Fybromyalgie en wiet

Fybromyalgie en wiet


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is al weer zo een 17 jaar geleden dat ik te horen kreeg dat waar ik last van had fibromyalgie heet.  Op dat moment was het een relatief nieuwe term. De klachten waren nog al divers en hoe veel last iemand er van ondervind is ook nog al verschillend. Een behandeling was er niet echt. Blijven bewegen, genoeg rust nemen, pijnstilling en verder goed voor jezelf zorgen.

Op dat moment ging het erg slecht met me.  Er waren dagen bij dat ik mijn eigen bh niet open kon krijgen en mijn eigen haren niet kon afdrogen na het douchen. En was heel moe van de pijn. Ik had me nog nooit zo klein en vernederd gevoeld. Maar met zware pijnstillers ging het gelukkig een stuk bezig. Ik kreeg zelf het gevoel dat ik weer gewoon mee deed.

Er zat een heel groot nadeel aan. Ik werd er zo duf van. Dit zorgde er voor mij voor dat dit het net niet was. Op een avond ging ik met een vriendin naar een kroeg waar ook een joint getolereerd wordt. Daar heb ik op dat moment met die vriendin een joint gerookt.  En gewoon een leuke avond gehad.

Pas de volgende dag viel het kwartje. Ik had in hele lange tijd niet zo weinig last van mijn lijf gehad en was zelfs mijn pijnstiller voor het slapen gaan vergeten en was niet wakker geworden van de pijn.

Ik kon me niet heugen hoe lang dat geleden was.  Toen toch maar zelf naar de shop. Al snel kwam ik er achter dat de ene wiet de andere niet is. Het was een beetje zoeken. De behoefte om "apen stoned" in de bank te hangen had ik namelijk zeker niet. Toen was er nog niet zo veel bekend over medicinale wiet soorten. 

In de loop der jaren heb ik heel wat soorten geprobeerd. Er is niet direct een soort die echt goed werkt maar een wonder middel is het wel voor mij. Ondertussen in de loop der jaren zijn er natuurlijk veel meer soorten en ook medicinale soorten op de markt gekomen. 

Ik heb een fijn gezin met twee kinderen, doe zelf alles in het huishouden. Kan actief zijn met de kinderen, werk en als ik mijn energie verdeel heb ik zelfs nog energie over om andere dingen te doen.Dit alles zonder pijnstillers.

 Dit alles had ik 17 jaar geleden niet gedacht toen ik me zo ellendig voelde.

Geef mij dus maar mijn jointje. En nou was ik al een roker dus de stap was voor mij niet zo heel groot. 

Nu hoor je de afgelopen tijd ook veel over cbd olie. Ik hou het allemaal goed in de gaten maar hier van weet ik voor mij het resultaat van.

Wat ik wel heb geleerd is kijk altijd verder als je neus lang is. In mijn geval is mijn huisarts op de hoogte van het feit dat ik een joint rook tegen de pijn. Al jaren. Hij zei toen al zolang het maar niet te is. Maar niets waar te voor staat is goed. En verder gaat het om waar ik baat bij heb.

Mocht je klachten hebben zoek dat dat dus voor jezelf goed uit. Vraag mensen naar hun ervaringen maar fel je eigen oordeel. 

Mocht jij ook ervaring hebben met het medicinaal gebruik van wiet of cbd olie hoor ik het graag van je!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ben zo blij met je verhaal gebruik het nu n paar jaar ook tegen fybro. Ik ben van muurbloempje op de bank onder n dekentje naar weer n actieve moeder gegaan doe zelf het huishouden weer en heb nu n baan van 40 uur pw. Ben nog nooit zo gelukkig en pijn (bijna) vrij geweest. Het is alleen zo jammer dat zoveel mensen het veroordelen ik ben voor junk uitgemaakt en ik ben n waardeloze moeder enz. Hier moet meer bekendheid aan gegeven worden zodat mensen het niet zo veroordelen thx
| 12:07 |
Dank je voor je lieve reactie. Die vooroordelen zijn jammer. Ik ben er tegenwoordig heel open over. En de mensen die dat niet waarderen heb ik lak aan. Het gaat om mijn leven en dat van mijn gezin. En onze kwaliteit is er van omhoog gegaan. En dat is voor mij wat telt. En vind het super om te horen dat je er ook zo veel baat bij hebt.
| 12:37 |
Ik heb in mijn pubertijd veel recreatief geblowd.
Later na een auto ongeluk, ben ik weer gaan blowen, gebruikte toen ook wel pijnstillers.
Toen weer een tijdje gestopt, werkt goed als pijnstiller/slaapmiddel. Maar dat stoned zijn hoeft van mij niet altijd.
In 2011 kreeg ik een nekhernia en later diagnose Fibromyalgie. Lange tijd zware pijnstillers gebruikt, en als die niet genoeg werkte, toch weel het jointje erbij gepakt.
Sinds 2013 ben ik gestopt met roken, blowen en medicatie ivm zwangerschappen/borstvoeding.
Het afgelopen jaar heb ik wel een periode cbd olie geprobeerd. Sommige zijn heel vies, maar het werkte wel. In ieder geval de scherpe randjes eraf.

Als ik nu iets van medicatie zou kunnen gebruiken, zou ik eerder voor een jointje (icm CBD) kiezen en medicatie laten liggen. (of THC olie/liquid, want ik wil niet meer roken)
Voordeel van combi joint en CBD is dat cbd het stonende gevoel wegneemt.
| 09:39 |
Dank je voor het delen van je ervaring. Wie weet probeer ik de combi eens al moet ik zeggen dat het stonde gevoel per wiet ook erg verschild is. Even voor de duidelijkheid tijdens mijn twee zwangerschappen heb ik de joint ook compleet laten liggen. Maar op de een of andere manier hoor je ook vaak dat vrouwen met fibromyalgie dan veel minder last hebben. Bij mij klopte dat in ieder geval.
| 09:48 |
Bij de zwangerschap van mijn dochter had ik vanaf dag 1 nergens meer last van (behalve bekkenpijn die op kwam zetten met 9 weken)
Deze zwangerschap is het tegenovergestelde. vanaf dag 1 meer last van de fibro
| 10:24 |
Dat is vervelend om te horen. Wens je natuurlijke er veel sterkte mee. En als ik het goed begrijp ben je nu zwanger. Zo ja om te beginnen natuurlijk gefeliciteerd en probeer er ondanks de last ook maar van te genieten
| 10:44 |
Genieten die ik zeker wel. Gewoon wat meer rust momenten pakken en de boel de boel laten als het niet lukt.
| 10:48 |
En ook een hevig verhaal zeg.
| 09:50 |
Dit stuur ik iemand.
| 22:11 |
Helemaal goed. Het is uiteindelijk per persoon verschild waar je baat bij hebt. Maar in mijn geval helpt ontspannen en goed slapen gewoon heel veel. En is het in ieder geval 'zo onder controle' dat ik er goed mee kan omgaan en genieten van het leven.
| 22:17 |
Wat fijn!
| 22:19 |
En de pijn is gewoon een stuk minder dus een stuk minder vermoeiend en zo is het een cirkel die je moet proberen te doorbreken
| 22:21 |
Lukt jou dus.
| 22:24 |
Gelukkig wel. Al zul je altijd mindere dagen hebben. Maar die heeft iedereen. En wie weet heeft de persoon naar wie je het wil sturen er wat aan. Dingen vragen mag altijd.
| 22:27 |
Ja precies, ik stuur vaker linkjes erover naar diegene.
| 22:27 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen