×

Yoors


Inloggen
×

YoorsYoorsdag 2019 - Ik ben met niks gekomen

Yoorsdag 2019 - Ik ben met niks gekomen


Ik ben met niks gekomen en ik ga met niks weer weg

Het klinkt simpel, maar zo zie ik het leven wel. Ik ben op deze aardbol neergezet en mag proeven van het leven. Het leven met de positieve dingen en de negatieve dingen die een ieder in zijn rugzak meedraagt in dit leven. Als ik om mij heen kijk dan zie ik naast de leuke dingen ook de ellende, de eenzaamheid, het verdriet van die ander en probeer daar iedere dag op de een of ander manier toch mijn invulling  eraan te geven. Bijvoorbeeld kleding wegbrengen naar de kledingbank, een luisterend oor zijn voor de ander.

Daarnaast mag ik ook genieten van het leven, van de natuur om ons heen.
Ik kom dan ook graag buiten en voel mij het prettigst in de buurt van bomen. Ik schrijf en lees graag, luister veel muziek en kan sinds 2015 prima mijn ei kwijt hier op Yoors. Ik heb wel een pauze genomen van een half jaar vorig jaar, waarin ik de weg even kwijt leek te zijn op Yoors vanwege het feit dat ik teveel te verwerken kreeg privé.
Helaas is de gezondheid van onze drie kinderen niet altijd even optimaal, dus moet ik vaak naar het ziekenhuis of instelling. Dat neemt veel tijd in beslag en geeft een hoop onrust en ook regelmatig stress. Ik dacht voor langere tijd even uit de roulatie te zijn,maar kwam er al snel achter dat ik Yoors begon te missen en helemaal niet had willen stoppen. Dom, ach ja, wat is dom. Wel dom was dat ik al mijn blogs had gewist, niet slim hihi, want het waren er een stuk of duizend, maar goed eigen schuld dikke bult.

Ondanks dat vind ik het geweldig om de moeder te zijn van onze drie kinderen en daarnaast vind ik het ook heerlijk om ook tijd voor mijzelf vrij te maken om dan onder andere hier op Yoors lekker te lezen of te bloggen. En dan bouwen we gewoon weer nieuwe blogs en verder als bouwsteentje aan dit platform. Als ik terugkijk naar Yoorsdag in 2017 toen had ik een videoboodschap gemaakt waarin ik vertelde hoe ik naar Yoors keek en die boodschap is als ik nu twee jaar verder kijk nog steeds een rode draad die voor mij door Yoors heenstroomt...
We groeien nog steeds iedere dag. Leden bloggen over uiteenlopende onderwerpen, wat Yoors heel spannend maakt en vooral ook een heel leerzaam platform is geworden.

En ik vind dat we een hechte community zijn geworden met omzien naar die ander, elkaar waarderen en respecteren en ik ben supertrots op Henkjan en zijn team die het iedere dag weer mogelijk maken dat Yoors draait en steeds weer nieuwe ontwikkelingen bedenken en uitvoeren. Daar zitten wel zo ongelooflijk veel werkuren in. Heel knap! Als blogger ben ik in de afgelopen jaren bezig geweest om ook te zoeken naar mijn eigen identiteit. Hoe wil ik invulling geven aan Yoors en wat wil ik ermee bereiken. Doelen stellen.
Ik ben een type vrouw die creatief denkt en ik heb regelmatig last gehad van dat mijn aandacht naar verschillende dingen gingen op Yoors, want ik ben nu eenmaal gevoelig voor prikkels, dus ik deed soms tien dingen tegelijk. Toen merkte ik dat dat niet haalbaar was voor mijzelf en dat ik het op die manier ook niet lang zou kunnen volhouden. Nu heb ik geleerd dat ik dichter bij mijzelf moet blijven om wel even steeds te kijken of iets nog wel goed voelt als ik iets doe. Ik heb geleerd om bepaalde lijntjes voor mijzelf uit te zetten en die uit te gaan werken binnen en buiten Yoors.

Voor mij is dat werken aan de website om die compleet te krijgen, met creatieve kunst bezig gaan, de natuur intrekken en schrijven van gedichten en inspiratieblogs en de muziek en andere dingen te delen vanuit het Online Yoors Café, want dat vind ik ook zo ontzettend leuk om te doen! Dit is wie ik ben en dat is hoe ik het verder wil gaan doen. Daarnaast zal ik blijven supporteren en delen, want dat vind ik onwijs leuk om te doen. Om de posts van anderen onder de aandacht te brengen, zodat Yoors niet alleen vandaag, maar voor jaren nog mag gaan groeien. In het leven kom je met niks en ik vind het helemaal niet erg als ik weer uiteindelijk aan het eind van mijn leven wegga met niks. Geld maakt niet gelukkig, maar het leven invullen door wat voor die ander te mogen betekenen is zoveel meer waard.

Dat heb ik mogen ontdekken door Yoors.
Wat een geweldige mooie ontdekking vind ik dat. Het raakt mij zelfs als ik dit schrijf. Moet je kijken wat Yoors kan losmaken bij een mens.
Ik hou van Yoors!
Ik hou van jullie allemaal!


Liefs,
Madeleine


Wie ben ik?

 

Wie ben ik?

Klein mens op deze aarde

Heeft een plekje ingenomen

heeft eigenwaarde

 

Wie ben ik?

Mijzelf, met een hart van goud

Die oog heeft voor de ander, maar ook

van zichzelf houdt

 

Wie ben ik?

Slechts een klein onderdeel van het

jou, mij en iedereen

Niet onbelangrijk, het brengt me ergens heen

 

 

Wie ben ik?

Uniek in zijn eigen soort

Die naar zichzelf luistert, maar ook

de ander hoort

 

Wie zijn wij?

Mensen, een ieder gelijk

Liefde en omzien naar elkaar

Daarvan worden we rijk

Rijk aan liefde

Het omzien naar die ander

Laten we het samen doen,

De wereld mooier maken, verander

 

Gedicht: Madeleine Bosch