Kinderliedje Roodborstje


Laatst zag ik een roodborstje. Een prachtig vogeltje, waar natuurlijk een kinderliedje over is, en ik begon meteen te zingen. Maar verder dan de eerste regeltjes kwam ik niet. Zonder te kijken naar de tekst van hieronder, kan jij het hele liedje zingen?

Het vogeltje wilde naar binnen, dat was wat ik nog wist. En als je dan de tekst ziet, vallen de redelijk ouderwetse woorden in het (korte) liedje wel op. Het vogeltje wordt "de guit" genoemd, en ging later "weder" het bos in.

En natuurlijk wil ik dat dan even delen. Zodat we allemaal de hele tekst kunnen zingen, als we een mooi roodborstje zien!

 

Roodborstje tikt tegen het raam

tin, tin, tin


Laat mij erin, laat mij erin

't Is hier wat koud

en te guur naar mijn zin

laat mij erin, tin, tin, tin


't Meisje deed open

het beestje kwam snel

binnen was 't beter

de guit wist dat wel


maar toen de lente weer kwam

tin, tin, tin

vloog hij het bos weder in

Word ook lid van Yoors! Dat is gratis en verplicht je tot niets. Klik hieronder op inloggen en vul je emailadres in. Dat is alles! Laat je dan hier ook even een reactie achter?