×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Dagboek stoppen met roken, dag 6 t/m dag 9


        

Het is vandaag dag 9 en met de Champix gaat het goed. Ik slik nu 2 x daags 1 mg en de paar bijwerkingen die ik had, zijn verdwenen. Heel af en toe wat lichte hoofdpijn maar dat is dan ook alles.

Zo goed als het de eerste 7 dagen ging, gisteren en vandaag ging het wat minder met mij. Niet dat ik het verlangen naar een sigaret had, want dat is niet eens bespreekbaar maar ik kom op plekken waar ik altijd rookte. Gisteren zijn we een dag naar Appelscha geweest en het was een heerlijke dag, daar niet van maar ik moest steeds aan sigaretten denken. We deden en grote boswandeling en als we dan even uitrusten op een bankje, dan stak ik meestal even een sigaretje op. Ik heb dan zo’n asbakje bij me die afgesloten kan worden en die gooi ik op de parkeerplaats dan leeg.

Nu zaten we op het bankje en ik werd onrustig. Want ik rookte normaal altijd. Ik vond het ook helemaal niet leuk om dat te voelen, ondanks dat het hartstikke normaal is natuurlijk. We gingen na de wandeling op een terras zitten en we kochten een patatje, heerlijk, hoefden we ook niet meer te koken en het was ook al half 6. Ook daar had ik die gevoelens weer en naast mij, aan een ander tafeltje zat een man te roken en ik rook dat: Heerlijk!!! Weer vond ik het niet leuk om dat te voelen en ik weet dat de rook van sigaretten altijd lekker zal blijven ruiken. Dus dat is niet raar. Ik vond, thuisgekomen, dat ik het moeilijk had gehad maar dat was niet eens waar.

Ik heb veel aan sigaretten gedacht en dat is geen verlangen naar een sigaret. Toch is het niet echt leuk. De eerste week zit je denk ik nog in de euforie dat je eindelijk gestopt bent en nu komt het er op aan. Je moet nieuwe geschiedenis maken he, alles maak je voor het eerst mee alleen dan zijn de plekken waar ik rookte nu plekken geworden waar ik niet rook. Dat heeft tijd nodig denk ik.

Vanmiddag ben ik naar een crematie geweest van de buurman van mijn zoon en ook dat is een plek waar je normaal even buiten rookt. Nu ook niet maar ik heb vandaag ietsjes minder last. Wel denk ik er aan maar nu niet meer balend.

Het moet allemaal zijn tijd hebben denk ik en ik ben superblij dat ik goed tegen de Champix kan en geen erge bijwerkingen heb.

Tot de volgende keer weer hoor.

 

 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts