Mijn strijd tegen de alcohol

Mijn strijd tegen de alcohol


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Alcohol de baas

Ik denk dat het inmiddels 2 jaar geleden is dat ik dacht na een avond stevig doorzakken 'waar ben je mee bezig joh?' Inmiddels ben ik nog geen stap verder. Tijd voor een plan van aanpak.

De vastgeroeste beelden over alcoholisten dat ze elke dag van ’s morgens tot ’s avonds drinken, geen werk hebben of een beperkt sociaal leven leiden, daarvan weten we inmiddels wel dat dit onzin is.  

Dit beeld klopt bij mij ook niet met de werkelijkheid. Ik heb een rijk sociaal leven. Werk en doe vrijwilligers werk daarnaast. Ik drink dagelijks. Soms vanaf einde middag, meestal vanaf savonds en ook een lunchborrel lust ik. Alleen na een lunchborrel lukt het mij daarna te stoppen met drinken. Al lukt dit mij na een middagborrel ook steeds beter. Al moet ik daarbij opmerken dat dit dan komt door de geruststellende gedachte dat ik s'avonds nog gelegenheid genoeg heb om te drinken.

Vandaag 29 december 2016 ben ik begonnen aan een serieus plan (en dus niet de goede voornemens die ik s morgens met kater maak en die einde van de dag sneuvelen). 

Stap 1:
Ik heb nagedacht over hoe ik liever met alcohol om ga. Helemaal stoppen benauwd me. Minderen is en blijft dus op dit moment mijn eerste wens. Als dit onvoldoende resultaat gaat hebben zal ik drastischer moeten gaan worden en wordt geheel onthouder het antwoord. Echter, hoop ik dat nog van me af te kunnen schuiven.


Stap 2:

Ik heb me verdiept in de bijeenkomsten van de AA (anonieme alcoholisten)  ik voel me er nog niet aan toe deze te bezoeken maar als mijn plan van aanpak niet werkt heb ik met mezelf afgesproken dat dit toch echt de volgende stap gaat zijn. En wie weet kom ik tijdens mijn proces wel tot de ontdekking dat ik behoefte heb aan contact met mensen die deze strijd kennen. Ook dan is dat een mooie optie.


Verder las ik daar dat 'nooit meer drinken' inderdaad beter vervangen kan worden door 'vandaag niet drinken'.  En vond ik het geruststellende antwoord op mijn 'drankdemonen die gelijk riepen: De hele dag niet??' dat ik dat zelfs rustig mag vervangen in dit uur niet. Dat is een geruststellende gedachte. Elk uitstelmoment is een winst.


Stap 3:

Ik heb een app gedownload 'Alcohol in de hand'.  De app nam me mee en ik heb vragen beantwoorden over mijn gebruik. En dingen ingevuld die mij zouden kunnen helpen op moeilijke momenten. Tevens mocht ik mijn wensen invullen. Ik heb gekozen voor: 

Vrijdag, zaterdag, zondag  4 glazen
Dinsdag en donderdag  2 glazen

Maandag en woensdag niets drinken.
Het lijkt me een mooi streven voor nu. Voor niet drinkers is dit wellicht veel. Voor mij is dit weinig.

De app geeft ook mogelijkheid aan te geven wanneer ik trek hebt en niets wil drinken. Dan komen de dingen die ik ingevuld heb dus naar voren. Zo mocht ik wat smoezen aanvinken die ik mezelf voorhoudt op het moment dat ik drink. Deze smoezen komen dan in beeld als ik in de app aangeef dat ik trek heb, met daaronder wat ik ook zou kunnen denken. Zoals: 'Ik heb hem verdiend' omzetten in 'Er zijn andere methoden om mezelf te belonen'  (ik noem maar even een voobeeld, ik heb de app pas een dag he?)


Stap 4:

Ik heb dit weblog aangemaakt. Ik zal dit weblog gebruiken als afleiding. Als mijn verhaal kwijt kunnen. En als verslaglegging. Door bewust te zijn van waar ik mee bezig ben. 


Stap 5:

Er is geen man overboord als het misgaat. Maar als het deze komende week de hele week misgaat dan ga ik toch echt naar de AA want ik zal en moet hier grip op krijgen.

Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Succes! Hopelijk kun je hier afleiding vinden.
| 09:48 |
Heel veel succes! En zet door! :)
| 17:41 |
Dank je Selma :)
| 22:53 |
Succes!
Als het vandaag niet lukt kan je morgen gewoon weer opnieuw beginnen.
| 02:06 |
Dank je wel voor je positieve reaktie. Klopt als een bus :)
| 22:53 |
stoppen met drinken op de laatste dag van het jaar is misschien nog moeilijker
maar je plan is concreet en dus zeker haalbaar; ik hoop dat je het haalt.
| 22:03 |
Dank je Danny. Misschien wel juist nu omdat ik 1 niet geloof in goede voornemens op 1 januari (wat al snel eind januari wordt ivm allerlei nieuwjaarborrels.
En ik zie op tegen de kater op 1 januari, dus juist nu :)
| 22:06 |
Goed artikel trouwens ga zo door.
| 21:52 |
Lief!
| 22:32 |
Heel veel sterkte mijn ex partner was alcoholist. Hij is er ook tot nu toe zo goed als van af maar ik blijf op me hoede. Heb nog wel contact ook voor de kinderen. Verder geen ruzie. Inderdaad afleiding en bezig zijn is het beste medicijn.
| 21:51 |
Dank je voor je lieve woorden Riek. Ik weet niet hoe je ex was. Gelukkig heb ik geen kwade dronk.
| 22:32 |
Was niet altijd leuk. Maar nooit geslagen gelukkig.
| 23:21 |
Woorden kunnen soms meer zeer doen dan een klap..
| 00:31 |
Dat klopt helaas wel.
| 10:29 |
Ik wens je in elk geval wijsheid en succes.
| 20:44 |
Dank je wel. Ik ben vandaag verder dan in tijden. Dag 1 I know...
| 22:28 |
Relax ;-)
| 22:31 |
:)
| 22:33 |
Wilskracht en liefde, voornamelijk liefde voor jezelf zijn vaak de sleutel voor veranderingen. Heel erg veel succes, sterkte, moed en kracht voor jou gewenst ;)
| 20:38 |
Dat was de tekst die ik vandaag insprak in de app (tekst tegen mezelf voor moeilijke momenten) dat van mezelf houden ook nee zeggen is.
| 22:10 |
Wouw... Dat is iets heel moois om tegen jezelf te zeggen ;)
| 07:51 |
Dank je :)
| 21:27 |
Waar een wil is, is een weg. Uit je comfortzone stappen, het is makkelijker gezegd dan gedaan.
Stiekem hoop ik dat het je niet lukt om je doelen die je nu hebt vastgesteld te behalen, want als je blijft drinken zal de verleiding om meer te gaan willen drinken er altijd zijn.

Succes!
| 20:09 |
Als ik mijn doelen haal dan is het probleem niet erger of minder erg. De verleiding blijft altijd. Ook al is volledig stop. Alcoholist zijn is levenslang. Of je nou drinkt of niet heb ik inmiddels begrepen.
| 20:20 |
De wil is er iig, nu de weg nog inslaan. Wens je heel veel succes !!!
| 19:25 |
Dank je wel Annet
| 19:27 |
Heel erg knap dat je de eerste stap hebt gezet, en er hier over blogt.
Ik hoop dat het bloggen (en de reacties) je steun zullen geven!
Heel veel succes!!!!
| 17:30 |
Dat hoop ik ook :)
| 18:27 |
Ergens mee beginben is over het algemeen gemakkelijk. Maar om er na jaten aan toe te hebben gegeven is het vreselijk moeilijk om er mee te stoppen
| 17:17 |
Ja, ik weet het Johan. Ik zou willen dat ik het niet wist. Dat zou namelijk betekenen dat ik het probleem niet had :(
| 18:28 |
Ja klopt maaar! Als je ermee kunt beginnen zonder hulp .kun je ermee stoppen met hulp zoek en vind die hulp het zaj je zeker weten gaan lukken wat ik kan kun jij ook alleen was het bij mij geen drank maar roken toen ik de knop had omgezet heb ik alles wat ik had aan.mijn verslaving weg gegooid en nooit meer gedaan . Klinkt gemakkelijk ja maar... ik rook nu al zo.n 13a 14 jaar niet meer en gaat mij goed af .en wat ik kan kun jij zeer zeker. Als de wil er is om de knop om te draaien .komt het zeker goed
| 18:34 |
Roken ben ik gelukkig al een jaar of 17 af.
Drankprobleem heb ik pas sinds een aantal jaren
| 18:38 |
Het ene volgt het andere op
| 18:47 |
Die conclusie had ik ook al bedacht. Moet ik iets mee. Niet dat ik straks weer wat anders afhankelijk heb
| 19:22 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen