Dagboek stoppen met roken, de eerste drie weken.

Dagboek stoppen met roken, de eerste drie weken.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
       

Het gaat nog steeds wonderbaarlijk goed zonder roken. Ik ben nu krap aan 3 weken van het roken af en er zit vrijdag 150 euro in de pot. Ik ben zondag gaan minderen met Champix. Ik slikte 2x daags 1 mg en ik zit nu op 1x daags 1 mg.

Ik sliep de laatste twee jaar, en zeker het laatste jaar heel goed maar nu lig ik iedere nacht tot een uur of half 4 wakker. In de bijsluiter staat dat het een bijwerking van de Champix is en na een paar dagen minderen, lukte het slapen de afgelopen nacht weer.

Mijn plan is om twee weken door te gaan met 1 mg,  dan 2 weken met 0,5 mg en dan stoppen. Eind september ben ik dan van alles af.

Vanmorgen echter kwam de nieuwe zending pillen en dat had ik niet verwacht, dat het automatisch ging. Ik heb de coach gebeld, zij de nationale apotheek en ze nemen het niet terug. Ik moet dus weer betalen. Ik had gezegd dat het vergoed wordt hè, weten jullie nog? Nou, alleen als je door je eigen risico heen bent, wat baal ik daar van. Nu moest ik 92 euro betalen voor de eerste lading pillen. Ben benieuwd wat dit kost, ongeveer het zelfde denk ik.

Nu kan iedereen gaan roepen dat je ook veel geld aan roken kwijt bent en ja, dat is waar, helemaal waar maar ik mag wel balen. Ik vind het wel een hoop geld, hoe krom het ook is.

Maar om mijn eigen positieve zelf weer teruggevonden te hebben: Het gaat geweldig zonder roken. Zelfs al zou ik een keer trek krijgen, ik koop ze niet, ik biets ze niet, voor geen goud. Voor geen goud wil ik terug in de verslaving en roken zal ik niet meer doen, veel te blij dat ik zo lekker ruik, mijn tanden wit blijven, mijn conditie nu al iets beter is, enzovoort.

Ik ben nog steeds een blije niet- roker.

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wauw wat goed! Gefeliciteerd! En inderdaad, wat er ook gebeurt, grijp nooit meer na een sigaret. Je hebt jezelf bewezen dat je het kan!

Ik wil ook heel graag stoppen, ben eerder gestopt met champix maar kreeg daarna gezondheidsklachten en toen weer begonnen met roken omdat het de stress verminderde. Superstom, ik weet het.

Maar jij bent sterk!
| 21:22 |
Het is nooit te laat om weer te stoppen hoor. En ja ik ben dolgelukkig dat ik eraf ben. Ik ben nu geminderd met de Champix en fan ben ik daar ook van af. Heerlijk.
| 21:42 |
Werkt champix dan echt zo goed ? ik ken heel veel mensen die er over spreken
| 12:43 |
Werkt echt. Als er iemand nooit van het roken af zou ko.en ben ik het wel. Echt hoor. En met Champix lukt het eindelijk. Ben al aan het afbouwen weer.
| 13:10 |
Super goed bezig. Mijn complimenten :)
| 00:04 |
Dank je hoor. Jij ook?
| 00:31 |
top houden zo. En wel gelijk die zending nu stopzetten hé. Nee pillen nemen ze niet terug wel om ze te vernietigen zeg maar.
| 23:09 |
Ja die zijn stopgezet nu hoor. Ik wist dat niet. Zal het ook even in de evaluatie van de coach zeggen. Heb wel wat puntjes. Voorlichting is niet goed.
Tite neemt ze mee naar het werk later. Daar hebben ze vaten waar dat spul in moet.
| 23:11 |
ja dat zou ik wel doen ja. Handig die vaten.
| 23:33 |
Ja en mijn eigen apotheek is niet te vertrouwen. Die verkoopt ze weer.
| 23:40 |
dat meen je niet. Onze huisarts heeft weleens gezegd als je medicijnen over hebt mag je ze ook hier afgeven wij kunnen daar nog mensen mee helpen. Nou dat vind ik een mooi streven. Dat doe ik liever dan dat ze de kieper ton in gaan.
| 14:37 |
SUPER !!!!
Het is idd een hoop geld. en zorg maar dat je vooraf schriftelijk laat weten aan die firma dat je niks meer wenst of er komt nog een lading. ;-)
Doe zo verder, maar het lijkt er op dat je zeer vast beraden bent.
| 16:17 |
Dank je Candy. het is al schriftelijk bevestigd en er komt geen lading meer.
Vastberaden ben ik hoor en ik ben erg blij dat ik eindelijk van alles af ben.
| 16:28 |
heel knap van je dat je doorzet, proficiat, die zendingen die blijven lopen zijn jammer en het kostenplaatje ook maar dat was den laatste dus verder alleen maar winst
| 15:07 |
Ja, zo is het hoor. Het is even niet anders, kan er niets aan veranderen.
Dank je hoor.
| 15:10 |
Goed bezig! Heb je het nu wel stop kunnen zetten die automatische zendingen? Anders kun je straks niet stoppen eind september als ze weer een lading sturen. Stom dat ze je maar half voorlichten over de kosten zeg.. belachelijk. Maar hey top je hebt al een spaarpotje van het niet roken en zodra je die champix gedag zegt word het alleen maar meer :) Goed bezig! Welkom bij de ex-rokers haha
| 14:37 |
Ja, alles is nu stop gezet hoor, gelukkig wel.
Ja ik ga shoppen als ik veel geld heb, koop er de wintergarderobe voor. Zin in.
En ja, ik hoor bij de club van niet rokers.
| 15:03 |
Gaat goed!
Slechte slapen ligt niet alleen aan de champix. Ik had het de eerste paar weken ook heel erg. Barstte van de energie haha
| 14:18 |
Haha ja dat had ik de eerste dagen van de kuur. Toen dacht ik jippie!!!!! En werkte maar door en door en door. S nachts lag ik nog te stuiteren in bed.
| 14:21 |
Dat is heel fijn, je eigen conditie is je beste motivatie!
| 14:16 |
Ja, zeg dat wel.
Uiteraard is mijn gezondheid nummer 1 reden om te stoppen maar de andere redenen, dat zie en voel je meteen hè?
| 14:18 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen