Is er leven na de dood?


Een vraag die voor veel mensen een raadsel is, en dat is natuurlijk ook te begrijpen, iedereen wil wel weten wat er gaat gebeuren na de dood, is het dan echt afgelopen? Of gaat het dan toch door? Daar zijn de meningen sterk over verdeeld.

Zijn er ook echte bewijzen van? De televisieprogramma´s op de televisie zoals “ Ghost adventers “ en “ Ghosthunters “ laten ook veel vragen achter, zoals is dit wel echt? Of is dit gewoon allemaal fake?

Ben dan ook benieuwd naar echte ervaringen die mensen hebben meegemaakt, mocht je dus zelf iets hebben meegemaakt, zou je dit dan hieronder als antwoord willen neerzetten, ben daar namelijk reuze benieuwd naar, zelf heb ik ook een ervaring meegemaakt die ik nog niet kan thuisbrengen en ook nog vaak over nadenk, om er een verklaring voor te vinden.

Als kind was ik al geïnteresseerd in spoken en geesten, ik luisterde vroeger dan ook altijd naar het programma:  “ Het zwarte gat “ van veronica, over het onverklaarbare en onvoorspelbare, daar waren uitzendingen over kasteel nemerlaer in Haaren en kasteel Hoensbroek.

We zijn vroeger dan ook vaak bij dit kasteel geweest na het horen van de radio uitzendingen, er gaan hardnekkige geruchten rond dat het hier spookt, er zijn zelfs foto´s van die geest, helaas kan ik die nergens meer terugvinden op internet, bij het raam rechts van de grote deur op de eerste verdieping was deze geest te zien, geheel in het wit, een vrouwelijke gedaante in het wit schijnt daar nog rond te dwarrelen in de bossen rondom het kasteel, dit is door verscheidene mensen waargenomen, maar helaas niet door mij ;-) 


Mijn eigen ervaring is iets wat ik niet goed kan thuisbrengen, vroeger gingen we regelmatig na mijn zus in Duitsland, die woonde tegen de Luxemburgse grens aan, en was 3 uur rijden met de auto, na een gezellige dag en na het avondeten gingen we zo rond 22.00 uur terug richting Nederland, maar na een tijdje rijden, bleek dus dat ik ingedompeld was achter het stuur, en mijn medepassagier die naast me zat ook, maar ik schrok ineens wakker door een flinke klap op mijn schouders, ik zag dat we met volle vaart recht op de vangrails afgingen, ik trapte vol op de rem maar gelukkig zat er blijkbaar geen ander verkeer achter ons, we kwamen tot stilstand op de vluchtstrook, waar we dan ook even gestaan hebben, was meteen klaarwakker en begon me dus af te vragen van wie ik die klap op me schouder kreeg, terwijl er niemand achterin zat, en me partner ook lag te slapen?? Zelf dacht ik eerst, ik zal wel met me schouder tegen de zijwand van de auto gekomen zijn, en heb dat ook paar maal geprobeerd, maar dat was het dus niet, dat voelde totaal anders aan, dus ja ra ra, is er dan toch een engelbewaarder meegereden die avond??