Meneer vos


Meneer Vos...‘Maaammmaaaaaa’ ik schik wakker en hoor Bryanne mij roepen. Slaap dronken loop ik naar haar toe. ‘Wat is er meisje?’ Ze kijkt me slaperig en niet geheel fit aan ‘mama mag ik een paracetamol, mijn keel doet weer zn pijn’. Oh en ze ws geprikt door een mug.....

na mijn actie voor Bryanne ben ik weer in bed gaan liggen. ‘Kan nog mooi een paar uurtjes slapen voor die ...... wekker gaat’ .


Volgens mij was ik net weer in slaap als ik de kippen als een gek hoor schreeuwen, ja tokken of hoe het ook heet kan je het niet noemen. Ik schiet uit ben en ga naar buiten waar ik onze haan met een van zijn dames zie lopen. ‘Och lieve help, waar zijn de andere twee dames?. Snel naar binnen mijn hoofdlamp ophalen en kijken of ik ze zie levend of dood. Met knikkende knieën op mijn blote voeten en Mn T-shirt opzoek gaan wat ik best spannend vind in Mn eentje in het donker, maar helaas zonder resultaat. Adrie Haan en zijn dame heb ik weten op te pakken en in de stal te doen. ‘Mooi zij zijn veilig, kan ik nu dan een paar uurtjes nog slapen?’ Nou ehm nee dus. De twee dames blijven spoken door mijn hoofd van waar ze nou zouden zijn?


Heeft meneer Vos na twee jaar dan eindelijk de kippen ontdekt, en laat hij de katten met rust? Want ja ik weet bijna zeker dat hij ook twee van onze katten heeft gedood en meegenomen. Weet je het ‘boerenleven/landelijk is echt mooi. Maar als je van dieren houd gaat het je aan het hart als er zo iets gebeurt.


Om 05.30 staat Steef bij me dat hij naar zijn werk gaat. Slaperig maar alert vertel ik wat er is gebeurt. Ik krijg gelijk de opmerking ‘waarom maak je mij niet wakker?’ ‘Omdat je vroeg op moet en dat niet nodig vond, ook niet aan dacht om eerlijk te zijn’.


We zijn samen naar buiten gegaan en hebben de twee dames gevonden. Ze waren toch te zwaar denken we, omdat ze nog in de tuin lagen. Ik ben blij dat we de dames gevonden hebben nu ga ik ze straks begraven. Ze zijn een deel van het gezin en ik ga ze missen.!


Bryanne vind het weer super mooi en interessant dat Meneer Vos in de tuin is geweest, maar ze vind hem stout dat hij onze kippen heeft gepakt...... en Myrthe? Die vind het heel erg dat de kippies er niet meer zijn..!