Selfies kunnen dodelijk zijn dus test jeselfie...

Selfies kunnen dodelijk zijn dus test jeselfie - #Selfitis #test

In de periode van 2011 tot 2017 vielen er minstens 259 doden tijdens het maken van een selfie. Persoonlijk valt me dat een beetje tegen met de grote hoeveelheid selfitislijers op deze wereld.
Besef wel dat dit nog maar het topje van de ijsberg is, want dit zijn enkel de zaken die via berichtgeving naar buiten kwamen.


Ja mensen gaan ver, heel ver voor dat ene unieke plaatje op Insta of FB.

Vooral jonge mannen begin twintig schieten graag plaatjes met laat ik het een hoog risicogehalte noemen. Het gaat hier wel met name om jongemannen in de Verenigde Staten en Indië, dus wat dat betreft lijkt Europa voorlopig nog veilig


Maar waar het mij eigenlijk om ging is dat bij het lezen van dit bericht een gevoel van eigens schuld dikke bult zich van mij meester maakte.Hoe spijtig ik het ook vind voor vrienden en familie ergens kreeg ik zo´n gevoel dat ik ook krijg als iemand zich met drank op doodrijdt. Of dat betekent dat ik gevoelloos ben laat ik aan u als lezer over, maar ik kom er in ieder geval eerlijk voor uit.

                                                                                   Selfitis - De Insta ziekte

Nog heel even terugkomen op die selfitislijers, deze aandoening bestaat echt! 

Er zijn mensen die obsessief veel selfies maken en vaak ook plaatsen. Het is inmiddels gediagnosticeerd als mentale aandoening.

Er zijn drie stadia waarin selfitislijers kunnen verkeren:

De grensgevallen (borderline selfitis): Drie of meer selfies per dag, maar niet op social media posten.

De acute gevallen: Drie of meer selfies per dag en deze posten op social media.

Het chronische stadium: waarin de patiënt minstens zes selfies per dag op social media post en continu de behoefte heeft om selfies te maken en te posten.

                                                                                           Heb ik selfitis?

Gebruik de onderstaande uitspraken en oordeel of je selfitis hebt? Geef een 5 als je het helemaal eens  bent met de uitspraak en1 voor helemaal mee oneens. Hoe hoger je score, hoe groter de kans is dat je een selfitislijer bent.


1.  Selfies nemen laat me meer genieten van mijn omgeving
2.  Het delen van mijn selfies creëert een gezonde concurrentie met mijn vrienden en collega's
3.  Ik krijg veel extra aandacht door mijn selfies te delen op sociale media
4.  Mijn stressniveau daalt door selfies te nemen
5.  Mijn zelfvertrouwen stijgt door het nemen van selfies
6.  Ik word meer geaccepteerd door vrienden en kennisen wanneer ik selfies deel op sociale media
7.  Ik kan mezelf beter uiten door middel van selfies
8.  Het aannemenn van verschillende selfie-houdingen helpt me mijn sociale status te vergroten
9.  Ik voel me populairder wanneer ik mijn selfies post op sociale media

10. Het nemen van meer selfies verbetert mijn humeur en zorgt ervoor dat ik me gelukkig voel
1.  Selfies nemen laat me meer genieten van mijn omgeving
2.  Het delen van mijn selfies creëert een gezonde concurrentie met mijn vrienden en collega's
3.  Ik krijg veel extra aandacht door mijn selfies te delen op sociale media
4.  Mijn stressniveau daalt door selfies te nemen
5.  Mijn zelfvertrouwen stijgt door het nemen van selfies
6.  Ik word meer geaccepteerd door vrienden en kennisen wanneer ik selfies deel op sociale media
7.  Ik kan mezelf beter uiten door middel van selfies
8.  Het aannemenn van verschillende selfie-houdingen helpt me mijn sociale status te vergroten
9.  Ik voel me populairder wanneer ik mijn selfies post op sociale media

10. Het nemen van meer selfies verbetert mijn humeur en zorgt ervoor dat ik me gelukkig voel


11. Ik word positiever over mezelf als ik selfies maak

12. Mijn status in mijn vrienden en kenissen groep stijgt door het plaatsen van een selfie

13. Selfies bieden betere herinneringen aan gelegenheden en de ervaring

14. Ik plaats regelmatig selfies om meer 'likes' en reacties op sociale media te krijgen

15. Door selfies te posten, verwacht ik van mijn vrienden dat ze me beoordelen

16. Selfies nemen verandert onmiddellijk mijn stemming

17. Ik neem meer selfies en bekijk ze privé om mijn zelfvertrouwen te vergroten

18. Wanneer ik geen selfies neem, voel ik me los van mijn referentiegroep

19. Ik neem selfies als trofeeën voor toekomstige herinneringen

20. Ik gebruik tools voor het bewerken van mijn selfie zodat deze er beter uit ziet dan de selfies van andere

  • 00-40 punten - Je bent veilig en hebt geen selfitis
  • 40-60 punten - Je bent een borderline gevalletje
  • 60-80 punten - Je hebt acute selfitis  
  • > 80     punten - Stop met posten en zoek hulp

De symptomen van selfitis hebben verbanden met gebrek aan zelfvertrouwen en verslavend gedrag, maar een eenduidige behandeling is er nog niet.
Dus voorlopig zullen we nog een tijdje  3 tot 6 keer per dag tegen diezelfde koppen aan moeten blijven kijken.

Hieronder meer Tegendraadjes   >>  of volg me via Facebook "Tegendraads"

Promote: support and profit

Support Tegendraads with a promotion and this post reaches a lot more people. You profit from it by earning 50% of everything this post earns!
Comment and receive 50 YP 50
Give a homemade puzzle as a gift!
Do you want to create a personal puzzle to give as a gift, but can't draw very well? No need! With regular spirals, dashes and dots in random colors, it also becomes a fun piece of work. You don't have to think about that. Draw them with colored markers on a blank cardboard puzzle, and at the end, write the name of the recipient in black. Great for a wedding, birthday, invitation, etc! We made one, just for the “Just like that”. Because that it's fun and relaxing, to be creative, we don't have to tell you that! The puzzles are available in different sizes, and the number of pieces of the puzzle also differs from. So you can make your own, for various occasions. The A6, A5 and A4 format can also be sent by mailbox mail. An extra surprise for the recipient: first puzzling and only then seeing what's on it:) 🧩 The A4 format has 30 puzzle pieces. The permanent Krimpie markers are super fine to use on these blank puzzles! Start with the first color, and set a curl. Here and there. and there and here. Spread some curls (spirals) over the entire plane. Then you get a second color. The curls should go over the edge. Anything goes and everything is possible! Are you getting a little twisty? We haven't, you know! The fourth color has now also been added. If a spiral no longer fits on it, drop it “behind” another spiral. This is where red has been added, and finally yellow and light brown. We have now used all colors, except black. For example, make a frame of dashes and dots. You don't have to draw a heart out of hand, but cut the shape of folded paper and pull it over with a marker.  Then you cut the paper template a little smaller so that the smaller heart can also be pulled over again. In the double edge, for example, you can put dashes again. Are you mapped out, curled out and stretched? Then the puzzling can begin! See more examples with the blank puzzles? Draw and color your own Fairy Tale Puzzle - Father's Day Formula 1 Puzzle - DIY Postcard puzzles - Blank puzzles to color yourself - Make your own Halloween puzzle” Crea with kids - Making Santa Claus puzzle yourself” Crea with kids - Make Christmas puzzle yourself” Crea with kids - DIY Ant Puzzle - How to make a puzzle for a wedding gift or birthday - Collall - More info (Balluca) More info More info See and experience more on Yoors? First, sign up for free here: - Click here and enter your email address! #puzzle   #puzzleen   #themystery   #puzzlecadeau   #personalgift   #homemade   #homemadeiszoveelleuker   #blancopuzzel   #sketching   #creative   #colorme   #collall   #originelcadeau   #birthday   #puzzlestukjes   #zomaarkanook    
More