Gelezen: Maes & Wade - Pan


Pan, de naam van een mythische god, geschreven in het bloed van gekeelde slachtoffers. Antwerpen slaapt niet meer. Wetsdokter Tom Beckx krijgt de lijken op zijn snijtafel. Samen met rechercheurs Suzanne Jacobs en Raoul De Vuyst gaat hij koortsachtig op zoek naar de sadistische moordenaar. Een zoektocht die voor hem alsmaar persoonlijker wordt. Opgehitst door de pers en met de hete adem van de politiek in zijn nek gaat de wetsdokter soms een stap te ver en waant hij zich zelf een rechercheur. Kan hij de god van het woud stoppen?

Pan pan pan, waar moet ik beginnen?

Het is de eerste thriller van het duo Maes en Wade, het speelt zich af in een stad op ongeveer 25 km van mij. Heel spannend om iets te lezen dat gebaseerd is in een stad niet ver van jou.

Het boek is geschreven vanuit het standpunt van de wetsdokter Tom, zijn assistent Nick en de moordenaar Pan.  Lekker afwisselend dus. Zo kom je af en toe iets te weten wat de andere personages nog niet weten.

Het duo weet je in het verhaal te "zuigen". Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en vond het jammer dat ik het de eerste dag moest wegleggen. Ik was echt benieuwd om meer te lezen, en natuurlijk ook om te weten te komen wie "Pan" is.

Ik vind het de titel thriller waard. Ze weten alles in spanning te houden.Ook het plot zie je totaal niet aankomen (Pluspunt!). De lezers met een gevoelige maag moeten wel oppassen.

Omdat het hun eerste boek is geef ik het een 9/10. Ik hoop dat er een tweede gaat komen en dat ik het dan een 10/10 kan geven.

Indien je opzoek bent naar een recente thriller die snel wegleest is dit een boek voor jou!