Hachee


Hachee is voor veel mensen een winters gerecht, die door iedereen weer anders gemaakt wordt. Zelf maak ik dit gerecht het hele jaar door. Mijn favoriete combinatie met hachee is met friet, maar ik combineer het ook vaak met aardappelen of aardappelpuree. Dus daarom deel ik mijn recept zoals ik mijn hachee maak voor 2 dagen, maar het kan ook voor 4 personen.

Ingrediënten:

 • 1 kilo Riblappen
 • 5 middelgrote uien
 • 3 laulierbladen
 • 2 zakjes hacheekruiden
 • 1 runderbouillontablet
 • Roomboter (ongezouten)
 • 1 dessertlepel kristalsuiker
 • 4 eetlepels bloem
 • Maggie rundvlees jus
 • Olijfolie
 • Water

Recept

Benodigheden:

 • Snijplank
 • Mes om de uien te snijden
 • braadpan
 • Pollepel

Bereidingswijze:

Zelf snij ik de uien altijd voordat ik de riblappen snij. Dit omdat het vaak tranen geblazen is, al val het regelmatig bij mij wel mee. Mocht je dit niet willen, dan kan je dit natuurlijk ook zo bij de winkel kopen. Vervolgens snij je de riblappen in kleine stukjes, maar je kan ook net als mij vragen of de slager dit voor je wil doen.

Kruid het vlees met 1 zakje hacheekruiden en laat dit even intrekken. Zelf doe ik dit een uurtje, maar dat mag ook langer natuurlijk.

Wanneer je dit gedaan hebt, doe dan een klontje boter en een scheut olijfolie in de pan. Laat deze warm worden op hoog vuur. Wanneer de schuimbelletjes zijn weggetrokken, is de boter op de juiste temperatuur en kun je het vlees toevoegen.

Schroei de riblappen dicht/bruin en voeg vervolgens gesneden uien toe. Bak de uien dan even 5 minuten mee en dan voeg je 750 ml water toe.

Wanneer het water kookt dan voeg ik het tweede zakje hachee kruiden bij, samen met 3 laurierbladeren, runderbouillontablet, 1 dessertlepel suiker en ongeveer 3 dessertlepels met runvleesjus van Maggie.

Laat dit 2 uur zachtjes doorkoken met de pan. Intussen kan je eventueel de aardappelen schillen en de groente bereiden, mocht dit nodig zijn.

Daarna maak ik in een kopje een papje van 4 eetlepels bloem en een halve mok met water. Wanneer dit klaar is voeg ik dit toe met de hachee, zodat het minstens 30 minuten meekoken op laag vuur en zonder deksel. Dan zal de hachee ook wat dikker worden en als de gewenste dikte van je hachee is bereid kan je het vuur afzetten.

Zo maak ik mijn hachee, waar je ongeveer 3 uurtjes mee bezig ben. Nu zijn wij met z’n tweeën, dus hier eten wij dan ook 2 dagen van. En net als bij de soep, is dit de tweede dag nog lekkerder.

Until next time,

Quirina

#Recept  #Hachee  #Rundvlees