Workshop paasbol maken.


Vorige week heb ik mee gedaan bij een workshop paasbol maken. Ik hoor jullie denken wat is dat nou weer. Nou dat was LEUK.

Een kennis van ons heeft nu een jaar een bloemenwinkel bij ons in het dorp. eigenlijk is het nog meer dan een bloemenwinkel. Ze verkopen zoveel leuke dingen naast bloemen en planten dat wij er eigenlijk altijd wel slagen voor cadeaus etc etc. Ze hebben echt passie voor hun vak en de zaak.
Ze organiseren ook meerdere workshops per jaar. Vorig jaar heb ik meegedaan met het maken van een kerstkrans en nu dus een paas ornament. Nu ben ik wel opgeleid als bloembinder, die technieken verleer je nooit meer, maar heb er nooit mijn werk van kunnen maken helaas.
 

We begonnen met een Styropor bal die we moesten bekleden met Plaatmos. Dat moesten we vast steken met krammen.

Nadat de hele bal was bedekt met het mos en we dat nog hadden vast gezet met een wikkeldraad zodat we de bal niet uit elkaar zouden duwen mochten we de bal vullen met aarde.

Daarna zette we de narcisbolletjes er in en kon je kiezen hoe je de bal wilde laten staan. De natuur zorgt er namelijk toch wel voor dat de narcissen weer naar boven gaan groeien. Ik wilde de opening naar voren hebben ipv aan de bovenkant.

Vervolgens nog bekleden en versieren met takken, veertjes en lege kwarteleitjes. Hier zie je alleen nog de wilgentakken die ik heb gebruikt.

Nog een schaal eronder en steentjes erbij en klaar was ik. zo is mijn kunstwerk mee naar huis gegaan.

En zo staat hij er vandaag de dag bij op de salontafel bij ons.

Ik vind het heel leuk en ga volgende maand naar de volgende workshop. Bloemen schilderen met aquarelverf. Deze workshop wordt gegeven door een oud klasgenootje van mij die na onze LLTS opleiding de kunstacademie is gaan doen. Lijkt me heel leuk dus ga me gauw inschrijven.