In gesprek (vervolgverhaal Fles)


Ook vandaag weer een nieuwe toevoeging aan mijn eerste digitale boek, mocht je zin hebben om mee te schrijven. Graag! Gewoon aansluiten en de link hieronder delen. Wil je graag vanaf het begin lezen, dan kan dat, klik hier. Heb je feedback? Heel graag! Schrijf het gewoon in de reacties, wie weet, misschien word ik er beter van!

#Schrijven ,#vervolgverhaal ,#Boek ,#Mijn ,#Zollverein ,#Fles#gesprek

 

Inmiddels is het bijna half twee, gespannen wacht ik in het café en ik kijk naar de deur. Terwijl ik zo zit te wachten vraag ik mij af hoe hij met zijn rolstoel binnen kan komen, er zit best een naar trapje bij die deur.

Wel heb ik al gezien hoe mijn agente iets verderop aan een tafeltje is gaan zitten, gelukkig is ze zo slim geweest om haar uniform uit te doen. Ze zwaait even en wijst op het peper en zout stelletje bij mij op tafel. Wat moet ze nu met een peper en zout stelletje? Ik wil al opstaan om het haar te brengen wanneer ik zie dat er een zwart knopje achter verborgen zit. Is dat een microfoon? Weer voel ik mij ongemakkelijk. Ik ben dus gewoon een vertrouwelijk gesprek aan het doorspelen. Het voelt niet goed.

Toch zet ik het peper en zout stelletje weer terug. Net op tijd, want achter mij komt Jaap in zijn rolstoel aanzetten. Ik had totaal niet in de gaten dat daar ook een ingang was. Hij komt vlakbij maar hier is het erg krap om met de rolstoel te manoeuvreren. Jaap vraagt of ik misschien met hem mee wil, naar iets verder achterin het restaurant. Ik sta op, kijk even ongelukkig naar mijn agent en loop dan met Jaap naar verder achterin het café. Hier is inderdaad meer ruimte.

Even later zitten we aan een ander tafeltje met wat meer ruimte. Beide hebben we een flinke kop koffie voor ons staan en in gedachten speel ik ook hier met het peper en zout stelletje. Dan schrik ik en zet ik razendsnel mijn peper weer in de houder: Er zit hier ook een microfoon, luisteren ze dan het hele café af? Hoe heeft ze dit zo snel voor elkaar gekregen?

“Zo, je hebt nieuws van mijn broer?”

“Ja, dat heb ik, maar vanmorgen vroeg je of je broer en Jaap er waren uitgekomen, wat bedoel je daarmee?”

“Ok, voordat ik dat vertel wil ik even weten wat jij allemaal weet, anders komen hier heel veel problemen van. Ik stel je een paar vragen en je moet mij antwoorden voordat ik je meer vertel ok?”

Ik heb weinig keus, dus ik stem ermee in.

“Wat was de rol van Jos, voordat hij zijn huidige rol aannam?”

“Opzichter in de mijn”

“Wat was de rol van Bas in diezelfde mijn?”

“Voorman in de mijn”

“wat heeft bas verteld over hoe ik in de rolstoel terecht ben gekomen?”

Vreemde formulering waarom vraagt hij het op die manier?

“Jos heeft hier de boel laten ontploffen en daar ben je slachtoffer van geworden”.

“Ok, volgens mij weet je de rest van het verhaal ook, ik wil heel graag weten of Jos en Bas elkaar gevonden hebben en het samen hebben kunnen uitpraten.”

“Uitpraten? Nee, Bas is nog steeds woest op Jos en wil hem volgens mij straffen voor wat hij jou heeft aangedaan.”

“NNEEEE, hij snapt het nog steeds niet! Jos heeft nooit de bedoeling gehad om mij in die explosie te laten zitten. Hij wilde alleen de mijn en zijn schatten maar veilig stellen! Ik was zo stom om naar hem op zoek te gaan om te proberen Bas en hem bij elkaar te krijgen.”


Lees hier verder