Kendrick Lamar legt uit waarom blanken het N woord niet mogen gebruiken.


Kendrick Lamar was aan het optreden op het Hangout Festival, toen een vrouwelijke blanke vrouw het N woord riep. De muziek stopte nadat de fan tot 3x toe het woord gebruikte. Lamar vroeg haar om het lied op het podium te zingen, maar met een kleine toevoeging: ze moest het woord biepen.

Kendrick Lamar:

"Ik zal het u in zijn eenvoudigste vorm uitleggen. Ik ben al 30 jaar op deze aarde en er zijn zoveel dingen geweest waarvan een blanke zei dat ik het niet kon doen. Krijg een goed krediet. Koop een huis in een stedelijke stad. Zoveel dingen 'dat je niet kan doen', of het nu van veraf of dichtbij is. Dus als ik zeg dat dit mijn woord is ... laat me alsjeblieft dat woord hebben. Het was een van die dingen die ik op school hoorde, maar ik had nooit gedacht dat ik er een deel van zou zijn. Toen ik hoorde dat ik het kreeg, dacht ik, om te worden herkend in een academische wereld ... whoa, dit ding kan me echt doen overstijgen. Het is een van die dingen die lang geleden met hiphop hadden moeten gebeuren. Het duurde lang voor mensen ons omhelsden, mensen buiten onze gemeenschap, onze cultuur, om dit niet alleen als vocale teksten te zien, maar om te zien dat dit echt pijn is, dit is echt gewond, dit zijn echt waargebeurde verhalen over onze levens. En nu, om de erkenning te krijgen die het verdient als een ware kunstvorm, is dat niet alleen geweldig voor mezelf, maar het geeft me ook een goed gevoel over hiphop in het algemeen."

Kendrick Lamar N woord

Reageren op deze post of ook bloggen op Yoors? Meld je hier gratis aan!