×

Yoors


Inloggen
×

YoorsDagboek stoppen met roken, de eerste drie weken.

Dagboek stoppen met roken, de eerste drie weken.


       

Het gaat nog steeds wonderbaarlijk goed zonder roken. Ik ben nu krap aan 3 weken van het roken af en er zit vrijdag 150 euro in de pot. Ik ben zondag gaan minderen met Champix. Ik slikte 2x daags 1 mg en ik zit nu op 1x daags 1 mg.

Ik sliep de laatste twee jaar, en zeker het laatste jaar heel goed maar nu lig ik iedere nacht tot een uur of half 4 wakker. In de bijsluiter staat dat het een bijwerking van de Champix is en na een paar dagen minderen, lukte het slapen de afgelopen nacht weer.

Mijn plan is om twee weken door te gaan met 1 mg,  dan 2 weken met 0,5 mg en dan stoppen. Eind september ben ik dan van alles af.

Vanmorgen echter kwam de nieuwe zending pillen en dat had ik niet verwacht, dat het automatisch ging. Ik heb de coach gebeld, zij de nationale apotheek en ze nemen het niet terug. Ik moet dus weer betalen. Ik had gezegd dat het vergoed wordt hè, weten jullie nog? Nou, alleen als je door je eigen risico heen bent, wat baal ik daar van. Nu moest ik 92 euro betalen voor de eerste lading pillen. Ben benieuwd wat dit kost, ongeveer het zelfde denk ik.

Nu kan iedereen gaan roepen dat je ook veel geld aan roken kwijt bent en ja, dat is waar, helemaal waar maar ik mag wel balen. Ik vind het wel een hoop geld, hoe krom het ook is.

Maar om mijn eigen positieve zelf weer teruggevonden te hebben: Het gaat geweldig zonder roken. Zelfs al zou ik een keer trek krijgen, ik koop ze niet, ik biets ze niet, voor geen goud. Voor geen goud wil ik terug in de verslaving en roken zal ik niet meer doen, veel te blij dat ik zo lekker ruik, mijn tanden wit blijven, mijn conditie nu al iets beter is, enzovoort.

Ik ben nog steeds een blije niet- roker.