De dames in de sport


Ik hou er van om sport te kijken. Ik volg dan ook al jaren lang verschillende sporten. De walk-on girls bij het darten en de pit-girls bij de auto sporten vond ik een normaal iets. Ik heb er als vrouw nooit aanstoot aan genomen. Al zou ik me misschien niet zo kleden. En heb ook altijd begrepen dat de dames trots zijn op wat ze doen en het leuk vinden.

Waarom deze dames dan weg moesten is mij nog steeds niet helemaal duidelijk. Natuurlijk moeten we rekening houden met ieder zijn zienswijze. Maar het vrouwlijklijf is wat mij betreft nog steeds niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Los van natuurlijk het feit dat een ieder zelf moet bepalen wat die wel en niet wil daar mee.

Maar goed die dames dus weg. Nou begon er gister een dames tennis toernooi in Stockholm. Ik had het aan staan toen er veel muziek klonk. Ik keek even op naar mijn tv en tot mijn grote verbazing zag ik op die muziek een aantal dames met een tennisracket in hun handen een dansje opvoeren. En laat ik het zo zeggen hun kleding niet net zo weinig aan de fantasie over als dat van de dames bij darts en in de auto sport.

Al met al was ik dus stom verbaasd. Bij de “mannen” sporten worden deze dames in hoog tempo verwijderd omdat het seksistisch en aanstootgeven zou zijn en bij een dames toernooi worden ze juist naar voren geschoven. Op de een of andere manier ontgaat de logica mij hier. Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.

.