De call the midwife deken!


Kennen jullie de bbc serie : "Call the midwife "? Voor wie de serie niet kennen , het is dus een serie van de BBC over een groep Londense vroedvrouwen in de jaren 50 en 60 . Ik vind het een leuke serie om te kijken.

In de serie zie je heel veel prachtig gehaakte dekentjes voorbijkomen , natuurlijk werden die dekentjes nagemaakt en zo ontstond het patroon van de call the midwife deken, bedoeld als babydekentje maar ook een prachtig patroontje voor een wat grotere deken 

Het Nederlandse patroon vind je hier

Het originele Engelstalige patroon vind je hier 

Inmiddels zijn er vele variaties gehaakt door mensen , met randjes ertussen , met een hartjes rand , wat vierkanter of met nog andere blokken ertussen .

Ik besloot het originele patroon te haken , ik haakte het op naald 3,5 in vier kleuren cotton merino van drops, dat is een heerlijke zachte katoenmix ,

Het patroontje is echt heel simpel en bestaat alleen uit vaste en stokjes , wanneer je het terugkerende patrooontje eenmaal door hebt is het niet moeilijk om te haken 

Zoals je hier kan zien , besloot ik wel om er nog een radje omheen te haken , dat deed ik met één ronde vaste en daarna een ronde kreeftsteek , zo vind ik het net iets mooier afgewerkt

En nu hangt hij even mooi te wezen aan mijn laddertje . Ik vind hem goed gelukt!

Greetz lenie