De bij sterft uit

De bij sterft uit


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ja, ja het is echt waar en daar kunnen en moeten we met ons allen wat aan doen. Ja ik hoor het jullie denken waarom ik kom ze liever niet tegen in mijn omgeving. Maar we hebben ze echt nodig dus komt er een nationaal reddingsplan. 

Ja en zo is het. Want de bijen zijn ' lands belangrijkste bestuivers. En zouden ze uitsterven dan heeft dat gevolgen voor ons ecosysteem.

Het is dus belangrijk dat we met ons allen daar wat aan gaan doen. En met ons allen bedoel ik mensen met een tuin of balkon maar ook de boeren en telers. Maar ook de gemeentes kunnen helpen.  Ik hoor jullie denken wat moeten we dan doen????  Sowieso minder gifstoffen gebruiken bij bestrijding van ongedierte.  Bloemenkwekers kunnen bijvoorbeeld liefheersbeestjes gebruiken in hun kassen tegen luizen. Boeren kunnen diervriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruiken en wij ...... Wij kunnen tegels uit de tuin halen en er planten en bloemen in terug zetten.  Dit kunnen gemeentes ook doen langs kantoorpanden, winkelpanden, bermen, parken etc..... Maar we kunnen ook zorgen voor nestplekken in rommelhoekjes in de tuin of een bijenhotel/insectenhotel maken voor in de tuin/ parken en bermen.

Hier een lijstje met planten waar bijen van houden. Maar wat dacht je van de Crocus, Campanula, Rozemarijn, Thijm en Bieslook. De laatste zijn kruiden die je ook kunt gebruiken in de keuken dus een win win situatie lijkt mij zo. 

En als we toch meer moestuintjes gaan nemen al is het maar een vierkante meter moestuin kunnen we ook wel een vierkante meter meer nemen om tussen de gewassen die we willen gaan telen wat bijen en vlinder plantjes te zetten zodat zij weer andere insecten kunnen verminderen in de groentes zodat we geen bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken.

Dus help mee de bij maar ook de vlinder te beschermen. Ook dit jaar komt er weer een Landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Kijk voor meer informatie op de pagina van Bijenlint. Of op deze blog van vorig jaar van mij. Ik ga met de met de zaaidag weer mee doen en zal zeker wat gaan zaaien in onze tuin maar ook in de gemeentetuin bij onze parkeerplaats in de straat. Kleine moeite groot plezier.

Wil je meer lezen kijk dan bij de volgende links


En kijk eens op deze site daar staan filmpjes met hele goede uitleg.

Er is ook een petitie die je kunt tekenen om de bij te helpen overleven.

Vandaag ( 27-03-2018) kwam ik dit nog tegen op het internet een actie die Het kan welheet

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb een blog over een man die zich ook sterkt maakt voor meer bijen. Guerrilla gardening heet de blog.
| 12:57 |
Ik ga de blog eens opzoeken en lezen bedankt voor de tip
| 13:07 |
Leuk
| 13:55 |
Met een paar bijen kasten in mijn tuin heb ik natuurlijk voldoende bijen, maar aan de bijen, ook op het Imker Park, zien we een zomerdip. Als de linde is uitgebloeid. De bijen volken hebben daarna moeite om aan nectar en stuifmeel te komen. Dit is van invloed op hun winter voorraad en de start van het nieuwe jaar.
| 09:48 |
Ik hoop dat je volken de koude goed hebben kunnen overleven. En hopelijk vinden ze na de Linde andere bloemen om nectar te vinden.
| 11:15 |
de imkervereniging ' bemoeit' zich in de Haarlemmermeer met het aanplant beleid van de gemeente.
| 15:02 |
Top zeg
| 15:56 |
Bijen zie ik bij ons steeds minder, het sterft hier van de hommeltjes in de zomer! Bijen ook wel, maar veelal in slechte conditie. Ik probeer ze dan wat lauw suikerwater te geven. Soms lukt dat, soms niet helaas...
| 23:30 |
Fijn dat je de bijen probeert te helpen. Maar misschien kun je dus ook planten en bloemen voor ze neerzetten naast het suikerwater?
| 09:29 |
Gaan we doen!
| 21:35 |
En ik snap er niks van he. Een paar jaar geleden zeiden ze de mussen en de vlinders. En nu weer de bijen. En dan denk ik kom eens bij ons kijken. Want dan zou je dat echt niet zeggen volop van allemaal.
| 21:39 |
Dit verhaal,van mij, kun je ook voor de vlinders gebruiken hoor.
Waar ik woon zie je haast geen bijen, vlinders en mussen helaas.
| 09:28 |
Mooi geschreven! Zal zeker eens overwegen om deze plantjes te planten!
| 11:54 |
Wordt je tuin of balkon vrolijker van toch?
| 19:13 |
Ik ben blij te lezen dat ik de juiste planten al in de tuin heb ;-)
| 10:44 |
Dat is toch leuk zijn nog mooie planten ook moet ik zeggen
| 14:43 |
ja, dat is zo de mens te veel gif spuit want insecten zijn nuttig.
| 20:36 |
Die zijn echt wel nuttig
| 20:57 |
Bij mij in de tuin stikt het vd insecten en steekvliegen en vogels je kunt er niet eens 5 min zitten. Misschien wat daktuinen aanleggen in steden. Ook goed tegen al die regen
| 18:44 |
Ook een goed idee
| 20:16 |
Ik heb een flinke struik, als die bloesemt gonst het van de bijen! En: die doen niks, ze hebben het veel te druk met de nectar!
| 16:40 |
Ja als je ze iet boos maakt doen ze niks en als ze eten laat ze eten
| 16:42 |
Je kunt niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk bijen zijn voor ons. Misschien ken je deze video's al. De video van Greenpeace benadert het op een wel originele wijze. Even wennen.
www.zegwatjedoet.nl/zwjd/voedsel.html#bijen
| 15:18 |
Die kende ik niet ga ik ook onder deze blog zetten zodat anderen ze kunnen zien bedankt voor de tip
| 16:18 |
Als we niet voor de bijen zorgen komt vrijwel onze hele voedselketen stil te liggen.
| 10:49 |
Klopt Albert
| 16:17 |
Heel goed om er aandacht aan te besteden. Heb er ook al eens een blog over gemaakt. yoo.rs/jolandemooij/blog/help-de-bijen-1516564875.html
| 09:20 |
Ik ga jouw blogje ook delen onder mijn blog zodat anderen hem ook kunnen lezen. En hoe meer aandacht voor dit probleem des te beter denk ik dan.
| 16:17 |
Heel goed!
| 16:38 |
wat goed dat je er aandacht aan besteed. net als de wespen hebben we ook de bijen nodig. ik heb er ook een blog aangewipt. deze is hier te lezen. yoo.rs/gingerbread/blog/nuttige-beesten-die-wespen-1495545641.html?Ysid=7939
| 08:57 |
Ik ben allergisch voor wespen maar ik zal ze niet zomaar doden maar heb ze liever niet in mijn buurt. Ik ga jouw blog ook onder de mijne voegen zodat anderen hem ook kunnen lezen. Bedankt
| 16:16 |
Bedankt.
Ik heb ze liever ook niet te veel in de buurt
| 17:47 |
Geen gifstoffen gebruiken want ook bij minder gif sterven ze! In mijn blog kan je de gevolgen zien als er geen bijen meer zouden zijn. Mensen denken vaak dat het dan enkel om een paar groenten en fruit draait verdwijnt, maar zelfs kleding zou er dan ook niet meer zijn.
yoo.rs/mevrouwstip/blog/over-bloemetjes-en-bijtjes-1492172150.html?Ysid=45867
| 08:02 |
Ja dat is waar katoen heeft ook een bij nodig voor de bestuiving. Ik ga je blog lezen hoor en zal hem invoegen bij deze blog zodat anderen hem ook zien.
| 16:13 |
Prima verhaal, het is alleen niet minder gif maar geen gif. Maar ook genetisch gemanipuleerde planten zitten de stoffen door de hele plant. Onze graslanden waar geen bloemen meer staan, groen asfalt wordt het genoemd. Bijen hebben het ondertussen beter in de stad dan op het platteland. Vooral wilde bijen hebben het erg slecht.
| 06:46 |
Klopt helemaal hoor maar datoet dus veranderen toch??
| 16:12 |
Ze zeggen ook al jaren dat de vlinders en mussen uitsterven. Dan denk ik kom eens in mijn tuin kijken. Ik merk er niks van.
| 06:41 |
Wij zien haast geen vlinders hier dus denk dat je een goede bijen, vlinder en mussen tuin/omgeving hebt
| 16:10 |
Friesland aan natuurgebied...is minder voor de moestuin. Mijn kolen zijn altijd rupsenvoer hahahaha met 100de tegelijk . Meerdere soorten
| 20:56 |
Ik wil dit jaar ook weer iets meer in de tuin gaan doen en zal er zeker op letten dat ik de juiste bloemen plaats voor bijen en vlinders. Ze horen er zeker bij en ik ben er eerlijk gezegd ook niet bang voor. Mijn vriendin zal er minder blij mee zijn, die is panisch voor bijen haha.
| 06:25 |
Het is jouw tuin toch???? Maar goed dat je ook er rekening ermee ga houden
| 16:09 |
Het is zeker mijn tuin en ik zal daar ook niet naar kijken hoor ;)
| 17:05 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen