Plastic doppen wat doe je er mee

Plastic doppen wat doe je er mee


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Heel veel mensen sparen plastic doppen van melk, vla, yoghurt, flesjes, sauzen, wasmiddelen etc etc. Ik zelf ook moet ik bekennen. Ik spaar ze voor KNGF die op die manier geleide honden kunnen aanschaffen en opleiden. Maar even op internet gezocht en je kunt ze ook sparen voor KiKa. Deze organisaties leveren ze in bij een bedrijf die ze vermalen en ze dan door verkopen aan bedrijven die er bijvoorbeeld plastic pallets van maken. Dat scheelt bomen kappen voor houten pallets.

Maar je kunt er ook heel creatief mee aan de slag. Ik vond op internet allerlei ideetjes. Heb ze nog niet gemaakt dus heb geen foto's. Maar hieronder een lijstje met ideetjes voor hergebruik doppen.

Wat dachten jullie van een vliegengordijn??? Maar ook........

Kettingen, schilderijen, stempels, robots, foto standaardje, kransen, sleutelhanger/tashangrer, waxinelichtje houders, lamp,  mandjes, klok etc etc.

Maar wat ik heel bijzonder vond er zijn mensen die maken er skateboards en wakeboards van. Dat vind ik wel een heel leuk idee.

Maar voor onderwijzers zijn er ook mogelijkheden om doppen tijdens de les te gebruiken. Wat dacht je van een rekenspel, kleuren sorteren, vier op een rij of een spelletje vang de dop daar heb je dan wel weer een halve plastic fles voor nodig.

Omdat ik inmiddels een baan heb doe ik geen vrijwilligers werk meer maar daar zijn ze ook altijd creatief bezig met dingen die hergebruikt worden. Ik had graag met hen iets gemaakt waardoor ik foto's had kunnen plaatsen. Maar als je op Google of Pinterest zoekt op creatief met doppen kom je al heel veel tegen.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Alle punten die ik met mijn blogs verdien doneer ik aan het Inspire2LiveChoir dat elk jaar voor een ander doel geld bij elkaar zingt. De doelen zijn altijd voor onderzoek naar verschillende soorten kanker. Dus als je lid wordt gaan de punten daarvan ook naar Inspire2LiveChoirBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
De dochter van een vriendin spaart ze volgens mij voor hulphonden. Ze gaan hier trouw in een bak en als Fleur komt duikt ze eerst in de bak om te kijken wat we verzameld hebben :-)
| 16:49 |
Er is ooit ook gespaard voor rolstoelen weet ik nog wel
| 22:24 |
Ik spaar ze voor de geleidehonden.
| 17:44 |
Top meid
| 06:13 |
Mooi. Bij ons op het werk liggen ze ook.Er staat een bak bij de Horeca waar de meeste de dopjes in doen. Ik wist niet dat er zoveel creatieve dingen waren om met de gekleurde dopjes te doen. Een vlieger gordijn zelfs😄. Er zijn dus verschillende  goede doelen voor de dopjes begrijp ik. 
| 07:58 |
Klopt er zijn meerdere doelen en mooie creaties mogelijk
| 12:46 |
Ladingen doppen hier voor KNGF. Inmiddels weer een vuilniszak vol. Ook eens wegbrengen weer ;-)
| 23:40 |
Jammer dat er alleen niet veel punten zijn om ze in te leveren
| 09:37 |
Er gingen er ineens heel veel weg ja. Ook bij mij in de woonplaats. Maar de naburige gemeente heeft nog een inzamelpunt.
| 09:40 |
ook hier gaan ze naar een goed doel
| 21:04 |
Mooi zo
| 22:56 |
Hier gaan ze naar KNGF.
| 18:24 |
Toppie
| 22:55 |
Ik spaar geen dopjes, maar het is een leuke blog en je kunt er zeker ook heel veel leuke dingen mee maken! 
| 17:35 |
Dankjewel
| 22:54 |
Wij sparen ze ook voor de blinde geleidehonden, maar je kan echt zoveel met dopjes doen, leuke blog!
| 09:33 |
Dankjewel
| 22:53 |
Bij ons op school staat een verzamelton voor 'Vrienden der Blinden'. Die komen ze af en toe eens ophalen.
| 14:23 |
Ook een mooi doel
| 23:21 |
Hier in Portugal (waar veel water uit flessen wordt gedronken) staan bij doktersposten, ziekenhuizen en winkels inzamelpunten voor doppen, de meeste gaan naar dagcentra of gehandicapten voor creatieve zaken.
| 10:56 |
Ook een mooi doel en heel slim om daar verzamelbanden neer te zetten. In Frankrijk staan zulke bakken vaak bij de Supers
| 23:20 |
Je spaart ze voor een goed doel. Ik heb eigenlijk zelden plastic doppen. 
| 09:31 |
Ook niet van de zuivelpakken of sap pakken?
| 23:19 |
Ik had van zuivelpakken, 2 doppen per week. Nu eet ik Skyr yoghurt iedere morgen, de zuivelpakken pas weer in de herfst/winter. Pakken sap komen hier niet huis. Is niet zo gezond. 😉
| 08:29 |
O ja ik spaar ook al heel wat jaren doppen. Ik geef ze steeds aan een kennis die voor de blindengeleidehonden spaart. Vind het een kleine moeite. 
| 22:58 |
Dat is zeker een kleien moeite.
| 06:22 |
Van doppen naar een skateboard heb ik gezien op Discovery. Fascinerend.
| 21:09 |
Ja zat met verbazing te kijken naar de foto
| 21:10 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen