Ik ging op vakantie en nam mee.... Ontspoord

Ik ging op vakantie en nam mee.... Ontspoord


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het boek 'Ontspoord' van Rick Gemma had ik al enkele weken in huis, maar ik wilde het bewaren om tijdens mijn vakantie in Limburg te lezen. Dat viel niet mee, want op Yoors verschenen al recensies over het boek en dat maakte me natuurlijk erg nieuwsgierig. 

Toen ik op Yoors las dat Hans van Gemert, Katrien Dierick en Dana Martens, alle drie Yoorsleden, het boek gezamenlijk hadden geschreven, raakte ik direct enthousiast en bestelde het bij Dana. Later koppelde Dana nog een winactie aan de aankondiging van het boek. Wie de meeste views genereerde met het delen van haar blog, kon 30.000 punten winnen. Tot mijn verbazing won ik de actie! Ik heb namelijk nog nooit in mijn leven iets gewonnen. 


Het grootste deel van de punten heb ik bij Diaantje besteed; ik ontving daarvoor prachtige beschermengeltjes en heb er al een aantal mensen blij mee kunnen maken. 

De punten die ik voor dit blog ontvang, zal ik ook aan Diaantje doneren. 

Titel en omslag

Het boek heeft de titel 'Ontspoord'. De titel is goed gevonden, want hij past mooi bij het boek; de eerste ontmoeting tussen Julia en Mathijs ontspoort en ook Maddy, een belangrijk vrouwelijk persoon in het boek, ontspoort. Als je naar de omslag van het boek kijkt, zie je treinrails die betrekking hebben op het ontsporen, echter het boek zelf leest als een trein die voort dendert over het spoor, zonder ook maar één keer te ontsporen. Het boek, dat 247 pagina's telt, verveelt geen moment en ik heb het in één ruk uitgelezen.

'Rick Gemma is het pseudoniem van het schrijverstrio Katrien Dierick, Hans van Gemert en Dana Martens. Via een blogsite kwamen ze met elkaar in contact en deelden hun passie voor het vertellen van verhalen. 'Ontspoord' is hun debuutroman.' 

Het verhaal

Wat begint als een eerste romantische ontmoeting tussen Julia en Mathijs, die al meer dan drie jaar met elkaar chatten, ontaardt al snel in een spannende thriller met achtervolgingen en ontvoeringen. Langzamerhand wordt steeds duidelijker wat de beweegredenen van de ontvoerders zijn en begint het op een psychologische thriller te lijken. Het verhaal zit goed in elkaar en de gebeurtenissen wisselen elkaar mooi af, waardoor het nergens saai wordt en steeds uitnodigt verder te lezen. Het boek beschrijft en wisselt verschillende mensen en plekken af; Mathijs en zijn vriend Remco, Harry en zijn collega's, en de plek waar de ontvoerders verblijven. De ontknoping is goed in elkaar gezet. Tegen het einde is het zelfs even ontroerend, maar toch eindigt het boek anders dan je zou verwachten. Al met al de moeite waard om te lezen. 

Vragen

Het feit dat het boek door drie auteurs geschreven is, roept bij mij veel vragen op. Hoe is het verhaal bedacht, tijdens het schrijven of al van tevoren? Schreef ieder steeds een hoofdstuk of schreven meerdere personen een hoofdstuk? Was het steeds dezelfde auteur die bepaalde personen en situaties beschreef of wisselde dat? Ik hoop dat één van de auteurs hier antwoord op wil geven of misschien zelfs een blog over wil schrijven. 

Tijdens het lezen merk je niet dat het boek door drie verschillende auteurs geschreven is, wat op zichzelf een bijzonder knappe prestatie is. Een enkele keer meende ik de stijl van Hans te herkennen in de beschrijving van Harry en zijn collega's, maar later twijfelde ik daar weer aan. 

Ik vond het leuk om deze debuutroman te lezen en heb er van genoten. Ik kan het boek aanraden aan iedereen die het nog niet gelezen heeft. De drie auteurs moeten zeker doorgaan met het schrijven van boeken. Ik heb er bewondering voor en vind het heel knap. 

Foto's: (c) 2018 Yvonne

signup

Vind je het leuk om zelf ook eens een blog te schrijven of blogs van anderen te delen, meld je dan gratis aan, want Yoors maakt dit mogelijk.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
knap hoe je het boek onbewust promoot
| 09:47 |
Dank je wel :-)
| 09:55 |
Hele mooie review!
| 15:57 |
Dank je wel :-)
| 20:40 |
Deze recensie leest ook als een trein! Goed gedaan!
| 07:13 |
Dank je :-)
| 07:15 |
Super dat je gewonnen hebt :)
| 22:54 |
Ja hè, vond ik ook :-)
| 22:58 |
ik ga de 30e 5 dg weg en probeer dan wat in het boek te lezen. Ik ben geen lezer maar omdat ik ze inmiddels ken van yoors wilde ik het boek gewoon hebben. Nu nog lezen.hihi
| 22:10 |
Gewoon beginnen en voor je het weet, heb je het uit ;-)
| 22:37 |
ja ga ik ook zeker doen hoor. Laat het weten wanneer ik het uit heb.
| 22:40 |
👍
| 22:44 |
Mooie recensie !! En tof dat de punten naar Diaantje gaan. Het lijkt mij ook niet makkelijk om met z'n drietjes te schrijven. En zoals Hans al schreef, dan moet je elkaar wel aanvoelen.
| 21:41 |
Ja, heel knap van ze :-)
| 22:38 |
Het maakt mij ook benieuwd 
| 20:57 |
Leuk!
| 22:38 |
Zolang de vakantie maar fijn was toch
| 20:26 |
Dat was het zeker, lekker uitgerust en morgen weer aan het werk :-)
| 22:40 |
Heerlijk een goede vakantie het gaat altijd zo snel voorbij vind ik dan he
| 22:57 |
Wat  een mooie blog/recensie en het is absoluut een heel erg mooi boek en gelukkig heb je een fijne vakantie gehad 😉 Wat ontzettend lief dat je "mijn" engeltjes laat zien en dat je de punten van deze blog aan dit goede doel wilt doneren. Dank je wel 😘
| 20:13 |
Graag gedaan! Mijn beide ouders hebben de ziekte gehad, dus ik weet hoe hard het nodig is.
| 22:41 |
De punten t/m 9 mei zijn verstuurd 😃
| 09:51 |
Oh, super! Dank je wel 😘
| 09:52 |
Leuke recensie, fijne vakantie gehad 
| 19:05 |
Ja zeker, lekker uitgerust, dank je :-)
| 22:41 |
Dank je wel voor deze mooie recensie 😎
| 18:34 |
Graag gedaan en jullie hebben het verdiend, het is een prachtig boek geworden.
| 22:42 |
Big smile :-D
| 08:25 |
Een hele leuke recensie! Wat je was in Limburg!! Daar woon ik... had je graag ontmoet! Beviel het hier?
| 16:09 |
Dank je! Ik wist niet dat je in Limburg woonde. Erg mooi daar, het voelde alsof ik in het buitenland was met al die heuvels. We zaten in Schin op Geul, lekker centraal.
| 16:18 |
Ja, het zuiden is helemaal prachtig. Ik woon in het midden.
| 16:19 |
Vast ook heel mooi :-)
| 22:43 |
Jawel, het Meinweggebied is super.
| 08:37 |
Hier bevalt het altijd, Ingrid 😳
| 18:07 |
In Limburg, schat.
| 18:23 |
Goh, joh😩😆
| 02:43 |
Mooie recensie. Ik vind het ook erg knap dat ze dit voor elkaar hebben gekregen. 
| 15:43 |
Ja ontzettend knap :-)
| 16:16 |
dank je wel, Elisabeth
| 18:06 |
Dank je voor deze heerlijke recensie, ik zie dat Hans al enkele van je vragen beantwoord heeft. 
| 14:44 |
Graag gedaan :-)
| 15:04 |
Dank voor je waardering, ik stuur het door naar Diaantje :-)
| 15:07 |
Mooie, uitvoerige review.
| 14:42 |
Dank je!
| 15:04 |
Wat een prachtige recensie, dank je wel! We hebben zelf heel veel lol in het schrijven dus we gaan zeker door. Sterker nog, we zijn al een heel eind met een tweede verhaal :-)
Over je vragen:
Het is belangrijk dat je elkaar waardeert, aanvoelt en vertrouwt, en dat doen we. We schrijven ieder om de beurt een A-4 pagina, en daardoor schrijven we alle drie aan alle personages en situaties mee. 
Het verhaal groeide gaandeweg en we wisten onszelf en elkaar regelmatig te verrassen door de gebeurtenissen. Uiteraard hadden we op een gegeven moment wel overleg over het vervolg en hebben we gezamenlijk het geheel geredigeerd.
| 13:12 |
Dank voor je uitgebreide reactie. Erg mooi gedaan en bijzonder ook dat jullie alle drie aan de verschillende personages en situaties geschreven hebben. Misschien dat het daarom ook als één geheel over kwam. Ik ben benieuwd naar het tweede verhaal en succes met het schrijven ervan, ook voor Katrien en Dana.
| 13:20 |
dank je wel, Yvonne
| 14:47 |
Goede review en die vragen ben ik ook benieuwd na
| 13:10 |
dank je :-)
| 13:20 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen