Kolfje naar mijn hand


Zoeken of vinden op internet. dat was een vorig blog van mij. Ik ging hier in op Yoors als nieuwe databank

Dat was al in een ander blog beschreven. Nu denk ik dat er al verschrikkelijk veel databanken zijn, ook databanken waarin je weldegelijk zaken kan vinden. Volgens mij is dat niet echt een optie voor Yoors. Maar wanneer die databank nou eens iets anders bevat? Momenteel zoeken wij op tekst. Maar wisten jullie dat je ook al op beeld kan zoeken?

Daarvoor heb je google afbeeldingen. Is het je wel eens opgevallen dat er een camera'tje verschijnt wanneer je afbeeldingen gaat zoeken?

Klik maar eens op dat camera'tje, dan kan je een foto uploaden vanuit internet of vanuit je eigen bestanden. Google zoekt dan vergelijkbare afbeeldingen voor je. Kun je zo ook SEO (search engine optimization) realiseren? Wie weet. In een eerder blog schreef ik al over het web belazeren door niet op pagina 1 maar juist op pagina 15 te gaan zoeken. 

Maar misschien kun je wel juist door op een andere manier te zoeken je pagina bovenaan krijgen. Of inderdaad hier een database op inrichten.

Wat voor soort data zou je in zo'n database willen plaatsen. Het zoeken op afbeeldingen is zoeken op intenet, dus dat is niet een echte database. Maar je zou hier ook een algoritme op kunnen schrijven. Die plagiaatzoekers die kijken of je hun afbeelding misschien gebruikt zullen dit mogelijk al gedaan hebben.

Maar om eens uit te proberen of je ook vindbaar bent via een afbeelding, heb ik op mijn site (ooit had ik de droom een bedrijf te kunnen starten, helaas niet gelukt) een afbeelding van een kolf die ik vastpak geplaatst.

(kolfje naar mijn hand leek mij toepasselijk) 

Als ik die afbeelding hier plaats, kunnen jullie dus mijn site vinden via die afbeelding.Hier heb je dan die afbeelding. Dus, hoe doe je het nou?

  1. Haal deze foto van mijn blog af.
  2. Sla hem even voorlopig op op je computer
  3. Ga naar google afbeeldingen
  4. Klik op de camera
  5. Upload je foto 
  6. Vind mijn site

Dit kan je dus toepassen om vindbaar te zijn, maar ook wanneer je een afbeelding gevonden hebt en op zoek bent naar de oorspronkelijke bron, de locatie of afbeeldingen die net even iets beter zijn. Blijf wel opletten op je auteursrechten wanneer je die afbeelding wil gebruiken.

Kijk en op die manier zou Yoors weldegelijk een mooie toevoeging kunnen zijn in de reedsbestaande zoekmachines. Let wel, dat betekent dat Yoors wel een hele andere kant in zou moeten duiken!

Een dataframework maken binnen de blogs en afbeeldingen van Yoors zelf vind ik al heel erg mooi. Wanneer Yoors dan echt heel groot wordt, kan je toch vinden wat je zoekt.

Nu praten wij nog over afbeeldingen en tekst. Maar alles dat op het net te vinden is, zou je in een algoritme moeten kunnen plaatsen en zo vindbaar kunnen maken. Youtube biedt film (maar een zeer matige zoekmogelijkheid) ook podcasts kun je vinden.  Tegenwoordig zijn er al apps die je een foto van een nummerbord laten maken en je daarna vertellen wat die auto waard is...

Zou je dit bijvoorbeeld ook met muziek kunnen? Ik zing een paar noten en jullie vinden alles dat ooit door mijn stem gezongen (en geplaatst op internet) is. Of we koppelen het aantal decibellen. Wanneer het complex aan gegevens een uniek beeld vormt, kun je dit in een dataframework plaatsen. 

Daar ligt nog veel onontgonnen terrein. denk er maar eens over na, je hoort iemand op straat spelen, maakt een opname en gaat internet op. Daarna ga je filteren.

  • Alles van dezelfde muziekant
  • Alles met dezelfde muziek
  • Alles met dezelfde acoustiek
  • Alles met hetzelfde instrument
Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken en het is vast te leggen in een algoritme.

Hebben jullie mijn site al gevonden? Fijn, mijn SEO gaat er als een dolle op vooruit!

#seo ,#Fotozoeken