Ik vond een schat op zolder

Ik vond een schat op zolder


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik zocht een koffer en vond een schat.

Een doos vol oude cassettebandjes. Mijn oude bandjes. Opgenomen tussen pakweg 1984 en 1988. De doos heeft diverse verhuizingen meegemaakt en werd telkens op zolder gestald tot ik het bestaan ervan vergat.

Mijn oude bandjes! Ik zie me zitten op mijn kamertje. Oren gespitst, vinger bij de opnameknop, wachtend tot 'mijn liedje' werd gedraaid. Vaak taterde de DJ er dan doorheen. Of was de verbinding niet zo goed en hoorde je veel ruis. Of duwde ik de opnameknop niet ver genoeg in, waardoor er alleen een harde piep werd opgenomen. Of nam ik per ongeluk op over een ander lang gezocht nummer.

De stemmen van mijn oma's nam ik op. Eentje had haar eigen stem nog nooit gehoord en weigerde te geloven dat dat écht de hare was. Lachbuien met vriendinnen. Een vraaggesprek met een veel te jong overleden neef. De kinderstem van mijn kleine zusje. Een liefdesboodschap van mijn vriendje, inmiddels man. Ik hoop ergens een cassettespeler te kunnen lenen. En dat de bandjes niet louter ruis bevatten na zoveel jaar....Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
o, dat is echt een schat. Een soort tijdcapsule
| 11:29 |
Heerlijk tijd was dat
| 20:17 |
Cool! Ga een keer naar een rommelmarkt of kringloopwinkel, daar koop je voor een prikkie een cassettespeler.
| 15:33 |
Leuk is dat hé, die onverwachtse vondsten.
| 20:23 |
Dat is inderdaad een bijzondere vondst!
| 17:12 |
Bedankt voor de tips! Fijn om te weten dat ik niet meteen hoef te wanhopen als er iets met de bandjes is.
| 15:51 |
Die liggen al een tijdje - leuk om terug te vinden. Ik hoop voor je dat ze nog beluisterbaar zijn
| 14:32 |
Ik ook!
| 15:02 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen