Wie is de Mol Niet?2020 Aflevering 8 "Doorgeven" #WIDM #WIDM2020


Eindelijk was ik uit die Rob tunnel, dankzij die geweldige morse hint, die Nathan aanwees als Mol.

Want als je van alle opdrachten die uit één woord bestonden een puntje maakte en van alle opdrachten met meer dan één woord een streepje kwam er een Morse code uit waarmee je NATHA_ R__JE_ kon maken.

Nou molliger kon niet, het verklaarde ook nog eens die soms wat vreemde spaties in titels zoals thee pot. Dus ik eindelijk die tunnel uit. Alles leek te kloppen, dus al mijn puntjes op Nathan. Mega benieuwd zat ik de puntjes en streepjes per opdracht bij te houden en na de tweede opdracht kon ik een U vormen, die miste ik nog. Ik helemaal happy en tellen wat er dan nog moest komen. Toen gebeurde het, toen ontdekte ik wat een uilskuiken ik was. Ik was één check vergeten.

Hoeveel puntjes en streepjes heb je nodig om Nathan Rutjes te vormen (28 als ik goed tel) en hoeveel opdrachten zijn er? Normaal gesproken 9*3 dus 27. Het was ook gewoon te mooi om waar te zijn. Teleurgesteld dook ik mijn bed in, om er vanmorgen wederom weer eens achter te komen dat niets is wat het lijkt, de hint was weliswaar gedeeltelijk fout, maar er was een redding. De hint kan als nog naar Nathan wijzen, details lees je hier:

Maar wij zijn hier voor Niet de Mol aflevering 8, dus ik fiets alvast even door naar de volgende opdracht.

Speluitleg Wie is de Mol Niet?:

Ik turf alle Niet de Mol acties en aanwijzingen. Dus elke Niet de Mol hint/actie kan 1 of meerdere Niet de Mol punten opleveren. Niet de Mol Punten zijn simpelweg een streepje/turfje achter je naam in het Wie is de Mol Niet punten overzicht. Hoe hoger het totaal aantal Niet de Mol punten, hoe groter de kans dat deze kandidaat de mol niet is.

Niet Mollen na Aflevering 7:

Buddy - 15 WIDMN Punten

Mil - 15 WIDMN Punten

Nathan - 13 WDIMN Punten

Leonie - 10 WIDMN Punten

Rob - 5 WIDMN Punten

WIDM

Opdracht 1 Kettingreacties

Dus ik zat voor het eerst in die Rutjes tunnel, wat heel leuk was maar ik vroeg me gelijk af waarom  hij zo fanatiek hard fietst en als enige 250 binnen brengt?

Terwijl de rest dankzij Mil met een kluitje het riet in gefietst wordt.

Of deed Buddy het misschien wel zelf?  Buddy is volgens mij zo een fanatieke kandidaat, die gewoon molt om verdacht te worden, of hij s mol.

Oh ja en dan nog iets, zowel Buddy als Leo werden staande gehouden door de politie. Nathan had een stuk minder last van de smeris. Zou Nathan een politie mol zijn en aangegeven hebben dat er twee verdachte figuren rond fietsen. Zo kon hij met €250 goede sier maken, omdat de rest vast zat.

WIDM


Opdracht 2 Je Draai Vinden:

Draaitafels, ik ben ooit lang geleden DJ geweest en heb zat draaitafels gezien. Maar deze viel mij toch wat tegen, hoe kun je hier mollen of juist niet mollen?

Zijn goede antwoorden werkelijk goed? Buddy geeft het goede voorbeeld en geeft daarmee veel goede antwoorden weg. Waardoor Mil uiteindelijk met de groene vrijstelling de tafel kan verlaten.

Blijkbaar kan ze de vrijstellingen goed gebruiken denk ik vanuit mijn Nathan tunnel. Want Nathan geeft haar voor de 2e keer een vrijbrief naar de volgende ronden. Wat was er trouwens in dat onderonsje. Mil vraagt Nathan "Deed je dat expres?" Waarop Nathan zijn lippen "Tuurlijk" lijken te spellen. Kan iemand met liplees ervaring dat aub bevestigen? Afijn Mil is weer een ronde verder.

WIDM

Opdracht 3 Doorzichtig:

Blijkbaar is dat ver genoeg want ze doet inderdaad geen stap meer op die glazen brug. Een Mol streekje, ik denk t niet. Je kunt meer verwarring zaaien als Mol door deel te nemen. Toch kiest Mil wederom voor een positie met weinig invloed. Dit heb ik nu toch al zo vaak gezien, dat ik Mil los laat als mijn B keuze.....of toch niet want bij dat fietsen ..... dat  waaier gewapper en het niet juist tellen van de straatjes. Waarom blijft mijn onderbuik gevoel toch steeds op Mil zitten?

Rob weet in ieder geval Leonie gelijk af te leiden (wat bij Leo ook niet zo moeilijk is). Nathan is overtuigd de code gekraakt te hebben en moet later toe geven dat hij er mogelijk wel naast zat. Kijk en dat klinkt mij in de oren als niet verdacht willen worden. Als Rob molt, doet hij dat meer in stilte. Tja en goede brave buddy, die haalt als enige weer geld binnen. Wat is het toch een goede kandidaat.

WIDM


Aanwijzingen:

Opdracht 1: 

Nathan wou gelijk fietsen, Mil wappert met haar waaier en lippen, maar er komt weinig bijzonders uit. Buddy verdwaalt en alleen Nathan en Rob brengen geld binnen. 

Mijn beide mollen brengen geld binnen….Hoe dan? Nou mogelijk door Nathan de kortste route te laten rijden, wist de Mol zeker dat dit het enige geld zou zijn dat binnen gebracht werd.

Opdracht 2:

Ja goede antwoorden geven was hier niet tactisch, de mol zou waarschijnlijk goede en foute antwoorden gecombineerd hebben. Het leek erop dat Nathan dat ook deed. Terwijl Rob vol voor de foute antwoorden ging en Buddy en Mil voor de goede. 

Mil zei zoals gewoonlijk weer iets opvallends….May the best Mol win. Dit wordt een beetje een lopende hint elke uitzending heeft ze wel zo´n uitsmijter. Vorige week Hier ben ik, de week daarvoor Moeder Mol en daarvoor zag ze haar naam op een waaier in het park.  Of zou het waar zijn: 

May the best mol win. Zijn er in het 20ste seizoen in 2020 dan misschien toch 2 mollen?

 Opdracht 3: 

Alleen Buddy brengt hier geld binnen en Mil ontneemt zichzelf de kans om te mollen.

Executie: Eindelijk iemand weg, oh neeo het is Leo. In tegenstelling tot de groep verdacht ik Leo geheel niet. Eén voordeel Leo zat als enige op Mil en Rob (althans vorige week). Leo ligt er uit, wijst dat erop dat Rob en Mil nog minder de mol zijn dan Leonie?

Volgende week zou het de finale moeten zijn, maar dat woord valt helemaal niet. Met nog vier kandidaten in het spel in dit jubileum jaar verwacht ik dat aflevering 9 dit jaar mogelijk niet de finale zal zijn. Dus misschien wel een live finale met 3 kandidaten in aflevering 10

WIDM


WIDM

Is aflevering 10 ook de finale? Hebben we een finale met 4 kandidaten of worden we nog verrast vanwege seizoen 20?

Conclusie:

Opdracht 1 - Een Niet de Mol punt voor zowel Nathan als Rob, omdat ze €250 binnen brachten.

Opdracht 2 - Een niet de Mol punt voor Mil, want de mol wil die vrijstelling toch echt niet winnen. En een punt voor Buddy, zoveel goede antwoorden zou de mol toch echt niet weggeven.

Opdracht 3 - Wederom een punt voor Buddy, die zoals vaker als enige geld binnen brengt en voor Mil, die besloot deze opdracht van een veilig afstandje te bekijken en dus niet mee kon mollen.

Hier trouwens het bewijs dat Mil weldegelijk hoogtevrees heeft. 

WIDM
https://www.televizier.nl/amusement/miljuschka-witzenhausen-japan-is-mooi-maar-ook-benauwend 

Niet Mollen na Aflevering 8:

Buddy - 17 WIDMN Punten

Mil - 17 WIDMN Punten

Nathan - 14 WDIMN Punten

Rob - 6 WIDMN Punten

WIDM


UPDATE:

Zojuist ontving ik deze screenshot waar MolCrazy Rik in de Chat heeft, via het WIDM Forum. Hierin geeft Rik duidelijk aan dat 2 mollen een NO GO is.

WIDM

Voors en Tegens van de overgebleven kandidaten

Tja even was ik uit mijn Rob in de Nathan tunnel. Toen die morse hint de mist in leek te gaan weer snel veilig terug naar Rob DeMol en nu die morse hint toch overeind blijft twijfel ik toch weer. 

Om in ieder geval in een onderbouwde tunnel te geraken heb ik een overzicht per kandidaat gemaakt waarom deze wel of niet de mol zou zijn. Ook last van tunnelvisie, wie weet werkt dit overzicht verhelderend alle voors en tegens tot en met aflevering 9 per kandidaat.

Beste Wie is de Mol Wel & Niet Hints

Ik kom tijdens het speuren naar Niet de Mol hints te veel leuke Mol hints tegen, dus besloot ik ze maar te verzamelen in onderstaande blog. Dus voor één keer Wie is de Mol Wel?Deze blog wordt telkens geüpdatet als er nieuwe hints bijkomen of afvallen. Dus hier vind je de 20 tophints van seizoen 2020! Daarnaast is er nu ook de Beste Wie is de Mol Niet Hints 2020

WIDM

De geniale samenvatting van Aflevering 8 komt weer van Johan Amssoms.

Verder kunt u al uw hints en tips achter laten in de comments in de Facebook groep.

Volgende week weer meer Niet de Mol. Het gaat bij mij echt enkel nog tussen Rob en Nathan. Ik ga weer niet spreiden maar wie al mijn punten deze week krijgt weet ik nog niet. Hopelijk ben ik er komende zaterdag om 20:35 uit 😜

Hieronder meer van mijn hand - Nog niet genoeg volg me via mijn Facebook pagina Tegendraads