelijk of geweldig?! DEEL 2


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Voor degene die mijn vorige column niet hebben gelezen, ik ben gestart met een behandeling met vitamini A zuur creme.

Wat is dat vraag je je af?
Vitamini A zuur zou puistjes, onzuiverheden, rimpels en littekens moeten doen laten verminderen of zelfs verwijderen.
in de jaren 80 ontdekte de Amerikaanse dermatoloog Albert M. Kligman, dat vitamine A zuur (tretinoïne) niet alleen tegen acne en rosacea (chronische huidaandoening met rode vlekken) helpt, maar ook de structuur van de huid verbetert en veroudering tegengaat. Uit zijn onderzoek is gebleken, dat vitamine A zuur de celdeling van de epidermis stimuleert en zorgt dat de oude hoorncellen zich sneller vernieuwen, waardoor de huid soepeler en zachter aanvoelt. Ook heeft zijn onderzoek aangetoond, dat vitamine A zuur de collageenproductie stimuleert en de doorbloeding van de huid verbetert, het vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huidkleur en verzacht fijne rimpels en lijnen.

Ik ben nu op dag 3 in de behandeling. Wat mij eerst een beetje tegenhield is dat wordt aangegeven dat het veel voorkomt dat je huid in het begin heftig kan reageren en dus rood kan worden en gaan schilveren/vervelen. Dit omdat je huid erg moet wennen aan de creme en het natuurlijk de celdeling stimuleert.
Zo ver valt dit bij mij gelukkig mee, wel merk ik dat mijn huid een beetje jeukt maar dit kan ik me ook in mijn hoofd halen omdat ik het heb gelezen haha.
Natuurlijk is er nog geen resultaat zichtbaar en ik ben altijd snel geneigd om te stoppen als ik geen resultaat zie.
Maar aangezien resultaat in een paar dagen natuurlijk onmogelijk is smeer ik nog even lekker door.
Tot nu toe gelukkig zelf nog niks van de spookverhalen over hangende vellen in het begin meegemaakt!! Keeping my fingers crossed dat dit zo blijft!!!
Mocht er iets veranderen dan laat ik jullie dit weten!!

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

3.2 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oeh wel leuk gedaan! ^^
| 12:21 |
Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat Mairin. Ik ben zelf niet voor deze producten
| 10:51 |
ik hoop dat je niet met de bijwerkingen te maken krijgt ...
| 12:33 |
Ik vind het nog steeds een beetje eng om zoiets te gebruiken als er zulke heftige bijwerkingen kunnen zijn. Maar succes hoor :-)
| 13:01 |
niet stoppen hoor je moet er eerst doorheen
| 07:48 |
ja je moet inderdaad lang doorsmeren, succes!
| 06:49 |
maar hoe dan ook wel blijven smeren.....dat vervellen hoort erbij, als het zover komt.
| 01:28 |
@Dian, je hebt het over botox, maar ik gebruik deze creme niet tegen rimpels. Tegen rimpels duurt het inderdaad echt heel lang voor je resultaat ziet. Bij vlekjes en oneffenheden al veel sneller als het goed is!!
| 21:22 |
NOOIT na een paar dagen stoppen met een geneesmiddel
| 21:11 |
ik ben heel benieuwd maar je gebruikt het toch niet tegen rimpels?
| 21:10 |
Blijven volhouden idd! Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat !
| 20:30 |
lange adem , en volhouden komt goed
| 19:30 |
vriendin van mij heeft dit ook gedaan, ze zag wel wat verschil, maar is toch een spuitje botox gaan halen.
| 19:10 |
Volhouden inderdaad. te vroeg mee stoppen werkt ook niet
| 18:46 |
blijf volhouden, als het goed is wordt je geduld beloond ... ik blijf je bevindingen volgen...
| 17:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen