Het is geen bever, het is geen rat...het is een beverrat!

Het is geen bever, het is geen rat...het is een beverrat!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Afgelopen week kwam dit knaagdier op het journaal omdat ze vanwege hun gegraaf schade aanrichten aan dijken en daarmee de waterveiligheid in gevaar brengen in poldergebieden en bij rivieren.  Eigenlijk is de beverrat geen rat en hij is ook niet verwant aan de bever. Hij is meer verwant aan de cavia en het stekelvarken.

Van nature komt dit waterdier hier helemaal niet voor, zijn oorsprong ligt in Zuid-Amerika. Ze werden Europa ingevoerd om hun bont.  Ze komen hier nu op veel plekken in het wild voor omdat ontsnapte exemplaren hier prima kunnen leven en ze zich snel voortplanten.

 ( meer lezen over de beverrat?  http://www.zoogdiervereniging.nl/beverrat-myocastor-coypus)

Ik maakte een fietstocht tussen de Weser en het sluiskanaal van deze rivier toen ik aan een meertje een ree zag staan. Toen ik door de telelens van mijn camera keek,  zag ik aan de oever een groot wit dier.  Ik dacht eerst dat het een witte bever was maar ik legde al snel de link naar de nieuwsuitzending van de vorige avond; dit was een beverrat en nog wel een witte!

Nieuwsgierig liep ik naar de waterkant en daar zag ik er nog twee zwemmen!

Eén van de twee andere beverratten

De albino beverrat

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat knap informatief, nooit geweten dat er beverratten bestaan, ik reis dan ook niet verder dan West-Europa, dus Zuid-Amerika ken ik nu van het alhier te lezen. 😃 Prachtig dat jij zo van die unieke momenten ervaart. Ook hier weer van genoten.
| 11:23 |
Wat leuk,ik zie ze nooit.
| 19:12 |
Er is wel meer wat hier niet thuis hoort en het uitstekend doet. Met dank aan ook o.a. het dierenbevrijdingsfront. Maar lekker laten zwemmen. Mooie foto's. Is het wel een albino of bontfokproduct?
| 08:04 |
Ik heb geen idee...het was voor het eerst dat ik in dat gebied was.  t Ja... 't is wat met die exoten hé ;)
| 12:34 |
Laat ze maar lekker ik hou er wel van en het onderhoud aan de dijken is al nihil. Ze staan er mooi op :)
| 12:38 |
Vreselijk gezicht... ik heb ze ook weleens gezien; schrok er van. Maar, prachtig vastgelegd 💝
| 17:47 |
Ik moest even lachen bij je reactie, want eigenlijk dacht ik eerst hetzelfde. Toen dacht ik, het is gewoon omdat het woord rat er in voor komt! Als ik een bever zie sta ik helemaal te stuiteren van enthousiasme hahaha... ;) 
| 12:36 |
Dat is ook zo. De benaming 'rat' heeft louter negatieve klank. Het is een ander woord voor vijand.
| 14:42 |
Jammer dat ze schadelijk zijn, ze zijn wel Mooi!
| 10:03 |
Mooi op de foto 
| 14:17 |
Wauw mooie foto's, ondanks de schade die ze toebrengen, vind ik het toch mooie dieren 
| 19:02 |
Dank je wel! 
| 06:38 |
Zo jij bofde om dit allemaal te zien en vast te kunnen leggen.
| 17:07 |
😊
| 06:38 |
Wow, leuk! Die dieren heb ik daar niet gezien toen ik er was.
| 12:32 |
Ik heb even op de kaart gekeken,  en we zaten elk aan een andere kant van de Weser. Ben je (ook) in Minden geweest? 
| 06:41 |
Grappig! Volgens mij wel. Plaatsnaam zegt me wat. Is al weer even geleden.
| 10:54 |
Zo dat zijn me een kanjers. Ik meen dat ze nu worden gevangen ter bestrijding. 
| 13:44 |
Ja, dat klopt helemaal! 
| 17:29 |
Wauw wat gaaf joh dat je dat voor de camera krijgt.
Mooie foto’s
| 10:06 |
Dank je wel, Gertiena!
| 17:28 |
Apart dat je zo'n beestje voor je camera krijgt en dan nog wel een albino!
Mooi!
| 10:03 |
Ja hé,  het was voor mij ook een verrassing!
| 17:28 |
Dat is nog eens gaaf dat je dit zo gezien hebt! Je hebt er super mooie foto's van weten te maken, echt heel mooi! 
| 07:24 |
Dank je wel Diaantje! Ik vond het ook echt heel gaaf! 
| 17:27 |
wauw wat mooi 
| 00:35 |
Dank je wel, Gerrit!
| 06:46 |
Bijzonder om te spotten. Ook mooi met die ree erbij.
| 22:17 |
Dank je wel!
| 06:44 |
Dat zijn flinke grote. Eerst is er financieel gewin, maar dan komen de kosten omdat die beesten het hier prima doen en een hoop schade veroorzaken. Het zal natuurlijk wel niet te verhalen zijn op de bond industrie.
| 22:08 |
Dat denk ik ook niet...
| 06:46 |
Interessant artikel. Jammer dat je die foto met die witte beverrat niet wat meer heb gecentreerd. Dan was die witte soortgenoot beter zichtbaar geweest. Maar verder is het een heel mooi plaatje van een heerlijk stuk natuur.
| 21:50 |
Dank je wel Leonardo, een foto met de witte beverrat wat meer centraal heb ik jammer genoeg niet maar ik heb de foto's wat aangepast. Bedankt voor je feedback!
| 06:43 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen