De boomhut


Vroeger; die goede, oude tijd, toen het leven iets simpeler was en mijn doelstellingen enkel bestonden uit me vermaken, snoepen en dromen. Op een dag besloot ik een paar vriendinnen in de buurt te verzamelen om samen een boomhut te maken. We kozen een boom uit, de derde van links bij die ene weg en we gingen aan de slag. Eerst moest de boom voorbereid worden, plek maken voor een trapje en wat mos wegwerken. Ik pakte eigenhandig een groot stuk mos weg, om vervolgens duizenden, nee, miljoenen kruipende pissebedden te ontdekken. In drie seconden stonden al mijn vriendinnen naast me, we keken elkaar aan en zetten het op een rennen. Regelrecht naar huis. Daar eindigde mijn ervaring met het maken van een boomhut. Wonen in bomen hebben we voortaan maar overgelaten aan al de krioelende beestjes op de wereld.