workshop aquarel schilderen


Vroeg in het voorjaar had onze bloemist al een workshop Aquarelleren maar helaas kon ik toen niet deelnemen.
Ze vond dat zo jammer dat ze nog een keer een workshop zou organiseren. Dat heeft ze netjes gedaan en afgelopen donderdag vond deze plaats bij haar in de winkel. En wat er ook zou gebeuren ik zou deze keer mee doen.
Het begon met het voorstellen van de cursusleidster die ik nog van mijn middelbare schooltijd kende. Ze vertelde wat de bedoeling was en zou ons steunen en daar waar nodig was helpen.
Nu doe ik al aan aquarelleren maar dan met potloden en dat is echt anders dan met verf kan ik wel vertellen dus had haar hulp echt wel nodig. Sommige technieken zijn met potlood makkelijker te doen dan met kwast en verf.

Maar we begonnen met het uitzoeken van een tak/bloemen die we wilde gaan verven. Dat is eigenlijk best wel moeilijk in een bloemenwinkel want die hebben heel veel mooie bloemen en takken staan. Maar we hadden bijna allemaal wel wat anders uitgezocht. Soms ook wel de zelfde bloem maar toch weer anders.
Je begint met licht schetsen op je papier dat hoeft niet tot in detail want dat ga je met kwast en verf doen. Dat is al een hele uitdaging kan ik zeggen want hoe pak je dat aan. Je moet niet te hard met je potlood op het papier drukken want dan ga je dat natuurlijk zien. Als je een fout maakt kun je niet zomaar even je fout uitgummen want dan gaat je papier kapot en gaat je potlood vlekken.
En ja dan is het mengen mengen mengen tot je de goede kleur hebt om je tekening in te gaan verven. En ja dat is niet echt makkelijk. Hoe nat moet het en hoe raak je strepen kwijt die je niet wilt hebben. Nou ik kan jullie zeggen dat is echt een kunst apart.
Na 2 uur tekenen en verven hadden we allemaal een kunstwerk waar we redelijk tevreden over waren. Sommigen waaronder ik wilde eigenlijk meer meer meer maar moesten stoppen om het niet te verpesten zeg maar. Maar soms vonden we het echt niet lijken op de bloem of tak die we voor ons hadden.

Allemaal geconcentreerd bezig met nog wat extra uitleg van de cursusleidster.

De vorderingen.

Alle resultaten op een rij. Echt zo knap als je weet dat er ook dames tussen zaten die eigenlijk nog nooit zoiets gedaan hadden. Ik vond de mijne dus eigenlijk niet echt goed gelukt. Maar de volgende dag was ik wel heel trots op dat wat ik gemaakt heb. 

Dit is het eind resultaat van wat ik gemaakt heb. Na wat dagen bezinken en het in huis te hebben staan vind ik het eigenlijk toch wel knap van mijzelf. En ja ik ben eigenlijk ook wel heel trots op wat ik gemaakt heb. Ik ga er nog een lijst omheen halen en dan ga ik het zeker tentoonstellen in huis.
Maar het heeft me ook doen besluiten om onze komende vakantie te gaan experimenteren met nieuwe kwasten, kneedgum, en mijn aquarelpotloden en heel misschien ook nog tubetjes verf. 

Helaas kan ik geen cursus gaan volgen omdat dat op dagen is dat ik moet werken anders zou ik dat echt gaan doen. Vind het best wel ontspannend om te doen. Maar wie weet ooit............

Ik wil Cisart's Collectief en Flowers for More hartelijk danken voor deze avond. Als er nog eens een avond komt zal ik mij zeker weer aanmelden als ik kan.