Het leed dat solliciteren heet...

Het leed dat solliciteren heet...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sinds een jaar ben ik opzoek naar een andere baan. Mijn rug werkt niet meer zo goed mee en daarom was ik genoodzaakt om minder uren te gaan werken.

Al redelijk wat jaren draai ik mee in de thuiszorg, met daarvoor vooral werkervaring op kantoor als miep van alles. Op de HR, salarisadministratie en crediteurenbeheer/administratie. Ik had een uitzendcontract en midden in de crisis werd dit niet verlengt, maar er moest brood op de plank komen… dus solliciteerde ik als thuishulp en werd aangenomen!

Ik begon in de thuiszorg toen alles nog ‘leuk’ was, inmiddels is er zoveel bezuinigd op de zorg dat werken steeds minder leuk wordt. De voldoening die ik ooit voelde is weg, evenals de zin.

Inmiddels ben ik begin dit jaar begonnen met een studie financieel assistent in de hoop dat dit een betere kans zou geven op een baan, naast mijn werk doe ik ook vrijwilligerswerk bij een plaatselijk dierenasiel, waar ik de administratie doe en websites maak en onderhoudt, ook dit meld ik netjes in mijn CV.

Nu ik ruim een jaar aan het solliciteren ben en maar 1x ben uitgenodigd voor een gesprek zakt de moed mij toch in de schoenen… ik ben een dertiger met ervaring in verschillende functies bij grote bedrijven, heb een uitstapje gemaakt baar de zorg en kom nu gewoon niet meer aan de bak.

Ik probeer mij iedere keer te herpakken bij een afwijzing, gewoon doorgaan, schop onder de kont.
Maar voor hoelang nog dat ik dit kan opbrengen? Je zelfvertrouwen gaat giga omlaag, de moed om weer een brief te schrijven verdwijnt zachtjes aan…

Was ik maar een bouwvakker/timmerman/loodgieter dan had ik zo een andere baan.
Het leed dat solliciteren heet…

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik weet heel goed hoe het is om afgewezen te worden en niets te vernemen. Is iets als telefoniste misschien iets voor je? Bij mij op kantoor zoeken ze nog mensen. Het is wel in Rotterdam maar goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
| 13:07 |
Dat is heel lief van je, maar een tikkeltje te ver weg ben ik bang. Maar bedankt voor het meedenken!
| 09:06 |
Omscholen? Ik hoop dat het je snel lukt om den baan te vinden.
| 22:33 |
Eens langsgaan bij Randstad.
| 20:05 |
Ik sta al bij heel veel uitzendbureaus ingeschreven maar ook hier geen resultaat helaas
| 07:50 |
wat naar! Makkelijk is het niet, wellicht raken ze verward door de verschillende banen? Misschien een korte uitleg erbij dat dat komt omdat je bereid bent iets anders te gaan doen als daar behoefte aan is? Succes!
| 18:46 |
Ik hoop dat je snel een leuke en goedbetaalde baan krijgt
| 18:39 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen