Plastic doppen wat doe je er mee


Heel veel mensen sparen plastic doppen van melk, vla, yoghurt, flesjes, sauzen, wasmiddelen etc etc. Ik zelf ook moet ik bekennen. Ik spaar ze voor KNGF die op die manier geleide honden kunnen aanschaffen en opleiden. Maar even op internet gezocht en je kunt ze ook sparen voor KiKa. Deze organisaties leveren ze in bij een bedrijf die ze vermalen en ze dan door verkopen aan bedrijven die er bijvoorbeeld plastic pallets van maken. Dat scheelt bomen kappen voor houten pallets.

Maar je kunt er ook heel creatief mee aan de slag. Ik vond op internet allerlei ideetjes. Heb ze nog niet gemaakt dus heb geen foto's. Maar hieronder een lijstje met ideetjes voor hergebruik doppen.

Wat dachten jullie van een vliegengordijn??? Maar ook........

Kettingen, schilderijen, stempels, robots, foto standaardje, kransen, sleutelhanger/tashangrer, waxinelichtje houders, lamp,  mandjes, klok etc etc.

Maar wat ik heel bijzonder vond er zijn mensen die maken er skateboards en wakeboards van. Dat vind ik wel een heel leuk idee.

Maar voor onderwijzers zijn er ook mogelijkheden om doppen tijdens de les te gebruiken. Wat dacht je van een rekenspel, kleuren sorteren, vier op een rij of een spelletje vang de dop daar heb je dan wel weer een halve plastic fles voor nodig.

Omdat ik inmiddels een baan heb doe ik geen vrijwilligers werk meer maar daar zijn ze ook altijd creatief bezig met dingen die hergebruikt worden. Ik had graag met hen iets gemaakt waardoor ik foto's had kunnen plaatsen. Maar als je op Google of Pinterest zoekt op creatief met doppen kom je al heel veel tegen.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Alle punten die ik met mijn blogs verdien doneer ik aan het Inspire2LiveChoir dat elk jaar voor een ander doel geld bij elkaar zingt. De doelen zijn altijd voor onderzoek naar verschillende soorten kanker. Dus als je lid wordt gaan de punten daarvan ook naar Inspire2LiveChoir