Kleine zwammetjes op dennen -en sparrenkegels


In de natuur hou ik van de afwisseling die elk seizoen met zich meebrengt. In de winter hoop ik op enkele dagen sneeuw, in het voorjaar verheug ik mij op de eerste  lentebodes. In de zomer zijn het vooral  vlinders die mijn hart sneller doen slaan en in de  herfst zijn het  paddestoelen. Mijn vrije tijd breng ik in dit jaargetijde dan ook graag door in het bos. Languit liggend op een vuilniszak kan ik mij heel lang bezighouden met mijn camera. Enkele weken geleden, toen we met het schip in  Veghel lagen, was ik blij verrast met de  Zeedenmycena. Als je goed kijkt kan je, net als ik , Muizenstaart -en Oorlepelzwammetjes alsook oranje-gele Valse hanenkammen vinden bij een wandeling door een naaldbos. Je treft ze aan op begraven of boven de grond liggende kegels van dennen en sparren.


 

Meer van mijn 140 woorden verhalen lezen met het woord "paddestoel" ? Dat kan via onderstaande linken!


Wil je reageren op dit blog? Meld je hier aan en word lid!