×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Goede Voornemens.

Goede Voornemens.


Hallo 2017! Het nieuwe jaar is weer aangebroken, dat betekent dat alle nederlanders nu massaal naar de sportschool gaan en ook maar een sonja bakker boek in huis haalt maar dat over 3 weken alweer opgeven.

We nemen ons met z'n alle voor meer tijd voor onszelf te nemen, meer te ontspannen en meer te gaan lezen en meer tijd met familie en vrienden doorbrengen. Maar toch zijn we medio maart alweer toe aan 3 maanden vakantie, ligt dat boek dat we van plan waren te lezen met een dikke laag stof (met de boekenlegger nog op bladzijde 43) op het nachtkastje sinds 14 januari en is even rustig zitten voor een kop koffie met die lieve vriendin (rond november voor het laatst gezien) toch eigenlijk een no go want er moet nog te veel gebeuren.

Verloren zaak?

Waarom lijken die goede voornemens toch een verloren zaak te zijn nadat we nog geen maand verder zijn?

Volgens mij ligt dit niet aan je doorzettingsvermogen! Als ik op het afgelopen jaar terug kijk en even goed reflecteer dan zie ik dat ik niet de kilo's ben verloren die ik zo graag kwijt wou. Dat ik niet de boeken heb gelezen dat ik zo graag wou maar ook dat ik niet meer tijd heb besteed aan mijn vrienden en familie. 

Dan maar geen goede voornemens?

Wel dus! Maar dit jaar pakken wij dit heel anders aan! Dit jaar gaan we al deze activiteiten (voornemens) inplannen.

Een paar weken geleden kwam ik het concept Bullet Journaling tegen. Ik denk dat dit DE oplossing is voor degene onder ons die altijd maar alles voor ons uit aan het schuiven zijn. Ik ben echt niet de enige en jij dus ook niet!

Een Bullet Journal is eigenlijk je agenda, To-Do lijstje en dagboek in één! Ideaal! In mijn Bullet journal schrijf ik alles op, wat mijn doelen zijn, wat ik wil leren, lezen, schrijven. Wat mijn taken zijn voor deze maand, week en dag. De taken zijn voor in mijn huis, privé, mijn bedrijf en ook plan ik tijd in voor de dingen die ik leuk vind om te doen.

Nu kun je denken ja maar dat kan ook gewoon in mijn agenda, dat klopt. Maar een Bullet journal is zo veel leuker en creatiever! Je kan alles geheel zelf indelen, overal mooie plaatjes bij tekenen of overal vakjes maken die je kan inkleuren als je iets gedaan hebt (dit werkt mentaal erg goed). 

En nu?

Pak een notitieboekje en ga aan de slag, zo simpel is het.

Op het plaatje hiernaast zie je hoe iemand zijn of haar voornemens voor het afgelopen jaar had opgeschreven.

Als je wat inspiratie o.i.d. nodig hebt op YouTube is er een kanaal, boho berry, zij heeft heel veel informatieve en inspirerende filmpjes gemaakt over Bullet Journaling.

Goede voornemens

Natuurlijk heb ook ik mijn lijst met goede voornemens weer gemaakt.

Hierop staat op mijn personal lijstje onder andere (natuurlijk) afvallen en gezonder eten, maar ook minimaal 10 boeken lezen maar liever 20 of meer. Mijn handschrift verbeteren en een nieuw handschrift leren.  

Op mijn business lijstje staat bijvoorbeeld beter actief zijn op social media en een bepaald aantal mensen begeleiden.Ik ben heel benieuwd naar jullie voornemens! En zou het heel leuk vinden om deze in de reacties te kunnen lezen.

Laten wij elkaar motiveren en onze voornemens dit jaar wel volhouden en behalen! Want jij kan dit!

Veel liefs,

Denise
BrittneyJennyM
Ik ga mijn goede voornemens maar ook eens volhouden zoals afvallen zodat ik mijn costuum aandurf op castlefest haha
04-03-2017 21:09
04-03-2017 21:09
Tara89
Succes met de goede voornemens!
07-02-2017 10:26
07-02-2017 10:26
Rafika
Mijn goede voornemen is om nog vriendelijker te zijn voor anderen, te helpen waar nodig is en om met volle aandacht te genieten van mijn gezin en het moois om mij heen
07-01-2017 18:06
07-01-2017 18:06
Rudi
Ik heb er eigenlijk nog niet veel over nagedacht, ik heb enkel het voornemen om wat meer beweging te nemen en wat te vermageren.
03-01-2017 14:28
03-01-2017 14:28
Soberana
De 1e alinea vind ik het leukst: het omschrijft precies hoe Nederlanders een pakket 'goede voornemens' bijeen sprokkelen, vervolgens afhaken en daarom een Bullet Journal moeten bijhouden:) Nee dank je, ik doe niet mee: noch met de 'voornemens', 'noch met de 'Bullet Jounal'! Ik ben van ten zuiden van knoflookgrens, dus ik geniet van het leven en ik ben van plan dat zo te houden.
03-01-2017 06:58
03-01-2017 06:58
Creatief met Gea
Ik ga elke dag wat positiefs in mijn Bullet Journal (agenda) schrijven en elke week sparen!
02-01-2017 23:50
02-01-2017 23:50
Charissa van Beek
Hoi Denise! Wat gaaf zo'n bullet journal! Ik raak er helemaal gemotiveerd van. Altijd al iemand geweest die het geweldig vindt om mooie notitie boekjes te hebben, handige planners te maken etcetera.. Het is zo motiverend als het een mooi boekje is met een leuke lay out en handige vakjes e.d. er in! Ik wens je heel veel succes en kracht om je doelen dit jaar te bereiken! Groetjes
02-01-2017 23:23
02-01-2017 23:23
Marilyn - Beauty & Health by Lynn
Wat handig zeg!
02-01-2017 21:20
02-01-2017 21:20
Ingrid Tips en meer
Bedankt voor de tip! Ik heb me geabonneerd op dat YouTube kanaal! Deze video ben ik er aan het bekijken: https://youtu.be/PmeVnSlKlsQ
02-01-2017 17:34
02-01-2017 17:34
notifications_noneadd
23-10-2018 11:07
1 volger , 1 antwoord
notifications_noneadd
09-10-2018 10:19
1 volger , 0 antwoorden