Fybromyalgie en wiet


Het is al weer zo een 17 jaar geleden dat ik te horen kreeg dat waar ik last van had fibromyalgie heet.  Op dat moment was het een relatief nieuwe term. De klachten waren nog al divers en hoe veel last iemand er van ondervind is ook nog al verschillend. Een behandeling was er niet echt. Blijven bewegen, genoeg rust nemen, pijnstilling en verder goed voor jezelf zorgen.

Op dat moment ging het erg slecht met me.  Er waren dagen bij dat ik mijn eigen bh niet open kon krijgen en mijn eigen haren niet kon afdrogen na het douchen. En was heel moe van de pijn. Ik had me nog nooit zo klein en vernederd gevoeld. Maar met zware pijnstillers ging het gelukkig een stuk bezig. Ik kreeg zelf het gevoel dat ik weer gewoon mee deed.

Er zat een heel groot nadeel aan. Ik werd er zo duf van. Dit zorgde er voor mij voor dat dit het net niet was. Op een avond ging ik met een vriendin naar een kroeg waar ook een joint getolereerd wordt. Daar heb ik op dat moment met die vriendin een joint gerookt.  En gewoon een leuke avond gehad.

Pas de volgende dag viel het kwartje. Ik had in hele lange tijd niet zo weinig last van mijn lijf gehad en was zelfs mijn pijnstiller voor het slapen gaan vergeten en was niet wakker geworden van de pijn.

Ik kon me niet heugen hoe lang dat geleden was.  Toen toch maar zelf naar de shop. Al snel kwam ik er achter dat de ene wiet de andere niet is. Het was een beetje zoeken. De behoefte om "apen stoned" in de bank te hangen had ik namelijk zeker niet. Toen was er nog niet zo veel bekend over medicinale wiet soorten. 

In de loop der jaren heb ik heel wat soorten geprobeerd. Er is niet direct een soort die echt goed werkt maar een wonder middel is het wel voor mij. Ondertussen in de loop der jaren zijn er natuurlijk veel meer soorten en ook medicinale soorten op de markt gekomen. 

Ik heb een fijn gezin met twee kinderen, doe zelf alles in het huishouden. Kan actief zijn met de kinderen, werk en als ik mijn energie verdeel heb ik zelfs nog energie over om andere dingen te doen.Dit alles zonder pijnstillers.

 Dit alles had ik 17 jaar geleden niet gedacht toen ik me zo ellendig voelde.

Geef mij dus maar mijn jointje. En nou was ik al een roker dus de stap was voor mij niet zo heel groot. 

Nu hoor je de afgelopen tijd ook veel over cbd olie. Ik hou het allemaal goed in de gaten maar hier van weet ik voor mij het resultaat van.

Wat ik wel heb geleerd is kijk altijd verder als je neus lang is. In mijn geval is mijn huisarts op de hoogte van het feit dat ik een joint rook tegen de pijn. Al jaren. Hij zei toen al zolang het maar niet te is. Maar niets waar te voor staat is goed. En verder gaat het om waar ik baat bij heb.

Mocht je klachten hebben zoek dat dat dus voor jezelf goed uit. Vraag mensen naar hun ervaringen maar fel je eigen oordeel. 

Mocht jij ook ervaring hebben met het medicinaal gebruik van wiet of cbd olie hoor ik het graag van je!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!