Lichtknopje


Dit is een aandeel in de schrijfuitdaging voor november van Hans van Gemert.

Voor mij is het iedere keer weer leuk om te kijken of ik een onverwachte wending kan geven aan het verhaal, ik denk dat dat hiermee ook gelukt is...

#verhalen , #Lichtknopje , #spanning , #schrijfuitdaging , #schrijven , #afvallen

 

Lichtknopje

Ooit is mij verteld dat ik af moet vallen. Ik ben echt veel te zwaar! Het stomme is, ik heb jaren geleden dezelfde stap genomen en had er toen geen enkel probleem mee. Gewoon stoppen met snoepen, meer bewegen… Gewoon.

Nu kan ik het niet. De problemen hebben zich opgestapeld. Ik slaap slecht, heb geen focus en ik voel mij in mijn hoofd net zo zwaar als dat ik momenteel ben. Veel te zwaar.

Weet je, ooit heeft diezelfde persoon mij verteld dat ik simpelweg een knopje om moet zetten. Je schakelt en het is over, je valt af, je hebt minder behoefte aan snoep en zo wordt je vanzelf lichter. Maar dan moet je de knop wel echt om willen zetten. Pure wilskracht. Ongelofelijk, die persoon heeft natuurlijk een lijntje om te zoenen. Ik voel mij nu nog meer een zwakkeling

Bijdehand als ik ben, noem ik dit knopje dan ook mijn lichtknopje. Ik zoek er regelmatig naar, maar hoezeer ik ook zoek, ik kan hem niet vinden.

Inmiddels ben ik zover, dat ik zowel lichamelijk als geestelijk er ook daadwerkelijk problemen aan overhoud. Het is mij teveel. Ik red het niet meer alleen.

Vorige week kreeg ik bijvoorbeeld een volledige black out. Echt volledig, het werd mij zwart voor de ogen. Het was zo donker dat ik geen hand voor ogen kon zien. Op de tast zocht ik naar een lichtknopje.

Mijn lichtknopje, helaas, hij was te zwaar, ik heb de hendel niet over kunnen halen. Misschien, heel misschien, kunnen jullie mij overhalen?