Taal? (vervolgverhaal fles)


Het verhaal gaat nu verder in de diamantmijn in Afrika, daar speelt zich een waar fantasy/horrorverhaal af. Aan deze invulling zal ik een aantal episodes werken. Mogelijk dat daarna weer een ander schrijf genre een plek krijgt.

Wil je graag lezen vanaf het begin, klik dan hier.

Wat gebeurde er gisteren?

https://yoo.rs/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-laatste-etappe-vervolgverhaal-fles-1584074678.html?Ysid=122391 

#taal#schrijven , #Gibeon#mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg , #afrika , #Wezen ,

Jaap is blij met de voorraden, de bus en de vorderingen op het terrein. Hij wil mij graag een rondleiding geven en ik geef hier maar aan toe. Bas heeft inmiddels zijn intrek genomen in een van de luxe mijnwerkershuisjes. Jaap zit nog in het hoofdgebouw maar daar is wel een gerieflijke ruimte ingericht. In die paar dagen is verschrikkelijk veel werk verzet. Mijn eigen stekkie is klein maar eigenlijk best gerieflijk.

“Morgen vertrek ik met David, Bas heeft dan de leiding, kun jij mij iedere dag verslag uitbrengen van hoe het hier gaat in de mijn?”

“Natuurlijk, graag zelfs, ik hoop dat de revalidatie wat op gaat leveren voor je”

Wanneer we klaar zijn met de rondleiding is de bus uitgeladen en ook een deel van de voorraad in de bus van Davis is overgeladen. We hebben zelfs zaden en spullen voor een omheining om straks dieren te gaan houden. Het is hier plezierig wanneer je minder afhankelijk bent van de stad voor de broodnodige spullen. Verschillende van de kleine huisjes hebben ook een stukje tuin en een beetje kleinvee is al aangekocht van de mijnwerkers.

Diezelfde mijnwerkers zijn gestart met egaliseren en afwerken van de weg naar beneden in het gat. Boven is zelfs al een begin voor een kleine gang gemaakt die straks illustratief zou kunnen zijn voor het werk in de mijnen. Onder het diner hebben we het nog even over het wonderbaarlijke verhaal van het wezen dat hier zou kunnen zijn. Bas en Jaap nemen de verhalen niet al te serieus, hoort bij bijgeloof en de normale vreemde verschijnselen wanneer je diep onder de grond gaat. Je ervaart daar nu eenmaal alles anders.

We zitten nog lang na te tafelen maar uiteindelijk wil ik toch mijn bed op gaan zoeken. Ik neem weer een frisse douche en ga liggen in mijn bed. Starend naar het plafond komt de optelsom van onlogische en bovennatuurlijke zaken weer op mijn netvlies. Ik durf gewoon niet te gaan slapen.

Wanneer dit dan uiteindelijk toch gebeurt, is er geen sprake van enge of dode mijnwerkers. Ik zie Sylvia en ben met haar in gesprek. Ik hoor haar praten en snap eigenlijk niet waarom ik haar woord voor woord kan verstaan. Het is gezellig en ik ben blij met deze droom. Toch apart, dat ik hier in oud Duits grondgebied in gesprek ben in een taal die verwant is aan het oude Nederlands.

Taal is toch een vreemd verschijnsel en de jaren die tussen de oorsprong en de huidige uitspraak zitten, maken dat taal heel anders wordt. Ik moet haar echt eens opzoeken!


Om verder te lezen, kun je hier klikken