×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het avontuur van mijn diabetische voet

Het avontuur van mijn diabetische voet


Het gaat de goede kant op...

De foto hierboven is niet de méést recente foto van mijn voet maar wel één van de meest recente. Ik heb mijn iPad nu even niet bij de hand om de meest recente foto op mijn blog te plaatsen maar dit komt aardig in de buurt.

Het gaat eindelijk écht de goede kant op met mijn voet. Het wondje is nu bíjna dicht, en er lekt ook nauwelijks meer vocht uit het wondje. Dus dat is mooi.

Tja, het afgelopen jaar was niet het meest leuke jaar uit mijn leven. Ik heb behoorlijk in de lappenmand gezeten. Het was vooral een vreselijk éénzaam jaar, want ik heb behoorlijk wat tijd 'achter de geraniums' doorgebracht, omdat ik niet veel anders kón dan dat. Een jaar waarin ik ook noodgedwongen mijn leven móest overdenken, omdat je niet veel anders kan als je niet anders dan tussen vier muren leeft.

Hoewel ik nu een stuk mobieler ben dan een jaar geleden ben ik geestelijk nog steeds niet in orde. Ik heb echt zware klappen te verwerken gekregen, maar ook heb ik bemerkt wat een enorme veerkracht ik heb gehad om het allemaal maar even te doorstaan. Leven met de gedachte dat misschien wel je halve voet er af moest, door een vreselijke infectie, en daarbij de Diabetes die debet was aan een zéér trage genezing. Ik zal die meiden van de thuiszorg trouwens wel heel erg missen. Voor iets meer dan een jaar lang waren zij bijna dagelijks toch mijn enige aanspreekpunt en sociale contact in een zéér eenzame periode. Dat wordt dus afkicken.

Dankzij die Trulicity pen die ik sinds een week of drie gebruik, zijn mijn suikers behoorlijk gekelderd. Daar waar ik 'normaal' gesproken een nuchtere waarde had van om en nabij de 13.4 (wat véél te hoog is) heb ik nu gemiddeld 7.8 tot 8.4. Dat is een hele verbetering.

Aangezien ik pas sinds vorig jaar mei weet dat ik diabeet ben, wist ik nog niet goed wat dit inhield. Daarom ben ik nu dus mooi met de neus op de feiten gedrukt. Mijn moeder was ook diabeet, en ik begreep het nooit zo goed als zij weer eens intense grafbuien had. Je kan je enorm slecht voelen als je suikers te hoog zijn en vreselijke stemmingwisselingen hebt. Nu de suiker beter gereguleerd is voel ik me ook niet meer zo slecht....

Het is net of ik uit een vreselijke nachtmerrie aan het ontwaken ben, en ik kijk dan ook vol ongeloof terug op deze afgrijselijke periode.

Een jaar geleden was er nog een enorme hap uit mijn voet. Nu heb ik een (bijna genezen) viertenige voet. Er zit nu een mooi litteken bovenop. De zwelling is eindelijk weg en het is net alsof het altijd zo geweest is. Ook begint het gevoel in mijn voet langzamerhand een klein beetje terug te komen. Dat is dus positief allemaal.

Maar geestelijk was het werkelijk een hel. Als je zoiets meemaakt heeft dit niet alleen effect op je fysiek, maar ook mentaal brengt het het nodige met zich mee. Door de 'gedwongen rust' komt er allerlei oud zeer uit je verleden omhoog in de vorm van flashbacks. Onverwerkt verdriet, rillende angsten, gruwelijk was het. Als je het zelf niet hebt meegemaakt zul je dit ook nooit begrijpen. Maar het is werkelijk alsof je in een nachtmerrie leeft. Ik was ook behoorlijk prikkelbaar en zwáár overprikkeld door de constante spanningen. Dat doet wat met je hersens hoor. Ik heb wat áf zitten janken in mijn eentje.

Gelukkig zijn er ook genoeg positieve dingen te melden. Want vanaf volgende maand , 16 december welteverstaan, ga ik éindelijk beginnen met hormonen. Het VU heeft mij eindelijk toestemming gegeven. Dankzij de Trulicity zal ik afvallen en zal ik tegen de tijd dat ik geopereerd zal worden, op gewicht zijn. Door de Trulicity heb ik nauwelijk meer honger en niet meer zo'n behoefte om te snacken. Niet dat ik dat al veel deed hoor, integenstelling tot wat veel mensen denken als je overgewicht hebt, ik heb gewoon veel aanleg, terwijl ik héél normaal eet. Maar goed, dat is nu ook te verwaarlozen.

Ik heb ook besloten om bepaalde nare mensen geen aandacht meer te geven, zoals bepaalde internettrollen... ;) hun negatieve gedrag zegt immers meer over hén dan over mij.... fucking jealous bitches.

Hoewel het negatief aanvoelde, was dit een jaar van grote (geestelijke) opruiming...

Twee jaar geleden heb ik alle drie inwijdingen gehad van de Kundalini-reiki. Ik kan nu 'hands-on' mensen behandelen, maar ook op afstand. Dus geef maar een gil als je een healing nodig hebt voor 'teen of tander'.

Ook ben ik van plan mijn tarot-skills te gaan verbeteren, en in die combinatie in de toekomst mensen te gaan helpen. Wie weet wat het me gaat opleveren.

Wil je weten wat er precíes gebeurd is Klik dan hier..
johan_jongedijk
Maar ik hoop ook dat het binnenkort veel beter met jou zal gaan en weeelt dat ik daarvoor zal bidden .kan zeker geen kwaad
24-11-2016 22:41
24-11-2016 22:41 • Reageer
johan_jongedijk
Ja diabetus is echt ellende ik heb een pomp en dank zij dat venuftige ding blijft mijn suiker nu gestaag en onder de 10 nu meestal rond de 7/8 met af en toe een uitschieter (eigen schuld). Toen ik voor de eerste keer zo.n 6 jaar geleden te horen kreeg dat ik suirziekte ofwel diabetus heb was het ...32.6 ja en toen direct aal de insuline intensief maar nu .ja gaat best goed vind ik
24-11-2016 21:58
24-11-2016 21:58 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Wowwwwww, 32.6 dat is heftiggggg. Dan heb jij het wel in extreme vorm zeg. Gelukkig gaat het met die pomo goed. Bij mij gaat het ook een stuk beter nu dankzij die Trulicity pen. Nog steeds zit ik af en toe wat hoog maar mijn nuchtere waardes en avondwaardes zijn nu een heel stuk beter. En mijn stemmingen gelukkig ook. Fijn dat het nu zo goed met je gaat :)
24-11-2016 22:28
24-11-2016 22:28 • 1 reactie • Reageer
Rudi
Heftige foto's inderdaad. Ik wens je het beste toe en hoop dat je dit nooit meer moet meemaken. :)
23-11-2016 18:05
23-11-2016 18:05 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Dankje Rudi
23-11-2016 18:18
23-11-2016 18:18 • 1 reactie • Reageer
Annet de JoJo
Heftig hoor, fijn dat je nu weer in de positieve flow zit. Het traject wat je ingaat is ook niet zomaar wat daar zul je je positieve flow hard bij nodig hebben, sterkte met alles
23-11-2016 17:47
23-11-2016 17:47 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Dankje Annet :)
23-11-2016 17:53
23-11-2016 17:53 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Eén van de grootste gevaren van diabetes inderdaad. Hoop dat je nu wel regelmatig wordt gecontroleerd op gevoeligheid. Sterkte met alles.
23-11-2016 16:39
23-11-2016 16:39 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Jazeker, ik moet geregeld naar de internet en diabetesverpleegkundige. Mijn suikers zijn nu gelukkig goed met als voordeel dat mijn voet nu beter geneest :)
23-11-2016 17:47
23-11-2016 17:47 • 1 reactie • Reageer
MonsterMam
Type 1tje hier, ben gelukkig nog van de voetmiserie gespaard gebleven - al is het wel zo dat als ik in een spijker ofzo trap die er blijft inzitten tot ik de bloedsporen opmerk xD - het is een heftig beestje die emotioneel ook erg op je kan inspelen en waar de maatschappij eigenlijk ook niet echt aan aangepast is. Succes ;)
23-11-2016 15:58
23-11-2016 15:58 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Typetje 1 is nog een tandje erger he? Ik heb 'gelukkig' type 2, hoewel dat ook geen makkie is. Je moet toch met heel veel dingen rekening houden. Toch zondig ik zo af en toe weleens hoor, ik kan niet helemaal van al het 'lekkers' afblijven, anders hou ik het ook niet vol, maar dankzij de Trulicity pen is dat ook veel makkelijker gelukkig. Ik moet ook altijd op sloffen lopen, blote voeten is nu uit den boze. Hoewel ik in mijn linkervoet nog wel gewoon gevoel heb, mijn rechtervoet is door alle 'aanslagen' op die voet, helemaal gevoelloos geworden. Ik mag dus echt niet meer op blote voeten lopen en dat vindt ik erg jammer omdat ik op blote voeten lopen altijd erg fijn vond, maar helaas :(
23-11-2016 16:37
23-11-2016 16:37 • 1 reactie • Reageer
Astrid Seip (IJsselstein)
Heftig! Ik herken me er deels in, die rot diabetes ook! Gelukkig heb ik nog geen infecties aan mijn voeten gehad maar ik ben er wel bang voor! Heel veel sterkte met alles!
23-11-2016 15:40
23-11-2016 15:40 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Ja het is een ziekte die je zeker niet moet onderschatten. Tot vorig jaar mei wist ik niet wat het in zou houden en 'ineens' zat ik met die diabetische voet en waren er allerlei mensen met me bezig en moest ik allerlei behandelingen ondergaan. Het was zeker geen pretje brr
23-11-2016 15:45
23-11-2016 15:45 • Reageer
Xandra
Veel sterkte...
23-11-2016 15:39
23-11-2016 15:39 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Dankje Xandra
23-11-2016 15:45
23-11-2016 15:45 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Ik was al een tijdje op de hoogte van dit best hevige gebeuren. Ik ben blij dat het nu eindelijk echt de goede kant op gaat. Leuk weer wat van je te lezen hier, Zohra :) Een medelid, Hippiefox schrijft boeken #Zora #bijnahetzelfde ;)
23-11-2016 15:20
23-11-2016 15:20 • 1 reactie • Reageer
Zohra Boelhouwers
Ok bedankt voor de tip Ingrid :)
23-11-2016 15:27
23-11-2016 15:27 • 1 reactie • Reageer