27MC (vervolgverhaal fles)


Het verhaal gaat nu verder in de diamantmijn in Afrika, daar speelt zich een waar fantasy/horrorverhaal af. Aan deze invulling zal ik een aantal episodes werken. Mogelijk dat daarna weer een ander schrijf genre een plek krijgt. (de foto is niet van een origineel Bakkie, dus geen 27mc. Maar ach daar doen jullie vast niet moeilijk over) Sterker nog, dit plaatje hoort eigenlijk bij de tekst voor morgen... leuke teaser toch?

Wil je graag lezen vanaf het begin, klik dan hier.

Wat gebeurde er gisteren?

https://yoo.rs/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/taal-rondbellen-vervolgverhaal-fles-1584679614.html?Ysid=122391 

#taal#schrijven , #mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg , #afrika , #Wezen ,#27mc

 

David gaat met moeite naar de bagageruimte van zijn bus en haalt daar een oud, bijna versleten apparaat uit. Hij verbindt het met de radio in de bus en rijdt richting de mijn. Nu maar hopen dat het bereik goed genoeg is… Tijdens het rijden verbindt hij zijn mobiele telefoon ook met een handsfree contact en zo worden de instanties ingelicht over mogelijke vreemde situaties in de oude mijn. Hij zal via de radioverbinding ook met hen contact houden.

Het is even rijden naar de mijn.

Sylvia is intussen ook niet aan het nietsen. Vanuit Zuid Afrika neemt ze contact op met de Beers. Daar geeft ze aan dat ze vanuit het gebied van de mijn een verontrustende melding heeft gehad. Ze vraagt of er nog contacten zijn met de oud medewerkers in de mijn. Ook vanuit Zuid Afrika worden nu pogingen ondernomen om contact te leggen. Allemaal zonder enig effect.

Sylvia heeft gelukkig meer relaties. Een oud klasgenoot bedient een paar satellieten die vanuit de ruimte voor google opnames maakt. Zonder direct in te gaan op de hulp oproep vraagt ze of er misschien satellietbeelden zijn van het gebied rondom de mijn. Ze weet immers dat daar op korte termijn een toeristische trekpleister gemaakt gaat worden. Google moet daar toch in geinteresseerd zijn.

“Vind je het leuk om met mij mee te kijken?” Is het antwoord. Sylvia zit al in haar auto voordat er uberhaupt een verdere afspraak is gemaakt. “Toevallig ben ik in de buurt, is het goed als ik even langskom?”

“oei, ik wilde dit nog niet direct gaan doen, maar door een goede kop koffie ben ik misschien wel over te halen”

“Komt er nu aan!” Sylvia maakt een kleine omweg naar de dichtstbijzijnde coffeecorner en rijdt dan door. Gelukkig zijn er in Kaapstad verschillende koffiezaken te vinden en het google centrum is niet ver meer.”

Ongeveer een kwartier later staat ze al op de stoep. “Heeft u een afspraak?” Een metalige stem vanachter de deur controleert haar gegevens en even later staat ze binnen. “Koffie as Ordered” Een dankbare glimlach is haar beloning. Terwijl de satelliet positie kiest wordt het beeld pixel voor pixel geladen.

“Je zei toch dat die mijn niet meer in gebruik was, waarom staat die apparatuur daar en zijn die gangen in gebruik?” Sylvia antwoord niet maar heeft haar telefoon al in haar handen. David is alweer aan de lijn:

“ze hebben de mijn weer actief gemaakt” “Dat is ook de bedoeling, ze gaan de mijngangen dichtstorten om fundering te maken voor het zwembad” “Waarom lopen de kabels dan naar beneden en is er ook boorapparatuur aanwezig om nieuwe gangen te gaan maken?”

David wordt alweer ongerust maar wil dit nog niet laten merken. “Misschien is dat nodig om op voldoende plekken ondersteuning te realiseren. Ik ga zo contact maken met de mijn, ik hoop dat het meevalt.”


Je kan hier verder lezen...