Mystery box challenge


Hallo allemaal, 

Zoals sommige misschien is opgevallen zet ik foto's en recepten  op mijn blog over eten, en kijk ik ook graag naar foto's en recepten van jullie. Ik ben namelijk kok van beroep en heb een enorme passie voor lekker eten. 

Voor inspiratie kijk ik ook graag naar kookprogrammas, bijvoorbeeld masterchef Australië. Hier komt vaak ook een kookopdracht voorbij, genaamd 'the mystery box'. Hier zitten ingrediënten in om  een hartig of zoet gerecht mee te maken. Vaak is dit verbonden aan een thema. Denk aan bijvoorbeeld gerechten gerechten uit je jeugd, of een gerecht wat de cover zou zijn van jouw kookboek.  Een paar voorbeelden van de mysterie box zie je hieronder. 

help

Nu heb ik dus een idee, om hier een soort van uitdaging van te maken, waardoor ik en hopelijk ook jullie inspiratie en leuke ideeën van krijgen. 

De challenge houd in dat ik jullie uitdaag  om bij de reacties achter te laten, wat jij graag zou willen zien, weten of proberen. Zet bijvoorbeeld in de reactie dat je graag een maaltijd zou willen zien met rundvlees, tagliatelle en asperges, en dat het bijvoorbeeld is voor doordeweeks te eten, of een familie diner of etc. Hier heb ik wel een paar regels voor :

-het moet wel enigzins betaalbaar zijn. Dus bijvoorbeeld geen oesters, kaviaar en truffel , aangezien wij nog niet de staatsloterij gewonnen hebben. 

-Zet bij de reactie of je een hoofdgerecht, dessert,  hapjes of iets anders zou willen zien. 

-Minimaal drie hoofd ingrediënten en maximaal 6  hoofd ingrediënten. Bijvoorbeeld voor een maaltijd : kip, boontjes, rijst. Of dessert : witte chocolade, sinaasappel, slagroom, anijs. 


Uit de reacties zal ik dan kiezen wat ik die week of volgende week ga maken . Ik zal dan proberen om er mijn eigen draai aan te geven, en zal vervolgens het recept op mijn blog zetten. Zo hoop ik mezelf en jullie te inspireren. 

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties, en ik zou zeggen : verras me! 

Xx Alexandra