Naar de kelder (vervolgverhaal fles)


Het verhaal gaat nu verder in de diamantmijn in Afrika, daar speelt zich een waar fantasy/horrorverhaal af. Aan deze invulling zal ik een aantal episodes werken. Mogelijk dat daarna weer een ander schrijf genre een plek krijgt.

Wil je graag lezen vanaf het begin, klik dan hier.

Wat gebeurde er gisteren?

https://yoo.rs/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-het-wezen-vervolgverhaal-fles-1583644825.html?Ysid=122391 

#schrijven , #Gibeon#mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg , #afrika , #Wezen

 

“Ik moet zeggen, dit alles zet het geheel wel in een behoorlijk ander perspectief” Jaap reageert meteen na het relaas van Namdeb.

“Dat snap ik, wanneer u van de koop af wilt zien, is dat uw goed recht, wij zullen u compenseren voor eventueel gemaakte onkosten maar gaan er dan wel van uit dat u onze goede naam niet te grabbel gooit.”

“Die compensatie interesseert mij niet heel erg, zover ik het nu begrijp is er dus in het geheel geen sprake van een dreiging op het gebied van aardbevingen, maar van een geheel andere soort. Betekent dit dan ook dat de mijn eigenlijk ook totaal niet was uitgeput?”

“Integendeel, hoe dieper we kwamen hoe groter de diamanten werden, maar ik wil u waarschuwen, een vergunning om te boren krijgt u niet. Wij zijn meer dan de helft van onze mijnwerkers kwijtgeraakt aan wat daar beneden is”.

Bezorgd kijk ik intussen naar Bas die een ander vuur in zijn ogen laat zien dan wat ik bij Jaap heb waargenomen.

“Nog steeds heb ik geen interesse in boren in de diepte, hoewel het mij wel heel erg nieuwsgierig maakt. Niet zozeer naar de diamanten, als wel naar wat dat dan is, daar beneden. Waar ik mij zorgen om maak is het leven van de overige mijnwerkers, die zijn compleet uitgeblust en de sfeer die hier hangt, is ronduit grimmig”. Misschien dat u een kleine compensatie richting hen kunt doen?”

“Dat hebben we al gedaan, de dag dat we de mijn gingen sluiten hebben we alle medewerkers de kans gegeven om: of gebruik te maken van een riante vertrekregeling, of die laatste dag te gebruiken om zelf diamanten te winnen, tegen eigen risico maar wel nadien door ons voorzien van certificaten van echtheid. De mijnwerkers die daar nog zijn, zijn één voor één stinkend rijk. Het verhaal dat ze naar buiten toe verplicht zijn te geven is er echter een van hard werken en armoede. Je hebt, neem ik aan, de huisjes niet van binnen bekeken?”

Nee, dat hadden we niet.

“ieder huisje bevat een kelder, een soort uitgebreid appartement waarbinnen de bewoners kunnen baden in luxe.”

“Staan er ook van dat soort huisjes leeg? De luxe huisjes bedoel ik dan?”

“Misschien één of twee, maar jullie hebben in het koopcontract ondertekend dat de huidige bewoners kunnen blijven wonen waar ze zitten, wanneer de koop nog steeds doorgaat, is dat een blijvende voorwaarde”.

“Wat mij betreft gaat de koop nog steeds door”. Jaap kijkt even opzij naar Bas die meteen gretig bevestigend knikt.

“de bodem van de mijn gaan we ombouwen tot de basis van een zwembad, we moeten daar echter wel een fundering voor aanleggen, is dit wel mogelijk?”

“Hoe diep wil je gaan? Je moet weten, dat we twee meter puin hebben gestort op de bodem en de daaronder nog bestaande gangen. Daarmee hopen we wat er daarbeneden ook is, tegen te houden.”

“Bestaat er een bouwtekening van de daaronder gelegen gangen?”

Namdeb is duidelijk terughoudend.

“Met welk doel wil je die hebben?”

“We kunnen eventueel, door zijgangen af te sluiten, de verticale gangen gebruiken als betonnen ondersteuning van het grote bad: we storten het dan vol na plaatsing van een zwaar metalen kern”.

“dat wordt een duur geintje, die kern moet van titanium zijn om temperatuurverschillen te kunnen weerstaan en je moet toch nog vrij diep de grond in om het geheel vol te kunnen storten, de regering zal echter blij zijn met deze maatregel”.

“Wanneer jullie de vergunningen kunnen regelen voor deze bouwwerkzaamheden, zorg ik met mijn mannen voor de rest, we zullen de plaatselijke mijnwerkers niet betrekken bij dit werk.”

De besprekingen gaan zo nog even door. Ook wordt aangegeven dat er bij verschillende andere mijnen ook nu en dan vreemde voorvallen zijn geweest. Het gebied waarbinnen dit zo is, beperkt zich echter tot Namibië en dan ook nog het zuidelijke deel ervan. In Zuid Afrika is iets dergelijks nooit voorgevallen.

Uiteindelijk krijg ik nog mijn certificaat van de diamant die ik had gevonden en kunnen de papieren ondertekend worden bij de reeds ook aanwezige notaris. Door middel van de life verbinding en het lokaal ook ondertekenen en doormailen van een in de mijn ondertekend exemplaar kunnen we na printen hier een volledige versie van de papieren krijgen.

We gaan van start.


Een mooie route om terug te rijden? Klik hier