Mijn creatieve brein


Het is weer zover, ik zou eigenlijk in diepe slaap moeten zijn, uitrusten voor weer een nieuwe dag die komen gaat. Alleen die kleine beestjes die vooral ’s nachts rond 2:00 wakker lijken te worden in mijn brein, denken hier anders over. Ik heb ze de naam creativiteit kriebels gegeven, want daar hebben ze mee te maken. Deze kleine bolle beestjes bestaan voornamelijk uit kriebelende zachte witte haartjes. Ze lijken een beetje zoals op dit plaatje:

'S nachts wanneer alles stil is. Er geen stress is van het dagelijks leven komt mijn creatieve brein tot leven.Iedereen heeft een fantasieknobbel in zijn hoofd, de één wat voller dan de ander, maar hij zit er. Deze fantasieknobbel laat je leuke verhalen verzinnen en maakt het leven een stuk bijzonderder. Maak hiervan ook zeker gebruik. Ontwikkel je fantasieknobbel door leuke verhalen te verzinnen, al is het alleen maar in je hoofd, maar het tot werkelijkheid maken is natuurlijk nog veel leuker.

Ik ben de creativiteit kriebels in mijn hoofd altijd ontzettend dankbaar, want hun stimuleren mijn fantasieknobbel om weer wat leuks te verzinnen. Vannacht zorgde ze ervoor dat ik weer wat nieuwe ideeën kreeg voor de 140W ijstrol Challenge. En voor ze daarmee klaar waren was de andere helft al weer met een andere blog bezig. 

 'S nachts wanneer iedereen slaapt, er een doodse stilte heerst, wanneer ik alleen ben met pen, papier, een lichtje en de creativiteit kriebels. Geen afleiding van het dagelijks leven, heerlijk! Ik krijg daarvan altijd de beste ideeën. Hele verhalen schrijf ik niet ’s nachts want dan zal er een onsamenhangend verhaal ontstaan, maar ik noteer trefwoorden en werk deze later uit in een blog.

Maar ook overdag ben ik een heel fantasierijk mens, ik vind dit een kwaliteit die ik beheers, want mijn fantasie neemt de kinderen ook mee op de meest leuke avonturen over de dag verspreid. Geen dag is saai bij ons. Yoo.rs is hierdoor een platform die perfect bij mij past. Sommige ideeën kan je namelijk nooit in de realiteit uitvoeren, maar wel vormen tot een verhaal om andere te amuseren. 

En nu ben ik benieuwd wanneer borrelt het bij jou van de ideeën?

© Galaxy 3-11-2018