Rondbellen (vervolgverhaal fles)


Het verhaal gaat nu verder in de diamantmijn in Afrika, daar speelt zich een waar fantasy/horrorverhaal af. Aan deze invulling zal ik een aantal episodes werken. Mogelijk dat daarna weer een ander schrijf genre een plek krijgt.

Wil je graag lezen vanaf het begin, klik dan hier.

Wat gebeurde er gisteren?

https://yoo.rs/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/taal-lock-down-vervolgverhaal-fles-1584506839.html?Ysid=122391 

#taal#schrijven , #mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg , #afrika , #Wezen ,

 

Pling!

Sylvia had helemaal niets verwacht, haar ogen stralen wanneer ze ziet van wie het Appje afkomstig is. Dat duurt alleen niet lang. “help” En verder niets. Meteen belt ze het nummer, de telefoon gaat over maar doet niets anders dan overgaan. Een Voice mail inspreken heeft nu weinig zin. Er is daar iets aan de hand. Sylvia opent meteen haar browser en zoekt het nieuws af naar mogelijke problemen in de buurt van de mijn… Geen enkele informatie.

Dan belt ze naar David, de enige andere die ze kent die iets zou kunnen weten over de mijn. David neemt gewoon de telefoon op. “David speaking”

“David, there is something wrong at the mine”. David is direct geallarmeerd, “How do you know?” Het gesprek gaat verder, David wordt zeer ongerust en samen spreken ze af elkaar om het uur te bellen met updates. Ieder voor zich gaat op onderzoek uit wat dit zou kunnen betekenen.

David start met de, in zijn ogen, kortste route: hij belt Jaap. “David, wat leuk dat je belt, mis je mij nu al?” “Hallo Jaap, hoe gaat het, ben je al gestart met revalideren?” “Nee, ik heb mij hier net weer gesetteld in de mijn, Fiona komt straks langs voor een eerste medische intake, er komt ook een arts en een fysiotherapeut”. “Jaap, ik moet je wat vragen, is er iets aan de hand bij jullie in de mijn, hier in Afrika?” “Nee, hoezo?”

“Via een vriendin kreeg ik een hulp oproep vanuit de mijn en sindsdien is er geen bereik meer”. “Dat is vreemd, ik ga zo direct bellen, ik bel je over een kwartier terug ok?” “Prima, ik wacht op je”

Ook Jaap lukt het niet om contact te leggen, na verschillende pogingen belt hij terug naar David. “Het lukt mij ook niet om contact te leggen. Zijn er al hulp instanties heen gestuurd?” David kan zich wel voor zijn kop slaan, natuurlijk hoeft het totaal niets met het ‘WEZEN’ te maken te hebben. “Sorry Jaap, ik was totaal gefocust op de kans dat het wezen terug is, ik heb niemand verder gebeld”

“Bedoel je, dat waar je het in de bus over had?” “Ja, en eerlijk gezegd, ben ik bang dat het daarmee te maken heeft”. “Goed dat je dan geen hulptroepen hebt ingeschakeld. Misschien moeten we dit groter aanpakken. Kun jij daar de overheid inlichten, dat er een kans bestaat, dat bij de bouwwerkzaamheden toch iets is vrijgekomen?”

“Dat kan ik, maar ook de overheid hier is maar zeer beperkt op de hoogte van wat zich allemaal in de mijn heeft afgespeeld. Vind je het goed wanneer ik een paar oude vrienden van mij inschakel?” “Ja, maar laat ze niet iets onbenulligs gaan doen, eerst kijken wat er aan de hand is en dan pas tot actie over gaan”. “Prima, we houden contact en ik zal weldegelijk de overheid inlichten, ik wil niet achteraf in de problemen komen.”

“Afgesproken, ik heb nu het gesprek met Fiona, zullen we rond de lunch weer bellen?”

“Akkoord”


En het vervolg staat hier weer klaar.