Koolhydraatarm mijn verhaal en ervaring


Koolhydraatarm mijn verhaal en ervaring

weekmenu

De avond dat we elkaar ontmoet hebben

Een meisje van 17 jaar, maatje 36/38 en 63/65 kilo, en wat voelde ik me dik! Schandalig gewoon als ik er achteraf aan terug denk, wat voor kortsluiting had ik in mijn hoofd om toen te denken dat ik dik was. Mijn man, en toenmalige vriend die me meerdere keren vertelde dat ik niet zo raar moest doen en echt niet dik was, kon niet tot me doordringen. Mijn zelfbeeld was slecht over mezelf, de onzekerheid had de overhand. 

In het verleden ben ik altijd één van de kinderen geweest die als laatste gekozen werd bij gym, weinig "echte" vrienden had en keer op keer gepest werd. Waarom? het antwoord kan ik jullie niet geven, want heb ik zelf ook nooit gekregen. Schijnbaar is het makkelijk om de onzekere uit de klas te pesten, want die laat het toch over zich heenkomen.

weekmenu

30-05-2008 onze trouwdag

Op 21 jarige leeftijd ging ik trouwen met mijn jeugdliefde. En had ik inmiddels door het goede leven dat verliefdheid heet een aardig wat extra kilo's erbij gekregen. Toch was ik gelukkig, ik ging trouwen had een relatie. En ach.. iedereen vertelde me jij geniet van het goede leven. Ik hield wel van een lekker (lees slecht) hapje, en een alcoholisch drankje op zijn tijd zou ik ook geen nee tegen gezegd hebben.

De weegschaal gaf inmiddels 80+ aan. Verschrikkelijk, mijn bmi was te hoog en ik zat totaal niet meer lekker in me vel, maar de knop omzetten om te gaan afvallen lukte me toen nog niet!

weekmenu

15-08-2015 hoogzwanger van onze derde knul

En toen kwamen er nog drie lieve schatten van jongens bij: zwangerschap 1 kwam er 16 kilo bij, zwangerschap 2 18 kg en zwangerschap 3, niet te geloven 22 kilo extra gewicht erbovenop. De 100 was ik inmiddels gepasseerd en voelde me een gestrande walvis. Genieten kon ik niet meer. Leuke kleding stond me niet, en dan zullen we het maar niet hebben over een badpak of bikini. De zwangerschapskilo's gingen er grotendeels wel weer af, maar van elke zwangerschap bleven er altijd wel een paar plakken.

Diverse afvalpogingen later brachten me niet naar het gewenste streefgewicht, ik had honger en voelde me hierdoor nog slechter. En als ik me slecht voel ga ik eten! En daarmee bereikte ik juist het tegenovergestelde van wat ik wilde. En dat was afvallen! Tot het moment dat ik de koolhydraatarme levensstijl tegenkwam, wat een verademing was dat. Het duurde geen weken voor ik resultaat zag, maar naar een week beloonde de weegschaal me al met een - getal. Tuurlijk veelal vocht, maar ach eraf is eraf. Maar desondanks mijn motivatie lukte me de eerste poging niet om het vol te houden.

weekmenu

15 kg lichter en dol op  hardlopen

Tot het moment dat ik mijn hobby als schrijver ging gebruiken om mijn verhaal te delen met lotgenoten en mensen in mijn directe omgeving. Ik kreeg compliment na compliment en daarvan ging mijn zelfvertrouwen groeien. Nu 15 kilo lichter in twee maanden tijd wordt ik haast dagelijks om hulp gevraagd door bekenden en onbekenden of ik hun kan helpen met de beste versie van hunzelf te worden. Een eer vind ik dat! Voor deze mensen en ook voor jou ben ik er, want samen sta je zoveel sterker! 

Ook ben ik sinds dat ik gestart ben met afvallen gaan hardlopen en had ik nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou gaan vinden! Zelf op vakantie ben ik ermee doorgegaan. En ik heb mijn eerste wedstrijd ooit meegelopen, nooit gedacht dat ik dat in me had. Je moet vertrouwen krijgen in je kunnen en dan kom je heel ver!

Vanuit deze hulpvragen en de inspiratielijst die met de dag blijft groeien met onderwerpen om over te bloggen ben ik gestart met de website: www.sabrinaskeuken.nl via deze link kom je terecht op mijn yoo.rs profiel en zul je de meest heerlijke recepten, informatie, en koolhydraatarme weetjes vinden die ik graag met jullie deel. Zelf heb ik nog enkele kilo’s te gaan voor ik mijn streefdoel heb behaald, maar daarna zal ik er altijd nog voor jullie zijn. Ik weet uit ervaring hoe zwaar de strijd van afvallen en op gewicht blijven kan zijn.

Het begin is moeilijk, zeg maar de eerste week. Je lichaam gaat afkicken van het vergif dat suiker heet, je kan het koud hebben, jezelf grieperig voelen en slap. Maar als je lichaam eenmaal weet dat het moet gaan overleven op je vetreserves dan gaat alles vanzelf. Koolhydraatarm eten is afvallen en lekker eten. Wie wil dat nou niet? Ik weet hoe lastig het kan zijn om te starten en door te zetten, en soms heb je iemand nodig om je hart bij te luchten of om advies te vragen. Zoals ik al zei, je staat er niet alleen voor, ik sta voor je klaar! Je hebt zoveel meer in je dan dat je nu denkt. Hulp vragen is stap 1, starten stap 2 en doorzetten stap 3. Succes!

Liefs, 

Sabrina Jansen van Sabrinaskeuken

weekmenu