Je moet er wat mee doen.


Dat hoor ik vaker wanneer mensen mij aanspreken op datgene wat ik op mijn Facebook pagina schrijf. Dat zijn stukjes die mensen raken. Stukjes waarin mensen zich aangesproken voelen, waarin mensen zich betrokken voelen bij wat ik schrijf. En dingen van zichzelf in herkennen. Maar wat moet ik daar dan mee doen? Op mijn pagina schrijf ik over mijn gevoel, ik schrijf over persoonlijke dingen, over dingen die ik mee maak. Eigenlijk over vanalles wat er in mijn leven gebeurt. En ja, ook mijn depressie komt daar natuurlijk met enige regelmaat aan bod.

Te koop lopen met mezelf?

Het voelt soms alsof mensen willen dat ik te koop loop met mezelf. Maar dat is nou net iets wat niet bij mij past. Of misschien toch ook voor een deel wel. Anders had ik natuurlijk niet al twee gedichtenbundels uitgebracht. Twee bundels waar ik nog altijd heel trots op ben. Een droom die ik ooit had om werk van mij uit te brengen in een boekje. En die droom werd al twee keer waarheid. Maar ik heb ook nog genoeg gedichten liggen voor een derde en zelfs een vierde bundel. Al gaan mijn gedichten over heel veel uiteenlopende onderwerpen. Van dieren tot natuur, van mijn eigen lesbisch zijn en het moederschap tot natuurlijk ook gedichten over mijn depressie en de donkere periode in mijn leven. Maar ook luchtige gedichten waardoor mensen een lach op het gezicht kunnen krijgen. En toch vind ik zelf niet alles goed genoeg om uit te geven in een bundel.

Waar zijn ze te krijgen?

Mijn #gedichtenbundels zijn te verkrijgen via de website van de uitgever. Zij werken met een zogenaamd "print on demand" systeem wat wil zeggen dat op het moment dat jij een bundel besteld, er dan pas een order naar de drukker gaat om een bundel te drukken. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn bundels, dan zal ik hier de links naar de bundel pagina's plaatsen zodat je daar vrijblijvend een kijkje kan nemen. En natuurlijk zou ik het leuk vinden als er bundels besteld worden, maar dat laat ik aan jou.

Hoop, geloof & liefde

Verwachting - lesbisch ouderschap en onvoorwaardelijke liefde