omslagdoek / driehoeksjaal haken


De afgelopen weken heb ik twee mooie maar simpele omslagdoeken gehaakt, tussen de chemokuren door vond ik het fijn om wat te doen te hebben, maar het mocht niet zo heel moeilijk zijn omdat mijn concentratie niet zo goed was.

Daarom haakte ik voor zowel mijn zus als haar dochter een simpele driehoekige omslagdoek in granny stripes 

Een patroon voor een dergelijke omslagdoek kan je overal op het www vinden, bijvoorbeeld hier

Ik haak deze inmiddels zonder er bij te hoeven nadenken uit mijn hoofd.

Het leuke is dat je deze omslagdoeken niet alleen als omslagdoek kan dragen , tegenwoordig zie je steeds vaker dat ze gedragen worden als grote driehoeksjaal met de punt aan de voorkant , staat een stuk vlotter en is in de lente heerlijk zonder jas of over een spijkerjasje bijvoorbeeld en in de winter ook mooi over je jas heen , afhankelijk van het materiaal kan de sjaal wat luchtiger of juist heel warm zijn 

Deze twee sjaals heb ik gehaakt met de super soft van de zeeman , ik gebruikte daarvan 7 bollen per sjaal waardoor de sjaal lekker groot werd 

Gelukkig waren ze er erg blij mee, leuk om te doen en zeker niet moeilijk !

Greetz Lenie