Zaai-experimentje: papaverzaadjes


Een tijd terug hadden we een mooie bos bloemen in een vaas. En tussen deze bloemen stonden ook een aantal mysterieuze zaadbollen, ter decoratie. Dus bij mij begon het alweer te kriebelen. ;) Ik heb de zaadbollen gedroogd, maar twee van de drie waren helaas al beschimmeld. Een heeft het overleefd. Uit deze overlever kwamen (tot mijn verrassing) ontzettend veel grijzige zaadjes tevoorschijn. Ik heb ze verzameld in een blikje.

De zaadbollen

Met dank aan drie Yoorsianen weet ik nu dat het papaverzaadjes zijn. Nu nog de vraag welke soort papaver er zal groeien 😊

Vorige week heb ik de zaadjes geplant en ze komen nu al op! Ik ben erg benieuwd welke bloem het uiteindelijk zal worden :)

Op dinsdag 25 september staan de papavers er zo bij. De plantjes groeien behoorlijk. Ik had niet verwacht dat er zo veel zaadjes zouden ontkiemen, dus dat wordt plantjes uitplanten. Ze staan nu natuurlijk wel erg op een kluitje... 😅

Het gaat nu hard met de papaverplantjes. Op 12 oktober heb ik al een pot vol plant