Toverbollen maken van restjes garen | bijlenie

Toverbollen maken van restjes garen

Jaren geleden leerde ik het van mijn oma , toverbollen maken van restjes garen . Als ik aan mijn oma denk zie ik haar altijd met breinaalden in haar hand of roerend in een grote pan met soep.

Zo kon zo snel breien dat je de pennen bijna niet kon volgen met je ogen , maar ook in die tijd was garen al heel duur en mijn oma gooide niet graag iets weg , naast truien voor haar kleinkinderen maakte mijn oma ook graag dekentjes  voor onder andere een weeshuis , voor dat doel maakte  ze van de restjes een grote toverbol 

Om een toverbol te krijgen spaarde ze alle losse draadjes en kleine bolletjes wol op in een grote mand , eens in de zoveel tijd pakte ze dan een stopnaald en maakte ze deze restjes aan elkaar

Ik vond dit filmpje waarin de techniek goed te zien is voor als je het zelf wil proberen. 

De techniek van mijn oma is ietsje anders dan op het filmpje , na het inweven , heeft ze mij geleerd nog een stukje terug te weven voor het afknippen .


Ik besloot ook eens in mijn restjes wol te zoeken en ik maakte een paar toverbolletjes . Aan elkaar gemaakt vormen de bolletjes  een kleurig geheel en heb je eigenlijk zelf verloopgaren gemaakt , ook leuk om dat te doen van allemaal verschillende restdraadjes in één kleur. 

Eerder maakte ik een deken met bolletjes van deze techniek , en met deze bolletjes ben ik ook aan de slag gegaan , daarover later meer 

greetz Lenie 


Share
Share and earn €0.001 every time someone reads this post.