#Yoorsummer: Strak (s) in je badpak - tot 10 kilo afvallen in 4 weken!

#Yoorsummer: Strak (s) in je badpak - tot 10 kilo afvallen in 4 weken!


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Oké, ik ben de eerste die toegeeft dat ik mezelf deze winter weer flink verwaarloosd heb.  Kerstdiner, oud en nieuw... Het helpt allemaal niet mee! Maar nu het mooie weer er weer aan komt gaan wij massaal weer aan de lijn. Wil je tot 10 kilo verliezen in 4 weken? Daar kun je - met mijn GRATIS veilige tips - vandaag nog mee beginnen. Lees snel verder!Even voorstellen

Laat ik iemand voorstellen: Erika. Erika in het verleden, welteverstaan.  Erika woog in 2006 dik over de 150kg, ze tikte op een zeker moment zelfs de 165 kg aan! Uiteindelijk - na een spoedoperatie om haar leven te redden - heeft zij het roer omgegooid want ze wilde blijven leven voor haar kinderen! Wie deze vrouw is? Dit ben ik. Twee personen zwaarder. Ik weeg nu, anno 2017 63kg met een lengte van 1.80m. 

De weg naar veel afvallen is lang, hard en daar mag nooit te licht over gedacht worden maar zodra je die knop hebt omgezet, gaat het uiteindelijk bijna vanzelf. Toverwoord? Dieniet. Geen dieet maar dieniet. Bepaalde voedselmiddelen gewoon níet meer en van anderen minder. Laten we eerlijk wezen: je moet ook nog een beetje kunnen leven! Hieronder ga ik precies uitleggen wat je nu juist wèl en wat juist níet meer te eten en te drinken. 

Veel leesplezier!

-xxxx- Erika

                                                                                  Dit ben ik nu! :)Wat moet je wel of niet eten om af te vallen?


De mens eet om energie binnen te krijgen. Deze energie hebben wij  nodig om te kunnen bewegen én te overleven. Je kunt energie in drie categorieën indelen: koolhydraten,  eiwitten en (goede/slechte)  vetten. Elk van deze energiebronnen wordt in je lichaam op een eigen  manier verteerd. De verschillende methodes van vertering van koolhydraten, eiwitten en vetten heeft grote invloed op de snelheid van je vetverbranding!  Koolhydraten zorgen voor een moeizame vetverbranding, waardoor je veel aankomt. Goede  vetten en eiwitten stimuleren de vetverbranding juist zodat je makkelijker gewicht verliest.
Quote

Koolhydraten. Zijn dat niet van die beestjes die 's nachts je kleding kleiner maken?''

UnknownOm af te vallen moet je de inname van bewerkte koolhydraten beperken


Alle koolhydraten die je eet worden in je lichaam omgezet tot enkelvoudige suikers (glucose en fructose). Je lichaam neemt de glucose op en zorgt ervoor dat je insuline niveau stijgt. Door het hoge insuline niveau wordt het enzym dat lichaamsvet kan verbranden (HSL) geblokkeerd. Bewerkte koolhydraten zorgen er nog méér voor dat je bloedsuikerspiegel stijgt en zorgt er dus voor dat je heel moeilijk je lichaamsvet verbrandt. Je kunt zoveel hardlopen of sporten als je wilt maar zolang je teveel koolhydraten eet, zul je heel moeilijk lichaamsvet verbranden. Voorbeelden van koolhydraten zijn zijn bijvoorbeeld: (geraffineerde) suiker, granen, zetmeel, lactose en alcohol.


VUISTREGEL: koolhydraten maken je dikker. Eiwitten en gezonde vetten helpen je afvallen.Verandering in je dieet: meer eiwitten en gezonde vetten eten


Eiwitten en (gezonde) vetten zorgen ervoor dat je insulineniveau goed op hetzelfde niveau blijft. Ook een leuke bijkomstigheid: zolang je insulineniveau stabiel is, zul je geen honger hebben! Hierdoor is het wel goed mogelijk om lichaamsvet te verbranden.Voorbeelden van eiwitten en gezonde vetten zijn: vis, vlees, ei, noten, zaden, pitten, natuurlijke oliën en sommige groenten. Als je dit voedsel eet en meer energie verbrandt dan je binnenkrijgt zul je direct lichaamsvet verbranden.

Concrete tips van mij waar je direct mee aan de slag kunt!

 • Drink voldoende (kraan) water. Heb je daar moeite mee? Varieer dan ''normaal'' water met water waar je een schijfje citroen of sinaasappel in doet. Wanneer je vaak niet aan de aanbevolen 1,5 liter water per dag komt, vul dan wat flesjes met water. BELANGRIJK: spoel deze flesjes goed om na gebruik om de groei van bacteriën tegen te gaan.
  • Beweeg sowieso minimaal 30 minuten per dag. Dit hoeft niet persé echt een sport te zijn; gewoon even een half uurtje wandelen in de buitenlucht heeft al enorm veel voordelen. Doe het 't liefst ná de avondmaaltijd;  je lichaam gebruikt het voedsel op een efficiëntere manier om je van energie te voorzien. Bij wandelen met een snelheid van 5 km/u verbrand je  3,5 kilocalorieën per kilo lichaamsgewicht per uur. Bij 8km/u  (rustig joggen) 6 kilocalorieën. 

  • Laat de weegschaal een weekje met rust! Wanneer je - vooral in het begin - aan het lijnen bent, heb je vaak de neiging om je te wegen om het 'resultaat' te monitoren. NIET DOEN! Afhankelijk van wát je gegeten hebt, hoeveel je gegeten hebt, of je wel gepoept hebt die dag of zelfs de inname van drinken en water kan je weegschaal een ander gewicht aan gaan geven die niet persé positief uitvalt. Weeg je op een vast moment in de week, bijvoorbeeld op zondag, om 18.00uur. De weegschaal is niet betrouwbaar wat mij betreft. 

  • Lukt het een keertje niet om 'gezond' te eten? Dat is geen probleem! Serieus, niet te druk over maken! Maak met jezelf de afspraak dat je de volgende dag gewoon weer begint. Je hebt de neiging om je 'dieet' te laten vallen wanneer het een keer niet lukt. ''Zie je, het werkt tóch niet.'' En BAF, daar ga je. Nee, het lukt wèl! Met de juiste instelling kom jeer echt wel! Gun jezelf één keer in de week een 'verwendag', zo hou je het de rest van de week makkelijker vol. Niet betekent natuurlijk niet dat je je de hele dag vol moet gaan stouwen met zoete dingen, je laat slechts de teugels een klein beetje vieren. 

  • Lunch niet te zwaar. Neem een lichte maaltijd. Wanneer je te zwaar eet tussen de middag, zul je tegen 4 uur een zware dip krijgen en de behoefte hebben naar iets zoets te grijpen. Je kunt het beste je suikerspiegel op peil houden door iets te eten dat langzaam energie vrijgeeft, zo blijft de middagdip weg. Goede voorbeelden zijn: soep (vers gemaakt uiteraard), rijstwafels, gekookt ei, salade, vis of mager vlees.

  • Stel het niet uit. Van uitstel komt écht afstel.

Wanneer je verantwoord bezig bent met afvallen, zul je een gewicht verliezen van ongeveer 1 kilo tot 3 kilo per week. Lukt dat niet? Wees gerust, een ieders lichaam is anders. Soms heeft je lichaam iets langer nodig om op te starten, zogezegd. Wat kan ik het beste laten staan om af te vallen?

 • Frisdranken & sappen (lijkt mij overbodig te zeggen maar ik doe het toch!)Brood (brood is moeilijk verteerbaar en zet sneller aan)
 • Pasta (wanneer je toch pasta wil eten, gebruik dan volkoren pasta, zo zit je sneller vol en eet je dus minder)
 • Ontbijtgranen (hier zit vaak al meer dan 5 gram suiker in. Lekker om even snel van start te gaan maar je zult snel weer honger hebben omdat je bloegsuikerspiegel keldert!)
 • Koekjes, toetjes, crackers, chips en taart (ook vanzelfsprekend, lijkt mij) Aardappelen (de zetmeel maakt je absoluut dik!)


Waar moet ik meer van eten of drinken om af te vallen?

 • Vis (geen gefrituurde vis uiteraard! Een lekker bakje gebakken kibbeling telt niet mee!)
 • Groenten (niet gebakken, liefst rauwe of licht aangekookte groenten)
 • Voldoende vezels (die vind je bijvoorbeeld in bonen, groenten en vruchten. Bouw het op, anders heb je ruzie thuis wanneer de gasvorming komt.. :P ) 
 • Bessen (Bessen zitten vol met antioxidanten, die weer zorgen dat je beter beschermd wordt tegen hart- en vaatziekten en zelfs kanker) 

Minder eten - tips om 'over-eten' te voorkomen 


 • Gebruik een kleiner bord. Zo lijkt het meer en kun je - in tegenstelling tot een groot bord -  je bord leeg eten in plaats van het advies op te volgen dat diëtisten geven: je eten te laten staan. Geen verspilling!
 • Eet langzamer. Je hersenen hebben heel even nodig om je maag het seintje te geven dat je vol zit! Te snel eten resulteert erin dat je eigenlijk al té veel  gegeten, voordat je het gevoel hebt dat je vol zit. 
 • Zie het eten niet als iets dat je moet 'controleren'.  Denk er niet te veel bij na. Denk na bij het koken en geniet daarna vooral gewoon van je maaltijd. Heb je een keer per ongeluk te veel gegeten? Geen probleem!
 • Heb je enorm veel honger tussendoor en ben je geneigd te gaan snoepen? Pak een plakje kipfilet of kalkoenfilet uit de koelkast. Eén plakje? Ja, één plakje is genoeg. In vlees zit een eiwit die een seintje laat geven aan je maag dat je volzit. Je ' fopt' je hersenen dus. Na tien minuten is je honger (even) weg. 


En als laatste: een no no is: kauwgom kauwen! Wanneer je kaken maar op en neer blijven gaan maar je lichaam geen voedsel ontvangt, zul je een enorme maagkramp kunnen krijgen omdat je maag schreeuwt om voedsel! ''Je bent toch aan het kauwen? Waarom krijg ik niets!'' Je hersenen raken in de war en blijft en signaal aan je maag geven dat er voedsel moet komen. Laat die kauwgom dus staan!
Snoep rauw - paprika, komkommer, tomaten, mandarijn, sinaasappel, appel, banaan, verse kokos uit de noot en bessen zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om verantwoord even je lichaam te verwennen met wat voedsel. 

Sport je op dit moment in de sportschool? Hou er rekening mee dat spiermassa óók meeweegt op de weegschaal. Meet jezelf dus liever op in cm's in plaats van te kijken naar je kilo's!Erika - Yoortainment2day
 

Ik schrijf met heel veel plezier informatieve artikelen voor het platform Yoors.  Ik ben een bezig bijtje die altijd op zoek naar de slimste hacks,  de beste tips en de meest efficiënte oplossingen om het leven zo comfortabel mogelijk te maken.  Dat sijpelt ook door in mijn schrijf-filosofie; ik probeer - door het opzoeken en samenvoegen van informatie in mijn artikelen - zoveel mogelijk mensen te helpen en/of te informeren.  Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van mijn speurwerk? Volg het kanaal Yoortainment2day dan op YoorsFacebook of Twitter Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (29 reviews)
expand_more
Verberg reacties
WOW dat is heel knap. Morgen gaan mijn man en ik ook hieraan beginnen. Dank je voor het delen met ons. Mag ik het delen want ik denk dat meer mensen dit willen gaan doen als ze dit lezen.
| 19:22 |
Graag, dat vind alleen maar een compliment! Succes met de kilo's! Gaat jullie vast lukken!
| 19:29 |
Dank je dat ik dit mag delen. Dank je. Ik hoop dat het gaat lukken.
| 13:43 |
Wauw wat knap !! Wat een verschil zeg, je straalt echt power uit op de 2e foto en ook je handtekening ;)
Topper ben je!
| 00:26 |
Ooh, wat lief.....
| 19:29 |
< 3
| 19:30 |
| 19:54 |
dankje voor de tips
| 21:16 |
Ik vergeet nog te zeggen dat ik jou een topper vind. Wat goed zeg.
En ik eet 4 dagen per week 2 aardappelen. Is dat zo slecht en wat is een andere optie?
| 21:15 |
Super om te lezen. Ik ben gisteren begonnen met afvallen. Heb zowel gisteren als vandaag in een uur bijna 6 km gewandeld. Snel doorgdtrapt.
De enige " zonde" van vandaag is twee koeken gehad. Gangmakers heten ze. Verder alles goed gedaan. Ik weet 69.9 en mijn streefgewicht is 63. Mag ook 65 maar ik stop binnenkort met roken en dan komen er 2 kilo bij.

Ik ga dit delen. Supergoed.
| 21:11 |
Knappe prestatie van je. Fijn dat je hier een blog over schreef. Inspirerend!
| 15:45 |
Ik ga dit zeker delen
| 15:46 |
Heeel goed artikel! Bedankt voor de tips!
| 15:08 |
Heel graag gedaan.
| 07:26 |
Bedankt voor je tips!
| 22:02 |
Graag gedaan!
| 07:26 |
Goede tips hoor.
| 21:02 |
Dank je wel! :)
| 21:04 |
Eens kijken of ik met deze tips voor eind juni minstens 7 kg kwijt kan raken.
Thx voor de blog
| 20:35 |
Succes!
| 20:58 |
Wat een goede blog met fijne tips! Ik vind het laten staan van koolhydraten het moeilijkst, vooral brood, daar ben ik gek op.
| 21:39 |
Wat een knappe prestatie. .. en ik ga zeker eens met je Tips aan de slag. Wordt hier ook eens tijd. :-)
Ik ga je post delen... ♡
| 22:39 |
Nu is wel dé tijd om te starten!
| 07:58 |
Voorbereiding getroffen. Vanaf vandaag zowiezo geen frisdrank meer... we gaan het zin. :-)
| 10:26 |
Ik heb vanaf vorige week zondag ( vandaag precies 7 dagen )... de frisdrank laten staan ( ik was echt cola verslaafd )..
Drink alleen nog maar water, thee zonder suiker en 2 bakken koffie met 1 schepje suiker op een dag..
Resultaat: 3,4 kilo afgevallen... ( ben gewoon verbaasd .

Ben ook super trots op mezelf. .. hahaha
| 14:31 |
Wow! Goed zo!
| 17:32 |
♡♡♡
| 17:42 |
Echt een toffe blog om te lezen! ik doe ook mijn best om af te vallen... Ik ga je bericht delen in de dieetgroepen dat ik ken
| 15:10 |
Super!
| 15:11 |
wauw, mijn bewondering heb je, knetter knap van je en kauwgom kauwen..nooit bij stil gestaan en ja dus.. fijn blog
| 13:46 |
:)
| 15:06 |
Blij met deze blog, ik ben ook aan het afvallen. Ik heb noodgedwongen een half jaar op mijn reet moeten zitten, dus er mag 12 kilo af. De eerste is al een feit. ;) Deze ga ik pinnen en delen. THNX
| 14:10 |
Ga zo door!
| 16:08 |
Komt goed.
| 09:27 |
Dit is echt een steengoede blog!
| 09:44 |
Dank je wel! ;)
| 12:52 |
Ik waag een poging!
| 09:02 |
Hele goeie post. Zou nog sterker zijn als je iets over je eigen ervaring zou vertellen. Geeft het heel veel meer autoriteit.
| 10:39 |
Was ik al van plan maar de zaadjes zitten er nèt in! :P Ik ben net aan het zaaien geweest met Joey - Ik heb alleen een foto van het zaaien dus op het moment. Ik zal later - over een paar weken - er extra's foto's bij zetten. :)
| 10:41 |
Verkeerde artikel!
| 10:41 |
Ja, je bedoelt over het afvallen? Ik zal daar wel een stukje over schrijven straks!
| 10:42 |
Ik heb heel veel aan je artikel. Ik ben een uitgesproken broodeter. Nou weet ik wel dat dat niet het beste is, maar dat het moeilijker maakt om af te vallen, dat wist ik dan weer niet.
Hoe moeilijk ik het ook vind..... ik ga toch minder brood eten.
Beschuitje valt zeker ook onder koolhydraten hè?
| 00:15 |
Beschuit zit enorm veel suiker in (helaas!)
| 09:41 |
Oh.... Nou yoghurt vind ik ook lekker op de vroege ochtend. Dankjewel weer voor je inzicht....
| 09:51 |
Graag gedaan!
| 10:10 |
Goeie blog zeg. Ik wil graag 5 kilo kwijt en wandel een uur per dag. Ik ben vandaag gestopt met roken dus kom ik aan omdat de stofwisseling veranderd.

Brood en aardappels laten we niet staan maar eten we erg weinig van. Ik ben benieuwd.
| 23:42 |
Heel veel succes! x
| 09:42 |
Gaat uiteindelijk wel lukken denk ik.
| 10:10 |
Zelf hoef ik niet af te vallen, wil er juist wat kilo's bij. Maar goede blog met veel tips!
| 21:21 |
Elke keer als ik een stukje had gelezen dacht ik wat toe te kunnen voegen in het commentaar, maar daar kom ik bedrogen uit! Je hebt het helemaal gecoverd lijkt me! Zeer volledig verhaal!!
| 18:37 |
Gelukkig! Heb ik toch goed gedaan! :!P
| 19:37 |
Jazekers!!
| 19:45 |
Je laatste zin had echt bovenaan moeten staan wat mij betreft. Afvallen is geen kunst, maar het er af houden lukt alleen als je je levenstijl en eetgewoonten verandert.
| 12:47 |
:) absoluut! Volhouden is belangrijk.
| 12:48 |
Een enorm goede blog, jij kan het weten inderdaad!
| 12:38 |
Dank je!
| 12:45 |
Kokosnoten heb ik nog nooit geprobeerd.... Telt een bounty waar de chocolade van is afgeschraapt ook?
;-D
Leuke tips btw
| 11:02 |
Haha, neeeeeeeeeee!
| 11:07 |
Mooi artikel. Ik ben diegene die juist koolhydraten nodig heeft ;-) De omgekeerde wereld he?
| 10:58 |
Ja, soms wel :(
| 10:59 |
mss moet ik ook eens proberen om wel koolhydraten en geen eiwitten.
Als je 90% van bovenstaande doet en je hebt geen resultaat ..... ik kan u verzekeren. de moed is ver te zoeken hoor. Ik kan me niks permiteren of het is er subiet bij. je zou er ne schop in geven hoor!!
| 11:36 |
Heel goed artikel! Dit is alvast een lekker receptje dat volledig in deze theorie past! yoo.rs/leajo/blog/de-suikerdetox-dag-5-griekse-yoghurt-als-ontbijt-1489254181.html?Ysid=41374
| 10:43 |
Heerlijk! Zal zo eens even kijken! Dank je wel voor je cadeautje!
| 10:44 |
Graag gedaan! Jij ook bedankt!
| 10:48 |
Wow, 100kg! Dat is niet niks!
Mijn gewicht blijft stabiel, maar de cm's die gaan er vrij vlot af.
Zelf gebruik ik de combinatie, eiwitshakes (body&fit) - antbiotica - geen eetlust
| 10:38 |
Precies mijn punt! Probeer wel wát te eten; je lichaam moet natuurlijk niet gewend raken aan alleen maar vloeibaar.
| 10:40 |
'S avonds eet ik mijn warme maaltijd. Maar in de ochtend en middag voel ik me vaak te ziek om te eten. Totaal geen eetlust. Heb al moeite met de shake. Dus om iets binnen te hebben doe ik dat. Krijg ik tussendoor honger, eet ik ook. Net nog een lekker pruimpje opgegeten
| 11:06 |
Goed zo! Beter iets dan niets!
| 11:08 |
Zo, zo denk ik inderdaad ook!
| 11:33 |
"Meet jezelf op in cm's in plaats van te kijken naar je kilo's!" Keigoede opmerking! Je stimuleert me weer...
| 10:36 |
Werkt écht schat. Je zult eerder gaan merken dat je kleding lekkerder zit dan dat je kunt zien op de weegschaal dat er kilo's weg zijn. ^^
| 10:38 |
Sinds jij me er eens op wees heb ik nog maar 1x op de weegschaal gestaan (om het af te leren?) :)
Ik ga ervoor :) (Weer...) Dank je lieverd!
| 10:39 |
Goed zo! Doorgaan hoor!
| 10:41 |
X
| 10:47 |
Mooie tips. Ben vandaag weer met kha begonnen
| 10:27 |
Toch wel weer?
| 10:28 |
Ja moet wel .. ff op mn voeding letten. Zo naar de winkel ff kha inslaan
| 10:51 |
geen nieuws maar wel weer een goede reminder. En inderdaad niet uitstellen is denk wel de belangrijkste ;)
| 10:23 |
Absoluut! Uitstellen is echt een dooddoener, hoor.
| 10:27 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen