A lóverseny fogadás azóta létezik, amióta az emberek háziasították ezeket a gyönyörű állatokat. Sokan úgy vélik, hogy talán az első sportok között lehetett a lóverseny, amire elkezdtek fogadni sok ezer évvel ezelőtt. Magyarországon is komoly hagyományai vannak a lóverseny fogadásnak, bár tegyük hozzá, hogy általánosságban elmondható, hogy csak egy bizonyos réteg számára volt a fogadás sok évtizeden keresztül elérhető.
A lóverseny fogadás online előretörése azt is jelentette, hogy ma már bárki bárhonnan fogadhat egy általa preferált lóra. Természetesen azzal tisztában kell lennie, hogy ma Magyarországon csak a Magyar Lóverseny-fogadás szervező Kft. fogadásainak keretében van mód lóversenyekre fogadni, de az online bukmékerek új távlatokat nyitottak a magyar fogadók számára.
Így a magyar lóverseny fogadás ma már egyáltalán nem csak a magyar versenyekre terjed ki, hanem az online sportfogadó irodák segítségével már tehetünk téteket brit, argentin vagy éppen koreai versenyekre is. Az más kérdés, hogy nincs egyszerű dolgunk, hiszen komoly energiát igényel, hogy ismerjük egy adott ország vagy sorozat legjobb zsokéit és lovait https://mightytips.hu/fogadoirodak/loverseny-fogadas/.

Többféle lóverseny fogadás stratégia létezik az online lóverseny fogadás világában, hiszen a bukmékereknél ma már egyáltalán nem csak arra tudunk fogadni, hogy melyik ló és zsoké nyeri meg a versenyt. A következőkben röviden írni fogunk arról, hogy a lóverseny fogadás vonatkozásában mit érdemes figyelembe venni, milyen stratégiákat követhetünk és milyen esélyeink vannak.Néhány hasznos trükk egy kezdő fogadónak


A legfontosabb lóverseny fogadás stratégia, hogy utána kell olvasnunk a zsokéknak, a lovaknak, mert hosszútávon nem igazán kifizetődő, ha csak a bukméker által megadott szorzók alapján tippeljük meg, hogy ki fog majd nyerni. Ez nagyon időigényes, de a bukmékerek sokszor mellékelnek statisztikákat a fogadásokhoz, ami azért segítség lehet. Viszont az online lóverseny fogadás világában semmiképpen ne fókuszáljunk kizárólag a végső győztesre.
Persze ez fizet a legtöbbet, de inkább használjunk ki olyan fogadási lehetőségeket, mint egy adott ló az első kettőben vagy az első háromban végez. Természetesen nem fizet túlságosan jól, de a kockázat annyival kisebb, hogy jelentősen növelhető a profitunk esélye. A lóverseny fogadás online világában a legjobbak mégis a különleges fogadási piacok, mint például az Exacta fogadás. Ebben elég komoly pénzt szerezhetünk, hiszen nem csak az első helyezettre, de a másodikra is tippelünk és csak akkor lesz nyertes a fogadásunk, ha a lovak a megfelelő sorrendben végeznek a megfelelő helyeken.
Az Exacta kicsit könnyebb változata a Quinella fogadás, amelyben arra próbálunk fogadni, hogy melyik két ló lesz az, amelyik bejön az első két helyre, de nem kell foglalkoznunk a sorrenddel. A magyar lóverseny fogadás történetében is elég régóta ismert a Quinella fogadás, hiszen a két legerősebb ló meghatározására van szükségünk, nem kell foglalkoznunk a győztessel. Aztán ugyanezen logika szerint haladhatunk tovább és bővíthetjük a fogadásainkat, hiszen a Trifecta fogadásban az első három helyen befutó lovakat próbáljuk meg eltalálni, míg a Superfecta fogadásban már az első négy lovat kell megtippelnünk.

Észrevehető, hogy négy ló megtippelése azért már nem egyszerű, hiszen a legtöbb futamban 1-2 kiemelkedő ló van, az utána következő helyekért komoly tülekedés zajlik mindig. A végén pedig mindenképpen meg kell említenünk az ún. Super Hi-5 fogadást, amelyben az első öt helyen végző lovakat kell megtippelnünk, ez már kevésbé népszerű és ismert fogadási piac, bár az online bukmékereknél mindig meg fogjuk találni.

További hasznos fogadási tippek


Fontos tudni, hogy a lóverseny fogadás világában egy nap nem egyetlen egy futam zajlik, hanem sok, így van értelme a többfutamos fogadásoknak is. Ezekben afféle csomagként kell tippelnünk a versenyekre, tehát megpróbáljuk eltalálni, hogy két egymást követő versenyt mely lovak fognak megnyerni, ez a dupla fogadás. Ha már három egymást követő versenyről van szó, akkor az a
Pick 3 fogadás,
aztán van Pick 4 és így tovább,
a legextrémebb fogadási piacok a Pick 6 vagy a Pick 7, de belegondolva ez már a lehetetlen kategória.

Hiszen azt kellene eltalálnunk, hogy hat egymást követő versenyen melyik ló nyer, ami még önmagában egyetlen verseny esetén sem túl egyszerű.
Viszont tegyük hozzá, hogy ne csak a legnagyobb versenyekre fókuszáljunk, egy chilei vagy éppen egy fülöp-szigeteki verseny vonatkozásában mindig van egy-két olyan kimagasló ló és zsoké, ami viszi a győzelmeket. És a Pick 6 pont ilyen sorozatokban jó, ahol nagyon komoly esélyesek vannak, hiszen egy versenyre nem fizetne túl sokat a tuti esélyes ló győzelme. Viszont ha összegyűrjük az esélyeseket egy szelvényre, akkor máris jobb a helyzet, mintha fociban 5-6 tutinak gondolt eseményt tennénk fel egyetlen szelvényre.
A lóverseny fogadással kapcsolatban a legfontosabb mégis az, hogy sosem szabad ész nélkül, csak szorzók alapján fogadni, minimálisan mindenképpen utána kell járni a lovaknak, zsokéknak, időjárásnak és így tovább. Ellenkező esetben a lóversenyre való fogadás igazi szerencsejáték lesz, pedig hasonlóan a legtöbb sport fogadásához, itt is lehet stratégiák szerint fogadni.
Ajánlott és követendő lóverseny fogadás stratégia például az, ha kis téttel szállunk be egy Trifecta fogadásra, amivel ugye kevesebbet nyerhetünk, de reális esélyünk van a győzelemre, hiszen még egy kezdő lóverseny fogadó is könnyen képes lehet beazonosítani azokat a lovakat, amelyeknek tényleg van reális esélye. Azt is használhatjuk stratégiaként, hogy egy-két ismertebb lóverseny fogadó tippjeit kezdjük el figyelni és használni, hiszen vannak nagyon bennfentes tippelők.
Ne felejtsük el a hírek és információk böngészését sem, főleg egy alacsonyabban rangsorolt lóverseny vagy sorozat esetén, hiszen ezeknél még a bukmékerek sem tudják az összes apró részletet. Tehát ha információt szerzünk az egyik ló kisebb sérüléséről vagy a bukméker betegeskedéséről, akkor előnybe kerülhetünk a többi fogadóval és magával a bukival szemben is.

A lóverseny fogadás online világa komoly lehetőségeket kínál

1 comment