Wedstrijd: Heel Wageningen Bakt


Vandaag was de wedstrijd 'Heel Wageningen Bakt', waar ik ook aan meegedaan heb. Super lekkere - ehm, leuke ervaring! 

Er deden in totaal 27 mensen mee met de wedstrijd, dus er stonden ook 27 taarten op een lange tafel. Zo stond er onder andere een lemon curd taart, noga-cranberry taart, upside-down rabarber cake, pêche melba taart en een (schuim) meringue taart. En nog vele andere smaken.

Op de foto hier links zie je, rechts onderin de winnende taart, de pêche melba taart. En links onderin de taart die op de tweede plek kwam, Senna's Hummingbird cake, die was lekker! Hij was erg smaakvol, die ga ik zeker ook eens proberen te maken! :)

Het was voor mij nog een race tegen de klok, vanochtend heeft mijn vriend de taart al voor me mogen inleveren omdat ik een training had, en de training was afgelopen op het moment dat het 'proeven' begon. Gelukkig was ik wel op tijd om ook nog wat te proeven. :)

Hier rechts zie je de taart die ik had gemaakt (maar nog toen de poedersuiker er nét op zat, dus nog lekker goed aanwezig). Ik had een witte chocolade frambozen taart gemaakt, erg lekker al zeg ik het zelf ;)

Naast elke taart stond een blikje waar je complimentjes in kon doen, dat vond ik een leuk idee! Zelf een aantal complimentjes uitgedeeld, en ook een aantal leuke briefjes gekregen.

Die lege plek? Dat was mijn taart. Hij was redelijk snel op, ook de lange vingers ernaast en de restjes kruimels zijn nog opgegaan. Dat vat ik op als compliment! :)
Er waren aan het einde ook maar een paar taarten echt helemaal op gegaan, dus ik ben blij.

En aan het einde van de dag nog met Annemarie (winnares van Heel Holland Bakt 2016) op de foto gegaan, zij was een van de juryleden (samen met Marcel en Emma, beide deelnemers van hetzelfde jaar). Ook heb ik nog haar bakboek 'Heel Holland Bakt met Annemarie' gekocht, getekend en wel. Ik kan er weer wat inspiratie  uithalen en recepten proberen :)

Ook kregen we een juryrapport aan het einde, met wat commentaar over je taart. Zo stond er bij onder andere: 'fris, zoet en zuur, alle smaken aanwezig';  'super knap dat je ook de lange vingers zelf gemaakt hebt,' en 'ik vond dat je een lekker fris taartje hebt gebakken die ik zeker helemaal op zou eten.' 

Al met al, ik heb een erg leuke dag gehad en nieuwe mensen leren kennen met dezelfde hobby!


Een aantal van mijn baksels