Z
Art-Atelier Anne stelt zich voor. | Anneke Wijers

Art-Atelier Anne stelt zich voor.

Na mijn wel heel basic voorstelrondje van gisteren, ga ik hier een nieuwe poging wagen.  Ik wist niet hoe e.e.a. werkte, (nog steeds niet overigens) maar ik kan nu wel een mooiere post in elkaar zetten. En daar houd ik van: mooie dingen!

Ik ben Anneke Wijers en ik woon in Lelystad. In het dagelijks leven ben ik vrouw van… moeder van… en oma van… en tot drie jaar geleden, vier dagen in de week basisschool-leerkracht.

Muziek en allerlei creatieve hobby’s hebben altijd mijn voorkeur gehad. Zo heb ik in het verleden veel (kinder)liedjes geschreven (T&M) en instrumentale muziek en ze ook zelf op CD gezet inclusief begeleiding.  Ik heb zelfs in 2003 met mijn toenmalige groep 5 een boekje met CD uitgegeven over 'water'. Via het scrapbooken, wat ik in januari 2003 ontdekte, kwam ik in november 2009 terecht bij het art-journalen en mixed media. Hoe dat zo kwam? Op onze basisschool moesten wij met het kerstcircuit twee keer een groep doen met alle leeftijden (groep 1 t/m 8) door elkaar (heterogeen) maar het mocht ongeveer niks kosten. Bijna al mijn collega's deden iets met kersttakken en/of waxinelichtjes of een kerstboom van papier. Als ik ergens een hekel aan heb, is het om te doen wat iedereen doet. Zo begon mijn speurtocht op internet naar iets, wat ik met álle kinderen zou kunnen doen. Na een tijdje had ik het gevonden. De art-journals/collages van Teesha Moore leken mij uitstekend geschikt om met de kinderen te gaan doen. Het mooie was, dat er op school al heel veel materialen aanwezig waren. Een stapeltje tijdschriften en wat eigen stempels had ik al gauw paraat. Natuurlijk moest ik zelf een aantal voorbeelden maken en ik was laaiend enthousiast! Al gauw werd dit mijn grootste hobby. Nu doe ik bijna niet anders meer!

Hierboven een paar van de voorbeeldcollages, die ik had gemaakt.

Door het volgen van internationale art-schools, cursussen, workshops en het lezen van boeken en tijdschriften maar vooral door heel veel ‘doen’ heb ik een behoorlijke kennis opgebouwd van materialen, stijlen en technieken. En… zoals anderen beweren, een eigen stijl, die zich voornamelijk kenmerkt door vrolijk en kleurrijk werk.

Sinds een jaar of vijf geef ik workshops in art-journalen, mixed-media en handlettering. Op kleine schaal, thuis in mijn gezellige hobbykamer voor kleine groepjes. Maar ik kan ook op locatie komen voor groepen. Bv teamfeestjes, vrijgezellenparty's en vriendinnenworkshops etc.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Share
DM