De 50 taart


En toen was het zo ver. Een van onze vrienden werd 50. Iedereen kent er wel een. De wat stillere vriend die er niet van houd op de voorgrond te staan. Maar dat betekend zeker niet dat je zo een mooie en bijzondere aangelegenheid zo maar voorbij wil laten gaan.  En toen kwam voor mij het idee. Een taart want dat kan natuurlijk niet ontbreken op een feestje.

Ik ben begonnen met de 5. In dit geval heb ik gekozen voor mokka-schuimtaart. Hier voor zijn voldoende recepten te vinden maar mocht je advies willen hoor ik het natuurlijk graag. Dit omdat je de 5 zo mooi op kunt spuiten voor je het gaat bakken.

Ik maak de schuimbodems altijd een dag voor ik de taart in elkaar zet.

Daarna heb je natuurlijke het maken van de mokka crème. En dan kun je de 5 in elkaar zetten. Voor het laatste afwerken zet ik hem altijd een paar uurtjes in de koelkast zodat die wat harder wordt en je het makkelijker mooi glad kunt maken.

En als je de tijd er voor neemt krijg je een heel aardig resultaat.

Er zijn natuurlijk veel verschillende dingen die voor je voor decoratie kunt gebruiken.

Omdat ik de taart in dit geval nog moest vervoeren heb ik simpel voor nogatine (kun je ook heel makkelijk zelf maken) gekozen en daar ter plekke de laatste hand er aan te leggen.

Daarna kwam natuurlijk nog de 0.  In dit geval heb ik gekozen voor Swartzwalder Kirch taart. Maar het belangrijkste is dat je een stevige basis hebt waar je de nul uit kunt snijden. Ik heb een 0 op bakpapier getekend om die te gebruiken bij het uitsnijden. En met een vulling er tussen in elkaar gezet worden.

En dan komt misschien nog wel het belangrijkste. Het vervoeren naar bestemming, daarna met net zo veel liefde en plezier er de laatste hand aan leggen. Dan kan de taart natuurlijk onder toeziend oog van in dit geval de Abrham onthuld  worden. Positieve reacties gegarandeerd!