Wat betekent muziek voor mij, de muzikale uitdaging


Ik daag je uit, ja je leest het goed: JOU! Ik daag jou uit om een muzikale blog te schrijven over wat muziek voor jou betekent en zal zelf beginnen met mijn eigen bijdrage, want uiteraard betekent muziek zoals jullie wel verwacht zouden hebben ontzettend veel voor mij. Muziek ik kan niet zonder, het kan mijn stemming veranderen, het kan me laten lachen, dansen maar ook huilen. Muziek het is prachtig en ik zou het niet in mijn leven kunnen missen

De muzikale uitdaging


Ik daag je uit, ja je leest het goed: JOU! Ik daag jouw uit om een muzikale blog te schrijven over wat muziek voor jou betekent en zal zelf beginnen met mijn eigen bijdrage, want uiteraard betekent muziek zoals jullie wel verwacht zouden hebben ontzettend veel voor mij. Muziek ik kan niet zonder, het kan mijn stemming veranderen, het kan me laten lachen, dansen maar ook huilen. Muziek het is prachtig en ik zou het niet in mijn leven kunnen missen. Wat betekent muziek voor jou, regels

De regels zijn simpel en maak je geen zorgen je kan niets fout doen, Het gaat om jouw idee, jouw eigen inbreng, jouw mening. En aan je eigen mening kan niets fout zijn.

De regels zijn als volgt:

Schrijf een blog waarin je omschrijft wat muziek voor jou betekent. Ik ga je geen regels opleggen over waar de blog aan moet voldoen, dat mag je helemaal zelf weten. Want het gaat om jouw muziek blog en niet de mijne.

Het enige wat ik van je vraag is om nadat je een muziek blog hebt geschreven de link onder deze blog te plaatsen, zodat ik hem kan opnemen in dit blog en hopelijk leren we elkaar zo weer een stukje beter kennen op muziek gebied.


Wat betekent muziek voor mij


Muziek maakt een groot deel uit van mijn leven, ik start ermee op en ga ermee naar bed. In mijn leven heb ik met diverse nummers al een bepaalde associatie, mijn eerste kus, eerste keer, maar ook muziek dat gedraaid is op bruiloften en uitvaarten waar ik ben geweest. Een nummer dat ik hoor associeer ik ook met de gebeurtenis, het brengt me terug naar dat moment. Soms levert dit mij een fijn gevoel op, maar muziek kan mij ook erg verdrietig maken. Wanneer en wat voor muziek draai ik

In de ochtend: Het eerste wat ik doe als ik wakker wordt is muziek aanzetten, ik hou absoluut niet van stilte in huis. Toen ik jong was deden mijn ouders dit ook altijd, dus misschien is het een aangewende gewoonte! De muziek waar ik meestal mee opstart is rustig en bedraagt geen hoge volume, wil namelijk geen burenruzie. Vooral Nederlandstalige muziek luister ik graag in de ochtend van Andre Hazes, Jan smit tot aan Jeroen van de Boom en ook Nick en Simon bulderen vaak door de speakers. Heerlijk meezingen en wakker worden, terwijl ik mezelf aankleed, douche, opmaak. Eigenlijk mijn hele ochtendroutine voltooid.

Tijdens het schoonmaken: Sorry, guilty pleasure. Backstreet boys zijn mijn favoriet tijdens het schoonmaken. Ook de nummers van de backstreet boys zijn heerlijk om luidkeels mee te zingen en het schoonmaken gaat allemaal een stuk sneller als je plezier hebt. Ik stel me voor dat Nick Carter mijn danspartner is terwijl ik de kamer doorzwier met de dweil.

Tijdens het bloggen: Mijn blogs bestaan uit muziek, maar zijn heel uiteenlopend van onderwerp. Het kan gaan over artiesten, maar ook over instrumenten. Tijdens het bloggen pas ik mijn muziek aan, naar de hand van mijn blog. Blog ik over een instrument dan zoek ik instrumentele muziek, maar als ik blog over een bepaalde zanger of zangeres dan draai ik zijn of haar muziek. Het geeft mij net meer het gevoel dat ik verbonden sta  met die zanger en meer gevoel in mijn blog kan leggen. 

Mijn muzieksmaak

Ik heb heel uiteenlopende muzieksmaken, van hakken en stampen tot een romantische beat. Het hangt allemaal af van mijn stemming, en de mensen die bij mij in de buurt zijn. 


Mijn favoriete nummers op dit moment

Suzan en Freek – Als het avond is

Lady Gaga – Shallow

Bon Jovi – Always (Blijft mijn favoriet voor altijd)

Pink – Just give me a reason

James Blunt – Goodbey my lover

5 seconds of summer – Young Blood

Dean Lewis – Be Allright

Ed Sheeran – Photograph

En nog veel meer om op te noemen, maar deze staan toch wel in het toplijstje. 

Muziek die mij herinnert aan onze bruiloft

Robbie Williams - Angels

Het moment dat ik samen met de twee bruidsjonkers door me vader naar mijn toekomstige echtgenoot gebracht wordt. Tranen in onze ogen, omdat dit moment zo bijzonder was, begeleid door Robbie Williams – Angels gaf mijn vader mij weg aan mijn echtgenoot. Nog een vluchtige kus op mijn wang en een schouderklopje op mijn echtgenoot zijn schouder en mijn vader nam terug plaats naast mijn moeder. 

Counting Crows - Accidentely in Love

Pas getrouwd en vol van emoties. De gasten verlaten één voor één het stadhuis en wij genieten nog even samen na van het moment met het nummer Counting Crows – Accidentely in Love het weerspiegelt precies ons moment, onze eerste ontmoeting en was perfect voor onze bruiloft.

Simply Red - If you dont know by now

Een zwart pak, rode stropdas, zwarte schoenen daar tegenover een witte lange jurk met sleep, en witte schoenen met een kleine hak. Een pas getrouwd dol gelukkig stel die de Engelse wals tot in de puntjes geoefend heeft en het nu kan laten zien aan de honderden gasten van hun bruiloft. Ik weet het nog goed. Het was zo bijzonder, en het nummer Simply Red - If you dont know me by now neemt mij meteen terug naar deze dag. Onze openingsdans was perfect!   

Quote


“Één van de vele mooie eigenschappen van muziek: Het neemt je vanaf de begint tune mee”


 ..... de schrijfster achter het muziek pseudoniem

Muziek waar ik blij van wordt

Pharell Williams  - Happy

Andre Hazes Jr. – Leef

Pitbull – Timber

Taylor Swift – Shake it off

OMI – Chearleader

WHAM – Wake me up before you gogo


Meld je aan en deel je bijdrage

Deze muziekblog is speciaal voor mijn mede Yoorsianen, maar voel je geroepen als je geen yoorsiaan bent en op deze blog terecht komt, aanmelden gaat zeer eenvoudig met alleen je e-mailadres en ook jouw bijdrage kan aan deze blog toegevoegd worden.